Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Ο Ματαρέλα ευχαρίστησε τις ιταλικές αρχές για τη διάσωση 243 επιβατών

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Ο Ματαρέλα ευχαρίστησε τις ιταλικές αρχές για τη διάσωση 243 επιβατών

Στη διάσωση 243 επιβατών από το φλεγόμενο πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας, προχώρησε πλοίο της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας - Τι ανέφερε η Grimaldi Group για το περιστατικό

ploio_fotia11
Συναγερμός έχει σημάνει από τα ξημερώματα της Παρασκευής στις ιταλικές αρχές και στην Grimaldi Group για τη φωτιά που ξέσπασε στο «Euroferry Olympia», το οποίο βρισκόταν εν πλώ στα ανοιχτά της Κέρκυρας, με κατεύθυνση στο λιμάνι του Μπρίντιζι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa, οι ελληνικές αρχές ήταν εκείνες που ζήτησαν τη συμβολή του πλοίου ναυτικής επιθεώρησης της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας «Monte Sperone» στις επιχειρήσεις διάσωσης των επιβατών. Το συγκεκριμένο πλοίο βρισκόταν κοντά στο σημείο του περιστατικού, σχεδόν 11 μίλια από την Κέρκυρα, καθώς τύγχανε να παρέχει βοήθεια σε ένα άλλο σκάφος που αντιμετώπιζε πρόβλημα.


Στο «Monte Sperone» επιβιβάστηκαν συνολικά 243 άτομα από το «Euroferry Olympia», ενώ σύμφωνα με τη Grimaldi δεν σημειώθηκε κάποια διαρροή καυσίμων στη θάλασσα, ενώ δεν επηρεάστηκε η σταθερότητα του πλοίου. Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα έσπευσε να συγχαρεί τους επικεφαλής και το πλήρωμα του σκάφους της Οικονομικής Αστυνομιάς για τη διάσωση των επιβατών από το οχηματαγωγό, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τη συνεισφορά τους.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Grimaldi Group, στις 4:12 ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε τα κεντρικά της εταιρείας για φωτιά στο γκαράζ 3. Το πλήρωμα επιχείρησε άμεσα για τον περιορισμό της φωτιάς, ενώ από τη Grimaldi Group εστάλη σήμα στις ελληνικές αρχές για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων. Στο πλοίο βρίσκονταν 239 επιβάτες και 51 μέλη πληρώματος, μαζί με 153 εμπορικά οχήματα και άλλα 32 απλά οχήματα. Το «Euroferry Olympia« ξεκίνησε από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στη 1:20 και αναμενόταν να φτάσει στο Μπρίντιζι γύρω στις 9 το πρωί της Παρασκευής.


Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Άλκη: Πρόσωπα και ρόλους αναγνωρίζουν σήμερα οι φίλοι του Άλκη

Φωτιά σε πλοίο ανοιχτά της Ηγουμενίτσας - Εγκαταλείπουν οι επιβάτες με σωσίβιες λέμβους

«Γκάζι» Μητσοτάκη - Σίσι για την ηλεκτρική διασύνδεση -Ραντεβού κορυφής στο Μόναχο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης