Σε αυτές τις φυλακές οδηγήθηκαν οι ιδιοκτήτριες και γιατροί του γηροκομείου-κολαστηρίου στα Χανιά

Σε αυτές τις φυλακές οδηγήθηκαν οι ιδιοκτήτριες και γιατροί του γηροκομείου-κολαστηρίου στα Χανιά

Προφυλακίστηκαν την Κυριακή οι ιδιοκτήτριες και δύο γιατροί του γηροκομείου - Απολογούνταν επί 22 σχεδόν ώρες

girokomeio1-1
Στις φυλακές Νεαπόλεως στο Λασίθι μεταφέρθηκαν η ιδιοκτήτρια και η συνιδιοκτήτρια -μητέρα και κόρη- του γηροκομείου «κολαστηρίου» στα Χανιά, μετά την απόφαση προφυλάκισής τους.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, οι δύο γιατροί που κρίθηκαν επίσης προφυλακιστέοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, μεταφέρθηκαν σε κελί ασφαλείας στο σωφρονιστικό κατάστημα Κρήτη 1 στην Αγυιά Χανίων, αφού φαίνεται ότι δέχτηκαν απειλές από κρατούμενους.

girokomeio3
girokomeio4


Παράλληλα, με εντολή της Εισαγγελίας στις αρμόδιες εποπτικές αρχές, ζητείται η πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων ελέγχων, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλή διαβίωση των 37 ηλικιωμένων που μένουν εκεί. Έλεγχος πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, χωρίς -σύμφωνα πάντα με το έγγραφο της αρμόδιας υπηρεσίας- να βρεθεί κάποια παράβλεψη. Στο σχετικό έγγραφο ωστόσο, επισημαίνεται η απουσία κοινωνικού λειτουργού και φυσιοθεραπευτή, αλλά -κυρίως- η απουσία Διευθυντή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, μετά τον έλεγχο, η προφυλακισμένη ιδιοκτήτρια της δομής, έστειλε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων πληρεξούσιο, προκειμένου να οριστεί ένα πρόσωπο της επιλογής της, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, με την Αντιπεριφέρεια να αναθέτει τη διερεύνηση νομιμότητας αποδοχής μιας τέτοιας πράξης, στους νομικούς της συμβούλους.

Οι ανακριτικές αρχές στα Χανιά αποφάσισαν να θέσουν την Κυριακή υπό προσωρινή κράτηση τις δυο ιδιοκτήτριες του γηροκομείου, όπως και τον γιατρό και τον ψυχίατρο της δομής-κολαστηρίου στα Χανιά στην οποία είχαν χάσει την ζωή τους από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης πολλοί ηλικιωμένοι.

Η απόφαση ελήφθη μετά από περίπου 22 ωρες διαδικασίας καθώς οι απολογίες των επτά κατηγορουμένων άρχισαν διαδοχικά από τις 7:00 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκαν στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Αντίθετα, ωστόσο, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο νοσηλεύτριες και ο γραμματέας της δομής. Οι επτά κατηγορούνται για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ελέγχονται για δεκάδες περιπτώσεις θανάτων μέσα στην δομή. Παράλληλα έχει σχηματιστεί μια δικογραφία με 29 ακόμα κατηγορούμενους, η οποία ξεπερνά σε όγκο τις 1.000 σελίδες. Στο μεταξύ η δομή συνεχίζει κανονικά να λειτουργεί.

Ειδήσεις σήμερα:

H συγκλονιστική αγκαλιά ανάμεσα στη μάνα Τοπαλούδη και τη μάνα της Γαρυφαλλιάς

Ουκρανοί στρατιώτες σκότωσαν δύο Έλληνες ομογενείς κοντά στα σύνορα με την Ρωσία - Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Μέτρα για την πανδημία: Χαλάρωση εισηγείται η κυβέρνηση - Και για όρθιους η διασκέδαση - Με πληρότητα άνω του 50% τα γήπεδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης