Στο δικαστήριο Φουρθιώτης-Αλεξανδράτου για τα 200.000 ευρώ της Τζούλιας που έκαναν «φτερά»

Στο δικαστήριο Φουρθιώτης-Αλεξανδράτου για τα 200.000 ευρώ της Τζούλιας που έκαναν «φτερά»

«Αυτός με έκλεψε, γνώριζε τους κωδικούς» κατέθεσε το μοντέλο

menios_fourthiotis_3
Ξεκίνησε στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, έπειτα από πολλές αναβολές, η δίκη του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος μετά από μήνυση της Τζούλιας Αλεξανδράτου κάθεται στο εδώλιο για διακεκριμένη κλοπή. Η συγκεκριμένη κατηγορία αφορά στην κλοπή ποσού 200.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο της Τζούλιας Αλεξανδράτου το 2010, το οποίο βρίσκονταν μέσα στο σπίτι της, σε περιοχή των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε χωρίς την παρουσία του κατηγορούμενου, ο οποίος δια των δικηγόρων του, προσκόμισε στην έδρα ιατρική βεβαίωση δημόσιου νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία τις επόμενες ημέρες πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ισχίου. Μάλιστα, όπως διαβεβαίωσαν οι δικηγόροι του υπόδικου και για άλλες υποθέσεις παρουσιαστή, ο ίδιος ήθελε να παραβρεθεί στη δίκη αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν του το επέτρεψε.

Με την έναρξη της διαδικασίας, στο ακροατήριο κατέθεσε η Τζούλια Αλεξανδράτου, η οποία ανέφερε πως δράστης της κλοπής που σημειώθηκε στο σπίτι της ήταν ο Μένιος Φουρθιώτης, διότι μόνο εκείνος γνώριζε, όπως είπε, τους κωδικούς για το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου αλλά και του συναγερμού. Η ίδια, ανέφερε ότι η κλοπή σημειώθηκε ενώ βρίσκονταν σε περιοδεία στην Αλβανία και ενώ λίγο πριν είχε διακόψει τη συνεργασία της με το Μένιο Φουρθιώτη, διότι όπως ανέφερε, είχε δει πολύ περίεργα στη συμπεριφορά του αλλά και γιατί κάποιες από τις συμβουλές που της έδινε την οδηγούσαν σε καταστροφή.

Τα χρήματα που βρίσκονταν μέσα στο χρηματοκιβώτιο, σύμφωνα με τη μάρτυρα, ήταν περισσότερα από 200 χιλιάδες ευρώ αλλά το μεγαλύτερο μέρος εξ αυτών προέρχονταν από την αμοιβή που είχε λάβει για τη συμμετοχή της στο περιβόητο ροζ DVD. «Είμαι μοντέλο, αυτή είναι η ιδιότητά μου, με ένα μορφασμό έγιναν γνωστή, Από εκεί και πέρα ήλθαν άνθρωποι δίπλα μου. Ήταν άνθρωποι της προσκολλήσεως και ένας από αυτούς ήταν ο Φουρθιώτης» κατάθεσε στο δικαστήριο η μάρτυρας και αναφερόμενη στο επίδικο ζήτημα της κλοπής είπε: «Όταν το διαπίστωσα βρέθηκα σε σοκ, ήθελα να αυτοκτονήσω. Μόλις ξεκαθάρισαν όλα ήταν σίγουρο για μένα ότι αυτός βρίσκονταν από πίσω από τη κλοπή. Μόνο ο Φουρθιώτης ήξερε και κανένας άλλος τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου για να το ανοίξει, να λύσει τις βίδες από μέσα και να το αφαιρέσει. Αλλιώς θα έπρεπε να είχε σπάσει τον τοίχο, όπου ήταν βιδωμένο. Γνώριζε τα πάντα. Αυτός μου τα έβαλε όλα, συναγερμό και χρηματοκιβώτιο».

Ακόμη, η Τζούλια Αλεξανδράτου κατέθεσε στο ακροατήριο πως πριν τη λήξη της συνεργασίας της με τον κατηγορούμενο, ήταν «αυτοκόλλητοι» και σχεδόν έμεναν μαζί. «Ήμουν αφελής, όταν τον έδιωξα δεν πίστευα ότι μπορεί να μπει στο σπίτι μου και να με κλέψει. Αυτός μου είχε πει να βάλω ως κωδικό στο χρηματοκιβώτιο την ημερομηνία γέννησής μου και να βάλω τα χρήματα από το dvd σε αυτό. Του είχε πλήρη εμπιστοσύνη είχε τα κλειδιά του σπιτιού μου, είχε τα πάντα» είπε ακόμη η μάρτυρας χαρακτηρίζοντας τον κατηγορούμενο ως ένα άτομο που κάνει συνεχώς μηνύσεις, εκβιάζει και απειλεί.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ακόμη και άλλοι μάρτυρες, όπως ο ειδικός που τοποθέτησε το χρηματοκιβώτιο στο σπίτι της Τζούλιας Αλεξανδράτου «κατόπιν παραγγελίας του Φουρθιώτη», φίλοι της πολιτικώς ενάγουσας, αλλά και ο Δημήτρης Σειρηνάκης. Η δίκη θα συνεχιστεί σε επόμενη δικάσιμο, οπότε και αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την ποινική μεταχείριση του Μένιου Φουρθιώτη.

Δείτε βίντεο: Στο δικαστήριο Φουρθιώτης-Αλεξανδράτου για τα 200.000 ευρώ της Τζούλιας που έκαναν «φτερά»
Κλείσιμο
Στο δικαστήριο Φουρθιώτης-Αλεξανδράτου για τα 200.000 ευρώ της Τζούλιας που έκαναν «φτερά»


Ειδήσεις σήμερα:

Τρίμηνο πακέτο στήριξης για αδύναμους και μεσαία τάξη - Οι λεπτομέρειες για καύσιμα και ρεύμα

Καιρός: Βροχές και χιονοπτώσεις σήμερα - Νέα πτώση της θερμοκρασίας από αύριο

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νίκαια - Απεγκλωβίστηκαν μέσω κλιμακοστασίου οι ένοικοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης