Προφυλακιστέοι οι απαγωγείς του επιχειρηματία Κυπαρίσση – Ομολόγησαν οι δύο την συμμετοχή τους στην απαγωγή

Προφυλακιστέοι οι απαγωγείς του επιχειρηματία Κυπαρίσση – Ομολόγησαν οι δύο την συμμετοχή τους στην απαγωγή

Σε βάρος των τριών κατηγορουμένων είχε απαγγελθεί κατηγορίες για 12 αδικήματα - Οι δράστες είχαν απαγάγει τον επιχειρηματία και τον κρατούσαν σε κρησφύγετό τους επί 65 ημέρες

kiparissis_epixeirimatias
Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν σήμερα μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή οι τρεις κατηγορούμενοι για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση. Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 41χρονο, τη 39χρονη σύντροφό του καθώς για έναν ακόμη άνδρα ηλικίας 34 ετών. Πληροφορίες, αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια των απολογιών τους οι δύο άνδρες παραδέχτηκαν την συμμετοχή τους στην απαγωγή, ενώ η γυναίκα αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε γνώση.

Σε βάρος των τριών κατηγορουμένων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για 12 αδικήματα και συγκεκριμένα, κατά περίπτωση, για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή, εκβίαση από κοινού, ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, εμπρησμό με πρόθεση, κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, οπλοφορία κατά συναυτουργία, οπλοκατοχή από κοινού και κατά μόνας, διακεκριμένη οπλοκατοχή κατά συναυτουργία, αντιποίηση αρχής και βία κατά υπαλλήλων.

Οι δράστες είχαν απαγάγει τον επιχειρηματία και τον κρατούσαν σε κρησφύγετό τους επί 65 ημέρες. Για όλο αυτό το διάστημα είχαν επικοινωνία με την οικογένειά του και αρχικά αξίωσαν λύτρα 1 εκατ. ευρώ. Εν συνεχεία, όμως έριξαν τις απαιτήσεις με την οικογένεια του επιχειρηματία να τους καταβάλλει ποσό 800.000 ευρώ. Όταν τα χρήματα αυτά τους καταβλήθηκαν οι δράστες άφησαν ελεύθερο τον επιχειρηματία τις πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής 4 Μαρτίου.

Ο επιχειρηματίας περιγράφοντας στους δημοσιογράφους όσα βίωσε στα χέρια των απαγωγέων του, αποκάλυψε πως οι δράστες τον ακινητοποίησαν με ένα μαύρο τζιπ προσποιούμενοι τους αστυνομικούς. «Δεν γνωρίζω αν ήταν πολλά άτομα. Το έπαιξαν αστυνομικοί. Μιλούσαν ελληνικά καθαρά. Ήρθαν κάτω από το σπίτι μου, μου είπαν κατέβα κάτω, μου έβαλαν χειροπέδες, μου φόρεσαν μια κουκούλα και με έβαλαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο», ανέφερε ο Γιώργος Κυπαρίσσης. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν είδε ποτέ τα πρόσωπα των απαγωγέων του, καθώς φορούσε συνεχώς κουκούλα και σημείωσε πως οι δράστες τον είχαν ξυρίσει.

Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που είχε στηθεί για την απαγωγή του επιχειρηματία φέρεται ο 34χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος προανακριτικά κατέθεσε ότι παρακολουθούσε τις αναρτήσεις του Γ. Κυπαρίσση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σχημάτισε την εικόνα ότι είχε οικονομική άνεση. Μάλιστα, οι αστυνομικές αρχές από τα 800.000 ευρώ που ήταν το συνολικό ποσό των λύτρων που καταβλήθηκαν από την οικογένεια του επιχειρηματία, εντόπισαν περίπου 300.000 ευρώ στο σπίτι του εν λόγω κατηγορούμενου.


Ειδήσεις σήμερα:

«Στοπ» της Ρωσίας στην εξαγωγή ορισμένων τεχνολογικών προϊόντων και ξένου εξοπλισμού


ΕΚΤ: Αλλάζει το χρονοδιάγραμμα για τις αγορές ομολόγων - Τι αναφέρει για την Ελλάδα


Νέα προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας, επικίνδυνα φαινόμενα σε εξέλιξη - Δείτε πού χιονίζει τώρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης