Κυψέλη: «Φοβάμαι, βλέπω εφιάλτες» έλεγε η 10χρονη - Πώς σώθηκε από τον εφιάλτη

Κυψέλη: «Φοβάμαι, βλέπω εφιάλτες» έλεγε η 10χρονη - Πώς σώθηκε από τον εφιάλτη

Την έστελναν σχολείο με μακρυμάνικα για να κρύψουν τους ξυλοδαρμούς - Στην ανακρίτρια σήμερα το ζευγάρι που σκότωσε και έκρυβε επί χρόνια τον 7χρονο Ανδρέα

κυψελη
Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν στο Πανελλήνιο οι αποκαλύψεις γύρω από τη δολοφονία του επτάχρονου από τον σύντροφο της μητέρας του στην Κυψέλη. Και αυτό διότι ο 33χρονος Πολωνός εκτός από το αδικοχαμένο αγοράκι κακοποιούσε και την αδερφή του. Μάλιστα η μικρή είχε εμφανιστεί στο σχολείο με μακρυμάνικα ρούχα για να μην φαίνονται τα σημάδια του ξυλοδαρμού.

Σύμφωνα με το Star οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου της Ιωάννας ήταν οι πρώτοι που κατάλαβαν τον εφιάλτη που βίωνε στα χέρια της μητέρας του και του συντρόφου της. Επί τρείς συνεχόμενες ημέρες, 14, 15 και 16 Μαΐου του 2018 απουσίαζε αδικαιολόγητα από το σχολείο. Ο διευθυντής του σχολείου ανησύχησε και έτσι ενημέρωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στις 17 Μαΐου του 2018 και μετά από τρεις μέρες απουσίας η μικρή Ιωάννα επέστρεψε στο σχολείο. Εκείνη τη μέρα η μητέρα της την είχε ντύσει με μακρυμάνικο για να κρύψει τα σημάδια της κακοποίησης. Ωστόσο, αυτό κίνησε τις υποψίες των εκπαιδευτικών.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chw1pbtiiq61-sf)

Στην ανακρίτρια σήμερα το ζευγάρι

Το ζευγάρι θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον της 12ης Ανακρίτριας. Οι δύο σύντροφοι που είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού, καλούνται να απολογηθούν στη δικαστική λειτουργό για όσα υπέστη ο Ανδρέας τον Ιανουάριο του 2017 όταν ξεψύχησε δεμένος και φιμωμένος με μονωτική ταινία από τον σύντροφο της μητέρας του. Η γυναίκα, σύμφωνα με την δικογραφία, ήταν παρούσα σε όσα συνέβησαν.

«Με τιμώρησε -Φοβάμαι, βλέπω εφιάλτες»

Από εκείνη την ημέρα η μικρή απομακρύνθηκε από το διαμέρισμα - «κολαστήριο» και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων. Εκεί τα στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας κατάφεραν και την «ξεκλείδωσαν» και έτσι τους εκμυστηρεύτηκε όλη την κόλαση που βίωνε στα χέρια του συντρόφου της μητέρας της και δολοφόνου του αδελφού της.

Κλείσιμο
«Δέχομαι πολλές τιμωρίες από τον Μ... Φοβάμαι. Βλέπω εφιάλτες. Δεν θέλω να γυρίσω στο σπίτι. Ο μπαμπάς όσο ήταν μαζί μας χτυπούσε τη μαμά. Φοβάμαι και τον μπαμπά» είχε πει το κοριτσάκι. Με γρήγορες διαδικασίες η μικρή Ιωάννα δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια. Έτσι δεν είχε την τραγική μοίρα του μικρού αδελφού της.

Η κραυγή αγωνίας από την 10χρονη

Το κοριτσάκι όταν πήγαινε Δ΄Δημοτικού είχε ενημερώσει τη δασκάλα της για την εξαφάνιση του αδερφού της. Η εκπαιδευτικός με τη σειρά της ενημέρωσε τη διευθύντρια του σχολείου η οποία τελικά απευθύνθηκε στην ΕΛ.ΑΣ.

Αυτή, σύμφωνα με το Star, δεν ήταν η μοναδική φορά που η αδελφή του Ανδρέα σήμανε καμπανάκι για την τύχη του αδερφού της καθώς, κατά την ίδια πηγή, επέμεινε και στους ανάδοχους γονείς της για την εξαφάνιση με αποτέλεσμα αυτοί να απευθυνθούν εκ νέου στην ΕΛΑΣ.

Η Αστυνομία είχε διαπιστώσει ότι ο βιολογικός πατέρας των παιδιών ήταν σε ψυχιατρική κλινική, γεγονός που σήμανε συναγερμό καθώς δεν θα μπορούσε ο ίδιος να έχει μαζί του τον 7χρονο, όπως επέμενε να ισχυρίζεται η σύζυγός του και μητέρα του αγοριού.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chv6gynfyw3d-sf)

Αυτός είναι ο 33χρονος που δολοφόνησε τον 7χρονο, εικόνες από τα σπίτια-κολαστήρια

Στο μεταξύ το Mega έφερε στη δημοσιότητα εικόνες τόσο του 33χρονου δράστη όσο και του σπιτιού - κολαστηρίου επί της οδού Σκιαθου, όπου βρήκε φρικτό θανατο το αγόρι αλλά και του δεύτερου σπιτιού στην οδο Αστυπάλαιας, όπου ο Πολωνός κρατούσε τα οστά του παιδιου σε ξύλινο καναπέ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chvyyqpkd0vd-sf)

Από την οικία, όπου κακοποιοείτο συστηματικά ο 7χρονος από τον 33χρονο Πολωνό αλλά και από την 29χρονη μητέρα του, οι γείτονες άκουγαν αρκετά συχνά τα ουρλιαχτά του παιδιού.

Τα σπίτια της φρίκης

Στο δώμα ίσα που χωράει το κρεβάτι του νέου ενοικιαστή και η ντουλάπα του. Το δωμάτιο ίσα που χωράει ένα στρώμα ριγμένο στο πάτωμα. Στα αριστερά είναι η κουζίνα του δωματίου, μια πολύ μικρή κουζίνα. Σε αυτά τα λίγα τετραγωνικά ο μικρός Ανδρέας Ανδρέας έχασε τη ζωή του, γιατί το παιχνίδι του ενόχλησε τον σύντροφο της μητέρας του. Σε αυτά τα τετραγωνικά η μητέρα του ισχυρίζεται πως δεν κατάλαβε τίποτα, πως δεν κατάλαβε ότι το παιδί της πάλευε για τη ζωή του.

Ο 33χρονος αφού σκότωσε το 7χρονο παιδί, έφτιαξε αυτοσχέδιο τάφο στο μπαλκόνι προκειμένου να κρύψει το άψυχο πτώμα του.

Μαζί με την 29χρονη κατάφεραν για πέντε χρόνια να κρατήσουν μυστική την εξαφάνιση, αποπροσανατολίζοντας συγγενείς, φίλους, ακόμα και τις αρχές.

Ο ξύλινος καναπές

Στη δημοσιότητα έρχονται και φωτογραφίες από το δεύτερο δώμα της φρίκης. Ο χώρος όπου μετακόμισε το ζευγάρι τον τελευταίο χρόνο, μετά την έξωση από το προηγούμενο. Κουβαλώντας μαζί τους, μέσα στην εργαλειοθήκη τα οστά του παιδιού, ακόμα και τις μέρες στο ενδιάμεσο, που ήταν άστεγοι, στον δρόμο.

Τα όσα αντίκρισαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών σε αυτό το δώμα της οδού Αστυπάλαιας προκαλούν σοκ και ανατριχίλα. Σε αυτόν τον ξύλινο καναπέ το ζευγάρι έκρυβε τα οστά του 7χρονου Ανδρέα. Σε αυτό το δώμα εισέβαλαν οι αστυνομικοί και τους φόρεσαν χειροπέδες.

Η 29χρονη γυναίκα, ακόμα και τώρα, στα κρατητήρια, συμπεριφέρεται σαν να μην έχει γίνει το παραμικρό. Ούτε μια συγγνώμη από το στόμα της. Ούτε ίχνος μεταμέλειας.

Όσο για τον 33χρονο Πολωνό, η περιγραφή του εγκλήματος στους αστυνομικούς, προκαλεί σοκ και αποστροφή: «Του έβαλα μονωτική ταινία στο στόμα και του έκλεισα παράλληλα τη μύτη με τα χέρια μου, γιατί ήθελα να το συνετίσω, επειδή έκανε συνεχώς αταξίες. Μόλις κατάλαβα ότι ήταν νεκρό το παιδί έφτιαξα ένα πρόχειρο «τάφο» με τούβλα στο δώμα. Όταν αργότερα μάς έκαναν έξωση από το διαμέρισμα έβαλα τα οστά του σε μια εργαλειοθήκη και τα είχα μαζί μου όπου και αν πήγαινα, αφού για ένα διάστημα ήμουν άστεγος».

Ξεσπά ο παππούς του 7χρονου - «Θέλω να πάρω τα οστά του εγγονού μου να τα θάψω»

Για τον μαρτυρικό θάνατο του 7χρονου μίλησε ο παππούς του δολοφονημένου παιδιού λέγοντας πως ο ίδιος δεν γνώριζε τι συνέβαινε στο σπίτι-κολαστήριο και πως όταν τελειώσει η διαδικασία επιθυμεί να πάρει τα οστά του εγγονού και να τα θάψει.

«Λυπάμαι για το παιδάκι… Λυπάμαι για το αγγελούδι. Όταν ήταν έξι μηνών εγώ ήμουν ναυτικός. Έξι μηνών το πήρε η μητέρα του και έφυγε. Δεν γνώριζα τίποτα, ούτε που μένουν. Εγώ έχω μεγαλώσει στον Πειραιά και τα τελευταία χρόνια τελείως συμπτωματικά έχω έρθει εδώ στην περιοχή. Δεν γνώριζα ούτε που μένει, ούτε με ποιον ζει ούτε τι έχει κάνει στη ζωή της η κοπέλα. Την είχε πάρει η μητέρα της και είχαν φύγει. Αυτό που έμαθα με συγκλόνισε… Συγκλονίστηκα… Πήρα τηλέφωνο στην Ασφάλεια και όταν τελειώσει η διαδικασία τους είπα να με ενημερώσουν για να έρθω να πάρω τα κοκαλάκια του σε μία εκκλησία. Για να ησυχάσει και η ψυχούλα του», ανέφερε μιλώντας στον Alpha.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chvt4dlhmzq9-sf)

Ο άνδρας επισήμανε ότι η κόρη του όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε έρθει σε επαφή μαζί του και καταδικάζει τη στάση της. «Είναι καταδικαστέα η πράξη της. Πριν φτάσουν σε αυτό το σημείο θα έπρεπε να τον είχε καταγγείλει από την εποχή που κακοποιούσε τα παιδιά. Την κατηγορώ που δεν είχε καταγγείλει την κακοποίηση των παιδιών όχι για τον θάνατο του παιδιού». 

Χαρακτήρισε από την άλλη ευτυχές το γεγονός ότι το κοριτσάκι, το μεγαλύτερο παιδί της κόρης του είναι σε ανάδοχη οικογένεια…Οσο για το τι θα ήθελε να πει στην κόρη του τόνισε: «Να μην φτάσει όταν πεθάνει να την βάλουν μέσα σε μια εργαλειοθήκη».

«Θέλω να τον σκοτώσω»

Σοκαρισμένος δήλωσε και ο βιολογικός πατέρας του 7χρονου Ανδρέα ο οποίος βρίσκεται στην Πολωνία τα τελευταία χρόνια, χωρίς να έχει καμία επικοινωνία με τα δύο του παιδιά.

Μάλιστα, δεν ήταν καν ενήμερος ότι η κόρη του έχει δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια. «Θέλω να τον σκοτώσω», δηλώνει ο πατέρας για τον σύντροφο της πρώην συζύγου του. Πρόσθεσε ότι ήταν μια καλή μητέρα η 29χρονη, περιγράφοντας ότι τα παιδιά πήγαιναν σχολείο και υπήρχε καλή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Είχε προσπαθήσει, όπως είπε, να επικοινωνήσει μαζί της με μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς όμως να λάβει καμία απάντηση.



Ειδήσεις σήμερα:

H συγκλονιστική αγκαλιά ανάμεσα στη μάνα Τοπαλούδη και τη μάνα της Γαρυφαλλιάς

Ουκρανοί στρατιώτες σκότωσαν δύο Έλληνες ομογενείς κοντά στα σύνορα με την Ρωσία - Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Μέτρα για την πανδημία: Χαλάρωση εισηγείται η κυβέρνηση - Και για όρθιους η διασκέδαση - Με πληρότητα άνω του 50% τα γήπεδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης