Απαγωγή Κυπαρίσση: Τον απελευθέρωσαν δύο μέρες αφότου έλαβαν τα λύτρα - «Φοβόμασταν μήπως ήταν νεκρός», λέει η μητέρα του

Απαγωγή Κυπαρίσση: Τον απελευθέρωσαν δύο μέρες αφότου έλαβαν τα λύτρα - «Φοβόμασταν μήπως ήταν νεκρός», λέει η μητέρα του

«Παραδώσαμε μαζί με την κόρη μου και τον γαμπρό μου τα χρήματα. Οι απαγωγείς ήταν διαβασμένοι, δεν ήταν αγράμματοι και μιλούσαν τέλεια τα ελληνικά», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Όλγα - Το χρονικό της απαλευθέρωσης και οι πρώτες δηλώσεις του 40χρονου επιχειρηματία

kiparissis_apagwgi_free_art
Μαζί με την οικογένειά του βρίσκται από χθες ο 40χρονος επιχειρηματίας, Γιώργος Κυπαρίσσης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος την Παρασκευή το πρωί μετά από 70 μέρες ομηρίας.

H μητέρα του, φανερά ανακουφισμένη που έχει ξανά τον γιο της κοντά, μίλησε για την αγωνία που πέρασε όλες αυτές τις μέρες αλλά και την ημέρα που παρέδωσαν τα λύτρα στους απαγωγείς.

Απαγωγή Κυπαρίσση δήλωση από τη μητέρα του επιχειρηματία


«Φοβήθηκα, μίλησα με τους κακοποιούς ήταν αδίστακτοι. Είχα βάλει την κόρη μου να μιλάει, δεν άντεχα εγώ. Εγώ, η κόρη μου και ο γαμπρός μου παραδώσαμε τα χρήματα. Μας πήγαν σε πολλά σημεία. Παραδώσαμε τα χρήματα και ύστερα από δύο μέρες τον απελευθέρωσαν. Φοβόμασταν μήπως ήταν νεκρός. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά, ευχαριστούμε τον Θεό που μας βοήθησε, όλα καλά, δεν έπαθε τίποτα στα χέρια τους, τον βλέπω καλά. Ήμασταν όλοι μαζί όταν γύρισε σπίτι. Οι απαγωγείς ήταν 7 μίλησα με 2. Οι απαγωγείς ήταν διαβασμένοι, δεν ήταν αγράμματοι και μιλούσαν τέλεια τα ελληνικά», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Όλγα, η μητέρα του Γιώργου Κυπαρίσση.

Το χρονικό της απαλευθέρωσης και οι πρώτες δηλώσεις του 40χρονου επιχειρηματία

Ο Γιώργος Κυπαρίσσης απελευθερώθηκε από τους απαγωγείς του μετά από ένα θρίλερ 70 ημερών,  δίνονται τέλος στην αγωνία της οκογένειάς του.

Οι κακοποιοί άφησαν  τον 40χρονο επιχειρηματία στην περιοχή του Τατοΐου λίγο πριν τις 8 το πρωί, δύο μέρες άφοτου η οικογένεια του Κυπαρίσση είχε καταβάλει 800.000 ευρώ σε λύτρα .

Κλείσιμο
Ο νεαρός επιχειρηματίας, φανερά καταβεβλημένος αλλά και ανακουφισμένος μετά από όσα πέρασε στα χέρια των απαγωγέων, έφτασε το απόγευμα στο πατρικό του σπίτι στο Ίλιον για να συναντήσει ξανά την οικογένειά του.

«Όλα καλά, όλα καλά. Είμαι τώρα κουρασμένος», δήλωσε με χαμόγελο στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν.

«Θα μιλήσουμε αύριο παιδιά, είμαι καλά. Είμαι τώρα κουρασμένος και τρελαμένος. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ», είπε ο επιχειρηματίας και μπήκε στο σπίτι συνοδευόμενος από έναν αστυνομικό.

Νωρίτερα, είχε περάσει την πόρτα της ΓΑΔΑ όπου έφτασε μόνος του καθώς οι δράστες τον άφησαν στην λεωφόρο Τατοΐου και του έδωσαν χρήματα για το ταξί που τον μετέφερε στην λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο Γιώργος Κυπαρίσσης έδωσε κατάθεση στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ώστε να ξεκινήσει η δεύτερη φαση της υπόθεσης, δηλαδή η εξιχνίαση προκειμένου οι αρχές να φθάσουν στους απαγωγείς του.

Κατάθεση έδωσαν και τα 3 αδέλφια του ενώ οι αστυνομικοί του ζήτησαν να θυμηθεί τις διαδρομές που έκανε και το χώρο στον οποίο κρατούνταν.

Η κατάθεση διεκόπη για λίγη ώρα καθώς ο 40χρονος ένιωσε μια αδιαθεσία εξαιτίας της ταλαιπωρίας που πέρασε και πήγε σε ένα φαρμακείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια, πήγε στο πατρικό του σπίτι στο Ίλιον συνοδευόμενος από αστυνομικούς όπου συνάντησε τον πατέρα του, τη μητέρα του και τον αδελφό του. Τον άνθρωπο ο οποίος είχε αναλάβει την επικοινωνία με τους απαγωγείς και επί 2 μήνες έκανε παζάρια προκειμένου να ρίξει το ποσό των λύτρων.

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, οι απαγωγείς δέχθηκαν και έλαβαν την προσφορά των 800.000 ευρώ ως λύτρα προκειμένου να αφήσουν ελεύθερο τον 40χρονο επιχειρηματία.

Ο πατέρας του Γιώργου Κυπαρίσση, Στράτος, μίλησε στο protothema.gr για τη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε ο γιος του. «Μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι θα έρθει, κατεβήκαμε κατω στην είσοδο και μετά απο μισή ώρα περίπου εμφανίστηκε, ήρθε με αγκάλιασε το παιδί, μιλήσαμε λίγο, αλλα είχε έρθει με την αστυνομία και έφυγαν πήγαν στη ΓΑΔΑ. Εξωτερικά φαινόταν καλά, τον είχαν ξυρισει και στο κεφάλι και σε όλο το σώμα», δήλωσε ο ίδιος.

Στο protothema.gr μίλησε και ο αδελφός του, Νίκος, λίγη ώρα μετά την απελευθέρωση του Γιώργου Κυπαρίσση.

«Ο Γιώργος είναι μαζί μας. Είναι καλά. Αυτό μετράει. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, είχαμε μεγάλη αγωνία και ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν», τόνισε και δεν έκρυψε την χαρά του που είδε ζωντανό τον αδελφό του μετά από 70 ημέρες.

Την επόμενη ημέρα της απαγωγής στο Ντράφι, ο Νίκος Κυπαρίσσης μίλησε μέσω Viber με τους απαγωγείς οι οποίοι του έστειλαν φωτογραφία του αδελφού του με δεμένα τα χέρια πίσω από την πλάτη και του ζήτησαν 2 εκατομμύρια ευρώ ώστε να τον αφήσουν ελεύθερο.

Όσο περνούσαν οι ημέρες, τα λύτρα έπεσαν στο 1,5 εκατομμύριο. Ο αδελφός του 40χρονου επιχειρηματία δυσκολευόταν να συγκεντρώσει ένα τέτοιο ποσό σε ρευστό με αποτέλεσμα οι απαγωγείς να κατέβουν στο ένα εκατομμύριο.

Ωστόσο, το τελευταίο 10ημερο σκλήρυναν τη στάση τους και επιδόθηκαν σε ένα σκληρό πόκερ για τα λύτρα. Απο το 1 εκατομμύριο έπεσαν στις 700.000 ευρώ αλλά τελικά απαίτησαν ξανά το αρχικό ποσό.

Στην προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα χρήματα είχε προσφερθεί να βοηθήσει και η ελληνοαμερικανίδα φίλη του Γιώργου Κυπαρίσση η οποία μιλούσε μαζί του με βιντεοκλήση την ώρα που οι απαγωγείς τον παγίδευαν στο αμάξι του στο Ντράφι.

Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες οι απαγωγείς σταμάτησαν να στέλνουν φωτογραφίες του 40χρονου επιτείνοντας την αγωνία της οικογένειάς. Η μητέρα του, μάλιστα, έγραψε μια επιστολή με αποδέκτες τους απαγωγείς εκλιπαρόντας τους να δώσουν έστω ενα σημείο ζωής του γιου της.

Ειδήσεις σήμερα:

Σφυροκόπημα του Πούτιν στην Ουκρανία, την ώρα που ο Ζελένσκι εκλιπαρεί για εμπλοκή του ΝΑΤΟ

BBC και Bloomberg εγκαταλείπουν τη Ρωσία μετά το νόμο Πούτιν περί «ψευδών ειδήσεων»

Τα περισσότερα παιδιά στις ΗΠΑ έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης