Φωτιά σε πλοίο κοντά στην Κέρκυρα: 10 άτομα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Φωτιά σε πλοίο κοντά στην Κέρκυρα: 10 άτομα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Ένα μωρό μεταφέρεται για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο - Ειδικό κλιμάκιο αξιολογεί  τα περιστατικά μεταξύ των διασωθέντων στο λιμάνι της Κέρκυρας

travma_olympia
Σε ετοιμότητα είναι τα κέντρα του ΕΚΑΒ σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα για την παροχή προνοσοκομειακών υπηρεσιών στους επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου  Euroferry Olympia, το οποίο σήμερα τα ξημερώματα τυλίχθηκε στις φλόγες κοντά στην Κέρκυρα. Τέσσερα ασθενοφόρα βρίσκονται στο λιμάνι της Κέρκυρας, ενώ σε επιχειρησιακή ετοιμότητα έχει τεθεί και το νοσοκομείο του νησιού.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, 10 άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Κέρκυρας: Τα τρία εξ αυτών έχουν ορθοπαιδικα προβλήματα, τρία με δύσπνοια, δύο άτομα με πόνους στο στήθος, ένα με εγκαύματα και τέλος ένα με υψηλό σάκχαρο.

Για τους τραυματίες μίλησε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας: «Μας έφεραν άλλους δύο τραυματίες, ένας με μικροτραύματα κι ένας με δύσπνοια, που έχει μεταφερθεί στον παθολογικό, δηλαδή είναι τρεις οι τραυματίες των οποίων η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία», είπε ο Λεωνίδας Ρουμπάτης. «Περιμένουμε κι ένα παιδάκι δύο μηνών, που μεταφέρεται για προληπτικούς λόγους», πρόσθεσε, μιλώντας στην ΕΡΤ.  Υπάρχει κλιμάκιο στο λιμάνι της Κέρκυρας, για να αξιολογούνται τα περιστατικά μεταξύ των διασωθέντων του «Euroferry Olympia» καθώς είναι πολλοί όσοι πρέπει να εξεταστούν, χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρονται όλοι στο νοσοκομείο, κατέληξε ο διοικητής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είναι μεταφερθεί ακόμη ένας τραυματίας στο νοσοκομείο. Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σκάφος του Λιμενικού μετέφερε έναν ελαφρά τραυματία, μέλος του πληρώματος, στο λιμάνι της Κέρκυρας τον οποίο παρέλαβε το ΕΚΑΒ.  

Δείτε πλάνα από την άφιξή του:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chyze1ug7e3d)


Σημειώνεται πως ο τραυματίας επιβάτης που έφτασε στην Κέρκυρα με σκάφος του λιμενικού σώματος και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο, φέρεται να τραυματίστηκε ελαφρά, «κατά την μεταφορά του από το φλεγόμενο πλοίο στις λέσβους», σύμφωνα με την περιφερειάρχη Ιονίων νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου.




Ειδήσεις σήμερα:

«Είμαστε σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές» για τη φωτιά στο «Euroferry Olympia», ανέφερε η ιταλική ακτοφυλακή

Σκρέκας: Τι θα γίνει με τους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ρεύματος – Οι επιδοτήσεις

Ο Ματαρέλα ευχαρίστησε τις ιταλικές αρχές για τη διάσωση 243 επιβατών από το «Euroferry Olympia»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης