Θεσσαλονίκη: «Ξεχύθηκαν» σε λόφους, δάση και πλατείες για να πετάξουν χαρταετό - Δείτε φωτογραφίες

Θεσσαλονίκη: «Ξεχύθηκαν» σε λόφους, δάση και πλατείες για να πετάξουν χαρταετό - Δείτε φωτογραφίες

Με προκρατήσεις βγήκαν για φαγητό σήμερα οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της πόλης - Στο 100% η πληρότητα στην εστίαση

χαρ1
Παρά τον άστατο καιρό αρκετοί είναι οι Θεσσαλονικείς που βγήκαν από το πρωί σε "κλασικά" μέρη της πόλης προκειμένου να πετάξουν τον παραδοσιακό χαρταετό, όπως προβλέπει το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας.

Κυρίως οικογένειες με παιδιά βγήκαν στην Νέα Παραλία και σε άλλα σημεία της Θεσσαλονίκης για να «αμολήσουν καλούμπα», σηματοδοτώντας την έναρξη της Σαρακοστής.

χαρ
χαρ1


Πολύς είναι ο κόσμος που έσπευσε και στον στον Κεδρινό Λόφο προκειμένου να περάσει την Καθαρά Δευτέρα, με αποτέλεσμα μια μεγάλη γιορτή, για μικρούς και μεγάλους, να έχει στηθεί στο δάσος.

Οι περισσότεροι προμηθεύονται τους χαρταετούς από διάφορα υπαίθρια σημεία που έχουν στηθεί και οι τιμές κυμαίνονται έως 15 ευρώ.

Κλείσιμο
χαρ2
χαρ3


Πληρότητα στην εστίαση

Την ίδια ώρα, τα περισσότερα καταστήματα εστίασης, τόσο στο κέντρο όσο και σε άλλες περιοχές, αγγίζουν το 100% για τις μεσημεριανές κρατήσεις ενώ ενδεικτικό είναι ότι οι πολίτες είχαν φροντίσει να κρατήσουν τραπέζι για την "Καθαρά Δευτέρα" ακόμη και δέκα ημέρα πριν.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, ειδικά για τις ώρες 13.00 - 15.00 τα μαγαζιά έχουν πληρότητα 100%. "Ο κόσμος πλέον έχει μάθει και έσπευσε για να κάνει κράτηση από νωρίς. Αυτό που αναμένουμε ότι θα "φύγει" περισσότερο, είναι η σουπιά κρασάτη, ο ταραμάς και άλλα παραδοσιακά πιάτα της ημέρας".

Επιπλέον, κρατήσεις υπάρχουν έχουν γίνει και στα καταστήματα εστίασης για τις βραδινές ώρες, αν και σε χαμηλότερο ποσοστό.

Πάντως, ο σημερινός  άστατος καιρός δεν άφησε ανεπηρέαστα  τα εστιατόρια της Περαίας, των Νέων Επιβατών και της Αγίας Τριάδας, όπου παραδοσιακά πλήθος κόσμους έβγαινε για να απολαύσει το γεύμα του στους εξωτερικούς χώρους.

Ειδήσεις σήμερα:

Πότε θα τελειώσουμε με τον κορωνοϊό;

Σε σοβαρή κατάσταση 6χρονος που έπεσε από μπαλκόνι στην Πάτρα

Προσωρινή κατάπαυση πυρός σε 4 πόλεις πριν τα ρωσικά χτυπήματα στην αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης