Καιρός: Χιονίζει σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία

Πυκνό χιόνι στα ορεινά της Φθιώτιδας - «Αγριεύει» η κατάσταση με την κακοκαιρία «Φίλιππος» στην Κεντρική Ελλάδα, γεγονός που επηρεάζει σημαντικά και την εθνική οδό στο κομμάτι της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας

xioniatora-kairostora-lamia
Ακόμη και μέσα στην πόλη της Λαμίας χιονίζει από νωρίς το πρωί, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα, ενώ αντίθετα στους κεντρικούς οδικούς άξονες από τη Λαμία προς τον Δομοκό, από τη Λαμία προς την Άμφισσα και από τη Λαμία προς το Καρπενήσι τα μηχανήματα δίνουν μία μεγάλη μάχη για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, αφού η χιονόπτωση σε ένα υψόμετρο πάνω από τα 300 μέτρα είναι ιδιαίτερα έντονη και ακατάπαυστη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα ορεινά της δυτικής Φθιώτιδας, αλλά και στην Παύλιανη της Λαμίας, το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 50 πόντους ενώ στα ορεινά χωριά της Υπάτης έχει ξεπεράσει τους 30 πόντους.

Αγριεύει η κατάσταση με την κακοκαιρία «Φίλιππος» στην Κεντρική Ελλάδα, γεγονός που επηρεάζει σημαντικά και την εθνική οδό στο κομμάτι της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας.

Από την Τροχαία έχει δοθεί απαγορευτικό στα φορτηγά οχήματα, ενώ σε αρκετά σημεία ευθύνης της ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ελλάδας, χρειάζονται αλυσίδες.


Οι δρόμοι από Λαμία προς Δομοκό παραμένουν ανοιχτοί αφού δεκάδες μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς ρίχνουν συνεχώς αλάτι και περιπολούν σε όλο το οδικό δίκτυο. Το ίδιο και στο δρόμο από Λαμία προς Άμφισσα στην περιοχή του Μπράλου.


Κλείσιμο



Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, lamiareport.gr, τους 20 πόντους έφτασε γρήγορα το χιόνι στα χωριά της Υπάτης, Λυχνό, Περιστέρι, Πύργο, ενώ και μέσα στην Υπάτη το χιόνι ξεπέρασε από νωρίς τους 5 πόντους με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να μην ανοίξει το Γυμνάσιο - Λύκειο.




LamiaReport.gr: Στα ορεινά χωριά του Δήμου Μακρακώμης


Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας στο δρόμο Λαμίας Καρπενησίου και ιδιαίτερα στις Ράχες Τυμφρηστού είναι απαραίτητες οι αλυσίδες, καθώς αρκετές φορές από το πρωί η κυκλοφορία γίνονταν με δυσκολία.

xioniatora-lamia-kakokairiafilippos


Η ένταση των καιρικών φαινομένων είναι μεγάλη στη Λαμία, τη δυτική Φθιώτιδα και την περιοχή του Δομοκού, ενώ με απόφαση του δημάρχου Δομοκού δεν λειτουργούν τα σχολεία και λόγω της χιονόπτωσης αλλά και λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

Ακόμη δεν λειτουργεί το γυμνάσιο και λύκειο της Υπάτης με απόφαση του δημάρχου Λαμίας καθώς ήταν δύσκολη η συγκοινωνία για τη μεταφορά των μαθητών λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στα οδικά δίκτυα των νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας όπου καλούνται οι οδηγοί να έχουν οπωσδήποτε αλυσίδες.

Έτσι αλυσίδες  χρειάζονται για τους οδηγούς που κινούνται είτε από την Αράχωβα είτε από τον Επτάλοφο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, όπως επίσης χρειάζονται αλυσίδες για αυτούς που κινούνται από το Καρπενήσι προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καρπενησίου. Επίσης είναι απαραίτητες οι αλυσίδες για αυτούς που κινούνται από το Καρπενήσι προς Φουρνά και Καρδίτσα, από το Καρπενήσι προς την Δομνίστα και από το Καρπενήσι προς Προυσό και Αγρίνιο.

Επίσης στο νομό της Φωκίδας είναι απαραίτητες οι αλυσίδες στο δρόμο από Λιδωρίκι προς Καλοσκοπή, ενώ προβλήματα υπάρχουν στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στα ορεινά χωριά της Φωκίδας.

kairossimera-kairostora-kakokairiafilippos-lamia


Στο εθνικό δίκτυο υπάρχουν αραιές χιονοπτώσεις στον δρόμο Λαμίας-Αθηνών, χωρίς όμως ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ οι περιπολίες των εκχιονιστικών μηχανημάτων είναι συνεχείς.

Απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

στο Τμήμα του Οδικού Άξονα του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65), από την 34,000η χ/θ (Δομοκός) έως την 46,900η χ/θ (όρια με Ν. Καρδίτσας),
από τον κυκλικό κόμβο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λαμίας – Λάρισας (Διασταύρωση Ξυνιάδας), έως και τον κυκλικό κόμβο Ε-65 (Συνδετήριος κλάδος) και
στην Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας – Λάρισας, από την 35η χ/θ έως την 41η χ/θ,
με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Διακοπή της κίνησης όλων των οχημάτων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, στην οδό Ιωάννου Τσεκούρα, περιοχή ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΞΗΡΙΑΣ Λαμίας, στο ύψος της τοποθεσίας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» έως την επιχείρηση «ΚΑΡΒΕΛΗΣ», λόγω έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευση υδάτων στο χωμάτινο οδόστρωμα.

Νομός Βοιωτίας

Απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στον αυτοκινητόδρομο της Π.Α.Θ.Ε., από την 93η χ/θ (Διόδια Θηβών) έως την 121,250η χ/θ (Μαρτίνο - όρια με Ν. Φθιώτιδας), με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 30η χ/θ έως την 34η χ/θ.

Κίνηση των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Από την 12η χ/θ της Επαρχιακή Οδού Αράχοβας – Επταλόφου και από τη διασταύρωση της προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (θέση Κελάρια).
Στην Επαρχιακή Οδό Αναλήψεως – Κυριακίου.
Νομός Ευρυτανίας

Κίνηση των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

Στην Παλαιά Εθνική Οδό Καρπενησίου – Λαμίας (Ράχες Τυμφρηστού).
Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ.
Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Φουρνά – Καρδίτσας, από την 12η χ/θ θέση «Βράχος», μέχρι τα όρια με το Νομό Καρδίτσας, θέση «Ζαχαράκι».
Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου- Κρικέλλου – Δομνίστας, από την 6η χ/θ έως την 42η χ/θ.
Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Προυσού – Αγρινίου, από την 35η χ/θ θέση «Αραποκέφαλα» έως την 45η χ/θ.
Νομός Φωκίδας

Κίνηση των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στην Επαρχιακή Οδό Λιδορικίου – Καλοσκοπής, από την 1η χ/θ έως την 50η χ/θ.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα - διακοπές κυκλοφορίας - χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης