Μητέρα Γαρυφαλλιάς: Κάθε φορά που ακούω για μια γυναικοκτονία, ξαναζώ τη δολοφονία της κόρης μου

Μητέρα Γαρυφαλλιάς: Κάθε φορά που ακούω για μια γυναικοκτονία, ξαναζώ τη δολοφονία της κόρης μου

Να σταματήσει όλο αυτό που συμβαίνει με τις γυναικοκτονίες, και να υπάρξει βούληση από την πολιτεία και την κοινωνία, ζήτησε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς,  σε εκδήλωση του δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

IMG_20220308_183412_1
«Βρισκόμαστε εδώ γιατί κάποιες κοπέλες δεν βρίσκονται ανάμεσά μας. Η κόρη μου, η Γαρυφαλλιά είναι θύμα γυναικοκτονίας. Είναι δική μου γυναίκα και θα ήθελα σήμερα να είμαι εδώ να την τιμήσω, μαζί με όλες αυτές τις κοπέλες, γιατί είναι κόρες μου, έτσι τις νιώθω», ανέφερε η Αλεξάνδρα Μάκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 2021 στην Φολέγανδρο από τον σύντροφό της, στο περιθώριο της εκδήλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Η ίδια τόνισε ότι θέλει να σταματήσει όλο αυτό που συμβαίνει με τις γυναικοκτονίες, και να υπάρξει βούληση από την πολιτεία και την κοινωνία. «Να σηκωθούν από τις καρέκλες τους και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Να μεγαλώσουμε πιο σωστά τα παιδιά μας, να βάλουμε στα σχολεία μας, όχι μόνο τα μαθηματικά, την γλώσσα και την γραφή, αλλά το μάθημα για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα του άλλου. Να σεβόμαστε τον άλλον που είναι διαφορετικός και να τον βλέπουμε ίδιο με εμάς», είπε.

Μητέρα Γαρυφαλλιάς: Πρέπει να αναγνωριστεί ο όρος γυναικοκτονία


Η Αλεξάνδρα Μάκου επισήμανε, ότι θα πρέπει να αναγνωριστεί ο όρος «γυναικοκτονία» και στη χώρα μας, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και ότι θα πρέπει να αλλάξει το νομικό σύστημα.

«Κάθε φορά που ακούω για μια γυναικοκτονία, το ξαναζώ. Είναι η κόρη μου εκείνη τη στιγμή. Γυρνώντας τον χρόνο πίσω και βλέποντας αυτό που είχα πει τότε και έγινε και πανό «όχι άλλη Γαρυφαλλιά, όχι άλλοι νταήδες», βλέπω ότι δεν γίνεται πράξη. Δυστυχώς από λόγια έχουμε ακούσει όλοι πολλά, το θέμα είναι να γίνει κάτι», σημείωσε, προσθετωντας ότι η κοινωνία «βράζει» και υπάρχει οργή για τις γυναικοκτονίες. «Μου ζητάνε όλοι να πω ότι αυτοί οι άνθρωποι θέλουν θανατική ποινή. Δυστυχώς γυρνάμε πίσω», υπογράμμισε.

Ειδήσεις σήμερα:

Το Μπάκιγχαμ «έκλεισε» την υπόθεση κακοποίησης της Βιρτζίνια Τζιούφρε από τον πρίγκιπα Άντριου με 7 εκατ. στερλίνες

Ειδική άδεια ασθενείας λόγω κορωνοϊού: Ηλεκτρονική αίτηση στον e-ΕΦΚΑ για τη χορήγηση

Εκτός ΜεΡα25 η βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου - Τι έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης για το... διαζύγιο που βγήκε την «ημέρα της γυναίκας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης