ΕΦΚΑ: Απεργία με κλειστά καταστήματα για δεύτερη ημέρα

Σε νέα 24ωρη απεργία  και συγκέντρωση στις 14.00 έξω από την Βουλή στο Σύνταγμα, προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ

efka-apergia-nomosxedio
Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι αντιδράσεις των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ στο νέο νομοσχέδιο. Για σήμερα Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου προκηρύχθηκε νέα 24ωρη απεργία σε όλες τις υπηρεσίες και τα υποκαταστήματα του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του ΕΦΚΑ.

Η ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ απευθύνει κάλεσμα στις 14:00 έξω από τη Βουλή στο Σύνταγμα σε όλους τους εργαζόμενους του φορέα, τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ, τους εκπροσώπους των συνταξιουχικών οργανώσεων και των κοινωνικών εταίρων


Το ΠΑΜΕ για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΦΚΑ

Διαβάστε το δελτίο Τύπου

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΕΦΚΑ που δίνουν τη μάχη απέναντι σε ένα νομοσχέδιο της κυβέρνησης που επιδιώκει την μετατροπή του σε ασφαλιστική εταιρεία και τη λειτουργία του με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Η κυβέρνηση θέλει να προσαρμόσει τον ΕΦΚΑ στους αντεργατικούς νόμους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν πετσοκόψει συντάξεις και κοινωνικές παροχές, όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που θέλουν να απαλλάξουν κράτος και εργοδοσία από την κοινωνική ασφάλιση και τις κατακτημένες με αιματηρούς αγώνες παροχές.

Επιχειρούν να παραδώσουν στους επιχειρηματικούς ομίλους εκτός των άλλων όπως πρόσφατα την επικουρική ασφάλιση και την τεράστια ακίνητη περιουσία του. Τρομοκρατούν τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ με διώξεις γιατί θέλουν να τους κάνουν πειθήνια όργανα για την εφαρμογή των αντιασφαλιστικών νόμων αλλά και της ιδιωτικοποίησης του.

Κλείσιμο
Δεν θα σταματήσουν αν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα δεν δυναμώσουμε τους αγώνες ενάντια στο διαρκές έγκλημα. Απέναντι σε όλα αυτά ο δρόμος της κλιμάκωσης του αγώνα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων είναι μονόδρομος για να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων και να μπούμε μπροστά για την διεκδίκηση σύγχρονων ασφαλιστικών και κοινωνικών παροχών.

 Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μητσοτάκης στο τραπέζι για την Ουκρανία και η «μεγάλη εικόνα» στην ενέργεια

«Λασποβροχές» και άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Επιστρέφουν οι σχολικές εκδρομές - Με ποια μέτρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης