Σειρά θεματικών βίντεο για τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία εγκαινιάζει η ΚΝΕ, δίνοντας τη δική της ανάλυση για τη ρωσική εισβολή, με το πρώτο, διάρκειας 21 λεπτών, να δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα.
«Οι σειρήνες του πολέμου ηχούν για άλλη μια φορά στην Ευρώπη… Αυτήν τη φορά στην Ουκρανία.
Άλλος ένας λαός τραβάει τον δρόμο της προσφυγιάς, άλλη μια χώρα καταστρέφεται.
Δισεκατομμύρια ευρώ σε όπλα και πολεμικούς εξοπλισμούς, εκατομμύρια άνθρωποι ξεριζωμένοι.
Ο πόλεμος, όμως, δεν γίνεται μόνο στο στρατιωτικό επίπεδο, αλλά και στο επίπεδο της πληροφορίας. Fake news, βίντεο και φωτογραφίες αμφιβόλου προέλευσης γεμίζουν καθημερινά τις οθόνες μας, θολώνοντας την πραγματικότητα», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΚΝΕ και προσθέτει:
«--Τι συμβαίνει στην Ουκρανία;
--Πώς φτάσαμε ως εδώ;
--Γιατί γίνονται πόλεμοι εν έτει 2022;
--Πώς εμπλέκεται η Ελλάδα στον πόλεμο;
--Πώς αντιμετωπίζονται τα ψέματα και τα fake news;
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.