Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Κλειδί» στις έρευνες οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Κλειδί» στις έρευνες οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών

Πρώτοι θα κληθούν οι γιατροί του Νοσοκομείου «Παίδων» όπου κατέληξε η εννιάχρονη - Γιατί ζητήθηκε από την οικογένεια να βιντεοσκοπεί το μικρό κορίτσι στον θάλαμο του νοσοκομείου

patra_tragwdia_new_xr
Ο θάνατος της μικρής Τζωρτζίνας έχει μπει για τα καλά στο μικροσκόπιο των αρχών που ερευνούν τη μυστήρια υπόθεση θανάτου των τριών ανήλικων κοριτσιών μέσα σε διάστημα 2,5 ετών. Η 9χρονη Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου ημέρα Σάββατο και όλοι πλέον περιμένουν τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις προκειμένου να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου της, αλλά και ενδεχομένως να βοηθήσουν ώστε να λυθεί το μυστήριο και με τους θανάτους των δυο άλλων κοριτσιών, της Μιλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Οι γονείς των τριών κοριτσιών κρατούν ερμητικά το στόμα τους κλειστό και έχουν αρκεστεί στην τελευταία ανακοίνωση που έβγαλαν μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων ενώ, σε όποιον τύχει να μιλήσει με τον πατέρα, εκείνος δηλώνει ότι «μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών της Τζωρτζίνας δεν θα πούμε κάτι». Η σιωπή των γονιών, τα πολλά αναπάντητα ερωτήματα αλλά και διάφορες διαρροές έχουν οδηγήσει κάποιους να απειλούν την οικογένεια η οποία παραμένει κλεισμένη στο σπίτι της.

Από την πλευρά της η Ελληνική Αστυνομία σε ανακοίνωσή της χθες ανέφερε ότι όταν ολοκληρωθούν πλήρως οι έρευνες για την υπόθεση της Πάτρας, τότε θα γίνουν ανακοινώσεις όπως διευκρινίζει με ανακοίνωσή της. «Διευκρινίζεται ότι όσα αναφέρονται σε ΜΜΕ για την εξέλιξη των ερευνών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της Πάτρας: «Η Ελληνική Αστυνομία με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό διερευνά την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, ύστερα από παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Διευκρινίζεται ότι όσα αναφέρονται σε ΜΜΕ για την εξέλιξη των ερευνών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες».

Ωστόσο, όσο οι μέρες περνούν, διάφορες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας όπως το γεγονός ότι η οικογένεια βιντεοσκοπούσε τη Τζωρτζίνα στους θαλάμους του νοσοκομείου όπου είχε νοσηλευτεί. Οι γιατροί είχαν παρατηρήσει πως η 9χρονη Τζωρτζίνα, μόλις γυρνούσε από τη ΜΕΘ σε απλή κλίνη, παρουσίαζε κάποια επεισόδια, ενώ στη ΜΕΘ ήταν σε καλή κατάσταση. Γι’ αυτό το λόγο, οι γιατροί ζήτησαν από τους γονείς και συγγενείς της μικρής να τραβήξουν βίντεο όταν συμβαίνει κάτι σημαντικό, κάτι ιδιαίτερο στο παιδί, ώστε να έχουν εικόνα οι θεράποντες γιατροί και να αντιλαμβάνονται άμεσα κάθε αλλαγή στην κατάσταση της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, που έχουν στη διάθεσή τους αυτά τα βίντεο, τα οποία ίσως ενταχθούν στη δικογραφία, δεν φαίνεται να συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο ή κάποιο καθοριστικό επεισόδιο για την υγεία της Τζωρτζίνας.

Κλείσιμο
«Κλειδί» στα αναπάντητα ερωτήματα της τραγωδίας, αναμένεται να αποτελέσουν οι καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών και ιατροδικαστών. Οι γιατροί του Νοσοκομείου «Παίδων» θα κληθούν πρώτοι, καθώς εκεί κατέληξε η 9χρονη Τζωρτζίνα και θα ακολουθήσουν γιατροί και νοσηλευτές από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και το Καραμανδάνειο.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μητσοτάκης στο τραπέζι για την Ουκρανία και η «μεγάλη εικόνα» στην ενέργεια

«Λασποβροχές» και άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Επιστρέφουν οι σχολικές εκδρομές - Με ποια μέτρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης