Στην Ολυμπιακή Επιτροπή θα καταθέσουν οι αθλήτριες της ενόργανης που έχουν καταγγείλει κακοποίηση

Στην Ολυμπιακή Επιτροπή θα καταθέσουν οι αθλήτριες της ενόργανης που έχουν καταγγείλει κακοποίηση

«Ξεκινά η διαδικασία από την Επιτροπή και ελπίζουμε να έχει ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα» δήλωσε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Αδαμίδης ο οποίος εκπροσωπεί τις δεκάδες των αθλητών και αθλητριών

enorgani33
Στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος Ηθικής και Δεοντολογίας (ΕΦΙΠΗΔ) της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αναμένεται να βρεθούν σήμερα στις 6 και μισή το απόγευμα πρώην αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής που είχαν καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση και κακοποιητικές συμπεριφορές από προπονητές τους.

Από τις αθλήτριες αυτές 3 με 4 θα βρεθούν στα γραφεία της Επιτροπής και να μιλήσουν για τα βιώματά τους με τους υπεύθυνους ενώ οι υπόλοιπες θα εξεταστούν μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. Μαζί με τις αθλήτριες που θα βρεθούν στα γραφεία της Επιτροπής θα είναι και ο δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Αδαμίδης ο οποίος εκπροσωπεί τις δεκάδες των αθλητών και αθλητριών. Ο ίδιος ανέφερε στο protothema.gr: «Ξεκινά η διαδικασία από την Επιτροπή και ελπίζουμε να έχει ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Να υπενθυμίσουμε ότι με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη έπειτα από τη σχετική έρευνα του τμήματος Αθλημάτων Κλασσικού Αθλητισμού και αθλοπαιδιών της ΓΓΑ, δόθηκαν οι καταγγελίες αθλητριών και ενός αθλητή από την Ενόργανη Γυμναστική για σεξουαλική παρενόχληση, καθώς και για ψυχολογική και σωματική βία από προπονητές τους, στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, για την εκκίνηση πειθαρχικών διαδικασιών, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για τη διαβίβαση της υπόθεσης στην «Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας», στο Υπουργείο Παιδείας, για τα δέοντα υπηρεσιακώς ως προς τους καταγγελλόμενους, οι οποίοι απασχολούνται ως Εκπαιδευτικοί ή αποσπασμένοι Ομοσπονδιακοί προπονητές.

Οι καταγγελίες τέθηκαν υπόψιν του κ. Αυγενάκη στα τέλη Οκτωβρίου 2021 και αφορούσαν 30 προπονήτες και προπονήτριες που έχουν κατονομαστεί και κατηγορούνταν ότι από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 έως και την δεκαετία του 2000, παρενοχλούσαν σεξουαλικά και προέβαιναν σε σωματική και λεκτική βία, αλλά και συναισθηματική κακοποίηση, ως προπονητικές πρακτικές. Μάλιστα από τη σχετική έρευνα που ακολούθησε, με διασταύρωση των στοιχείων και από το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, προέκυψε ότι, κάποιοι έχουν ενεργή σύμβαση με αθλητικά σωματεία ενώ αρκετοί εργάζονται στα ΤΕΦΑΑ. Κάποιοι έχουν αποβιώσει ή συνταξιοδοτηθεί ή δεν απασχολούνται πλέον ως προπονητές αλλά δραστηριοποιούνται σε άλλους κλάδους, συναφείς ωστόσο με την ενόργανη και ρυθμική γυμναστική.

Ειδήσεις σήμερα:

Αποκλιμάκωση ή μπλόφα; Επιστρέφουν στη βάση τους ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται κοντά στην Ουκρανία


Διονύσης Χαριτόπουλος: Οι άγνωστες ιστορίες για τον Άρη Βελουχιώτη και τους αντάρτες του

Αναβλήθηκε για τις 4 Απριλίου η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για βιασμό 11χρονης αθλήτριάς του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης