Γιώργος Γιαννόπουλος: Σοκάρουν οι νέες καταγγελίες σε βάρος του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Γιώργος Γιαννόπουλος: Σοκάρουν οι νέες καταγγελίες σε βάρος του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Νέα στοιχεία που έρχονται στο φως καταδεικνύουν μια μακρά δράση του 69χρονου σήμερα μουσικού σε βάρος και άλλων ανήλικων κοριτσιών - «Παίζαμε μέσα στη θάλασσα και μου έπιασε το αιδοίο» - «Παίζαμε και έβαλε το χέρι του μέσα από το εσώρουχό μου»

pyx_lax_drummer_art
Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν πλέον οι καταγγελίες ενώπιον της Δικαιοσύνης για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων κοριτσιών κατά του πρώην ντράμερ των Πυξ – Λαξ Γιώργου Γιαννόπουλου, στον οποίο έχει ήδη είχε επιβληθεί με δικαστική απόφαση κάθειρξη 12 ετών με αναστολή για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ενός 6χρονου κοριτσιού το 2011.

Τώρα, όμως, νέα στοιχεία που έρχονται στο φως και βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα καταδεικνύουν μια μακρά δράση του 69χρονου σήμερα μουσικού σε βάρος και άλλων ανήλικων κοριτσιών και μάλιστα ενώ ακόμη εκκρεμούσε στη Δικαιοσύνη η υπόθεση της ασέλγειας σε βάρος της 6χρονής!

Ειδικότερα, σε βάρος του Γιώργου Γιαννόπουλου έχουν κατατεθεί πέντε νέες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση. Οι καταγγελίες αυτές περιλαμβάνονται σε μια κοινή μηνυτήρια αναφορά, η οποία αποτελεί πλέον αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας. Και στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, φέρονται να προέκυψαν πέντε ακόμη καταθέσεις γυναικών που αναφέρθηκαν σε σεξουαλική κακοποίησή τους και εκείνες από τον μουσικό, γεγονός που αυξάνει τον αριθμό των συνολικών καταγγελιών σε βάρος του Γιώργου Γιαννόπουλου σε δέκα.

Αξιοσημείωτο, όμως, είναι ότι οι καταγγελίες των γυναικών αφορούν σε κακοποίησή τους ενώ ήταν ανήλικες! Από αυτές αποδεικνύεται μάλιστα ότι η καταγγελλόμενη αποτρόπαια δράση του ντράμερ φτάνει έως και την περίοδο 2018-2019, όταν δηλαδή εκκρεμούσε στη Δικαιοσύνη η πρώτη υπόθεση σε βάρος του για τη σεξουαλική κακοποίηση του 6χρονου κοριτσιού, μια υπόθεση που πραγματικά προκαλεί αποτροπιασμό, σύμφωνα με τα στοιχεία της σχετικής απόφασης που εκδόθηκε και την οποία είχε αποκαλύψει το «Θέμα».

Σοκ από τις νέες καταγγελίες

«Μια μέρα στα μέσα περίπου των διακοπών εγώ, ο μηνυόμενος και κάτι άλλα κοριτσάκια παίζαμε μέσα στη θάλασσα ο μηνυόμενος με πλησίασε και κάνοντας ένα αστείο «για το κατούρημα στη θάλασσα», βρήκε αφορμή και μου έπιασε το αιδοίο» φέρεται να αναφέρει μια από τις γυναίκες που κατήγγειλε τον ντράμερ για σεξουαλική κακοποίησή της ενώ ήταν ανήλικη. Συνεχίζοντας τη σοκαριστική περιγραφή της η καταγγέλλουσα φέρεται ακόμη να αναφέρει: «Εκείνη τη στιγμή ταράχτηκα, ένιωσα αμήχανα χωρίς να καταλάβω το λόγο καθώς δεν μπορούσα να αντιληφθώ γιατί κάποιος να σε πιάσει σε εκείνο το σημείο. Ύστερα από το συμβάν βρήκα αφορμή να βγω από τη θάλασσα και έκτοτε άρχισα να τον αποφεύγω. Την επόμενη χρονιά, το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα ο μηνυόμενος βρισκόταν και πάλι εκεί, στο ίδιο σημείο. Τον έβλεπα να συνεχίζει να πλησιάζει τα παιδιά των παραθεριστών και δήθεν «να παίζει» μαζί τους. Αυτό που μου έκανε με τάραξε. Για αυτό έρχομαι μπροστά και καταθέτω τα όσα συνέβησαν ώστε να μην πέσει κανένα άλλο κορίτσι θύμα του, έχοντας πλέον πλήρη συνείδηση του ότι αυτό που υπέστην από τον συγκεκριμένο άνθρωπο είναι σοβαρό αδίκημα…»

«Έβαλε τα χέρια του μέσα στο εσώρουχό μου»

Άλλη γυναίκα που έχει καταγγέλλει τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ να περιγράφει: «Τον μηνυόμενο η οικογένειά μου τον γνώριζε χρόνια, καθώς ήταν γείτονας (…) Όταν άρχισε η νέα σχολική χρονιά πήγα δύο φορές σε παιδοψυχολόγο για να με βοηθήσει. Πολλές φορές αυτός ερχόταν να πάρει τις κόρες του από το σχολείο και ο μεγαλύτερός μου φόβος ήταν μήπως μου έλεγε να πάρει μαζί κι εμένα να με γυρίσει, γιατί μέναμε κοντά. Οι γονείς μου δε με άφησαν να ξαναπάω στο σπίτι τους και η μητέρα μου πάντα μου έλεγε να μην περνάω ούτε απέξω. Εκείνο το καλοκαίρι φιλοξενούσα και την (…) η οποία έμενε τότε στο εξωτερικό και ερχόταν και έμενε μαζί μας κάθε καλοκαίρι».

Στη συνέχεια, η ίδια γυναίκα περιγράφει πώς ο μουσικός τους πρότεινε να παίξουν στον υπολογιστή ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι και ενώ όλα τα κορίτσια κοιτούσαν την οθόνη του υπολογιστή εκείνος «βρήκε την ευκαιρία να βάλει το χέρι του μέσα από το εσώρουχό μου και άρχισε να τρίβει τα δάχτυλά του στο αιδοίο μου, ανάμεσα στα πόδια μου». «Προσπάθησα να σηκωθώ εκείνη την στιγμή» -αναφέρει η καταγγέλλουσα -«αλλά με έπιασε από τα μπράτσα και με τράβηξε πάνω στο μόριό του και συνέχισε να με χαϊδεύει και να τρίβει σε εκείνο το σημείο».

Ο δικηγόρος των γυναικών που κατήγγειλαν στις εισαγγελικές αρχές τον μουσικό, κ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου, αναφέρει: «Με ταχύτατους ρυθμούς και αλλεπάλληλες αποκαλύψεις με λεπτομέρειες που προκαλούν αποστροφή ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της προκαταρκτικής εξέτασης για σωρεία γενετήσιων πράξεων τις οποίες τελούσε επί σειρά ετών κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, σε βάρος τουλάχιστον δέκα όπως γίνεται μέχρι σήμερα γνωστό ανηλίκων κοριτσιών, όλων θυμάτων του».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου «στις 14/2/2022, μετά από παραγγελία του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών που είχε παραλάβει και μελετήσει την υποβληθείσα πριν δύο εβδομάδες μηνυτήρια αναφορά πέντε, αγνώστων μεταξύ τους, ενηλίκων γυναικών που τον καταμήνυαν ότι τις είχε κακοποιήσει όταν ήταν μεταξύ 8 και 13 ετών σε διάφορους τόπους και χρόνους, διατάχθηκε κατεπειγόντως η διεξαγωγή προανακριτικών πράξεων που θα διερευνούσαν το ποιόν των καταγγελιών αυτών. Μέσα σε μία εβδομάδα, αυτές διπλασιάστηκαν, ενώ ακόμη περισσότερες αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας».

Ακόμη ο δικηγόρος των πέντε γυναικών που κατήγγειλαν με μηνύσεις τους τον ντράμερ, επισημαίνει: «Ο ασκός του Αιόλου όχι μόνον άνοιξε, αλλά απελευθέρωσε σαρωτικούς ανέμους, που αλλάζουν το τοπίο σε σχέση με το απεχθές έγκλημα της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, το οποίο μέχρι τις μέρες μας χαρακτηριζόταν από τη δυσκολία της αποκάλυψης και της προσφυγής στις αρχές. Αυτή τη φορά η πολλαπλότητα των θυμάτων, ο υψηλού προφίλ δράστης και το ειδεχθές των αδικημάτων υπερκέρασαν τον φόβο, τη ντροπή, τους δισταγμούς και τις ενοχές των θυμάτων και των οικείων τους. Πέρα από την πρώτη, λοιπόν, υπόθεση, για την οποία ο μηνυόμενος είχε καταδικαστεί το 2019 σε 12ετή κάθειρξη για κατ’ εξακολούθηση τέλεση γενετήσιων πράξεων σε βάρος μιας ανήλικης που τότε (μεταξύ 2011 και 2013) ήταν 6 ως 8 ετών -και ενώ ακόμη κυκλοφορεί ελεύθερος με όρους μέχρι το Εφετείο του, που έχει προσδιορισθεί για τις 11 Απριλίου 2022 – προέκυψαν τουλάχιστον 10 νέες περιπτώσεις, που σχετίζονται με αδικήματα που έχουν τελεσθεί έως και το 2018 με 2019. Όσο δηλαδή εκκρεμούσε η πρώτη υπόθεση, για την οποία είχε κληθεί για πρώτη φορά σε απολογία ο μηνυόμενος το 2015, φαίνεται ότι εξακολουθούσε απτόητος έναν τρόπο ζωής που σχετιζόταν άμεσα με την σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών, όπου βρισκόταν και όποτε μπορούσε».

Τέλος, ο συνήγορος αναφέρει ότι ορισμένες άγνωστες στις μηνύτριες γυναίκες προσήλθαν αυτοβούλως στη διεξαγόμενη προκαταρκτική εξέταση, ενώ ακόμη περισσότερες κινούνται επιπλέον και με νέες μηνύσεις εις βάρος του μουσικού και για άλλα επεισόδια εξακολουθητικής σεξουαλικής κακοποίησης, ορισμένα από τα οποία συμπεριλαμβάνουν και άσκηση βίας.

Ειδήσεις σήμερα:

«Όχι στον πόλεμο» φώναξαν δημοσιογράφοι ρωσικού καναλιού πριν «πέσει μαύρο» από τον Πούτιν - Δείτε βίντεο

Το άγνωστο περιστατικό μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας από την Πάτρα

Καταδικάστηκε μαθήτρια στη Θεσσαλονίκη που διέσυρε στο διαδίκτυο συμμαθήτριά της με αυτισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης