Γηροκομείο στα Χανιά: «Έβλεπα ανθρώπους να κλαίνε και να φωνάζουν βοήθεια» - Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Γηροκομείο στα Χανιά: «Έβλεπα ανθρώπους να κλαίνε και να φωνάζουν βοήθεια» - Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Σε εξέλιξη οι απολογίες των «7» κατηγορουμένων για την υπόθεση - «Έτρωγα κρεμμύδια από την πείνα μου», λεει  76χρονος πρώην τρόφιμος - «Ο πατέρας μου είχε πάθει σηπτικό σοκ και αυτοί μου έλεγαν ότι χαίρει άκρας υγείας»

girokomeio-xania_0
Συνεχίζονται, ενώπιον του ανακριτή Χανίων, οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση της ιδιωτικής δομής φιλοξενίας ηλικιωμένων στα Χανιά.

Λίγο μετά τις 11.30 το πρωί ολοκληρώθηκαν οι απολογίες της 67χρονης ιδιοκτήτριας της δομής και της 43χρονης κόρης της και συνδιαχειρήστριας, και αυτή την ώρα καταθέτει ο 70χρονος ψυχίατρος της δομής.

Έξω από το χώρο του δικαστικού μεγάρου Χανίων υπάρχουν συγγενικά πρόσωπα ηλικιωμένων που είχαν φιλοξενηθεί στη δομή, κάποιοι εκ των οποίων αποδοκίμαζαν τους κατηγορουμένους κατά την προσέλευσή τους και κάποιοι που δηλώνουν συμπαραστάτες τους.

Ξέσπασμα συγγενή: Που είναι η βέρα της μάνας μου



Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για το αν κριθούν ή όχι προσωρινά κρατούμενοι οι κατηγορούμενοι, θα ανακοινωθεί μετά το τέλος της εξέτασης και των επτά κατηγορουμένων.

Στο μεταξύ ανατριχιαστικές μαρτυρίες για το γηροκομείο ‑ κολαστήριο έρχονται συνέχεια στο φως της δημοσίοτητας.

«Έζησα τραγικές καταστάσεις στο γηροκομείο. Έβλεπα ανθρώπους να κλαίνε και να φωνάζουν "βοήθεια", αδιαφορόσουν οι νοσοκόμοι», περιγράφει ο 76χρονος Χρήστος Δερμιτζάκης, πρώην φιλοξενούμενος της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chtygbf6d3y1-st)


«Έτρωγα κρεμμύδια από την πείνα μου. Κι όταν τους έλεγα ότι πεινάω μου απαντούσαν "αυτά είναι, δεν έχουμε άλλο"», αναφέρει σε άλλο σημείο ο κ. Δερμιτζάκης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Κλείσιμο
Οι πρώτες καταγγελίες έφτασαν στις Αρχές τον Σεπτέμβριο του 2020 από τη δικηγόρο, Μαρία Παπαδάκη, η οποία είχε τον πατέρα της τρόφιμο στο συγκεκριμένο γηροκομείο.

Η ίδια, όπως ανέφερε στην τηλεόραση του Alpha παρέλαβε τον πατέρα της από το γηροκομείο σε άθλια κατάσταση με αποτέλεσμα να υποβάλει έγκληση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chtye54wb4a9-st)


«Την τρίτη μέρα από την εισαγωγή του πατέρα μου, πήγα στη δομή και τον είδα δεμένο σε αναπηρικό καροτσάκι. Αμέσως τον πήρα και τον πήγα σε νοσοκομείο καθώς δεν πείστηκα από τις διαβεβαιώσεις της υπεύθυνης ότι ο πατέρας μου είναι καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαδάκη.

«Όταν το πήγα στο νοσοκομείο οι γιατροί μου είπαν ότι ο πατέρας μου είχε υποστεί σηπτικό σοκ και πεθαίνει», προσθέτει η κυρία Παπαδάκη.

«Όχι μόνο δεν με ενημέρωσαν ότι ο πατέρας μου κινδυνεύει, αλλά προσπάθησαν να με αποτρέψουν και από τον δω και να τον πάρω από τη δομή, λέγοντας μου ότι χαίρει άκρας υγείας», καταλήγει.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Δεν είμαι πρωθυπουργός των μνημονίων, θα βάλω τέλος στην περιπέτεια της τελευταίας 10ετίας

Τη Δευτέρα η τελευταία απολογία για τη δολοφονία του Άλκη – 10 προφυλακισθέντες και ένα ερωτηματικό

Πάτρα: Οι τοξικολογικές της 9χρονης Τζωρτζίνας θα ρίξουν φως στο μυστήριο των ανεξήγητων θανάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης