Δίκη Λιγνάδη: Διεκόπη για τις 25 Φεβρουαρίου η δίκη

Δίκη Λιγνάδη: Διεκόπη για τις 25 Φεβρουαρίου η δίκη

Με αποδοκιμασίες προσήλθε στο δικαστήριο ο Δημήτρης Λιγνάδης - Ο Κούγιας στις δηλώσεις του είπε ότι «είναι η πρώτη δίκη με βιασθέντα άνδρα, σκοπός να εδραιωθεί το τρίτο φύλο»

diki_lignadi_art
Διακοπή της δίκης με κατηγορούμενο τον Δημήτρη Λιγνάδη, αποφάσισε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, κάνοντας επί της ουσίας δεκτό το αίτημα που υπέβαλλε ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, επικαλούμενος φόρτο εργασίας.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να διακοπεί η δίκη σε σύντομη όμως δικάσιμο και να υπάρξει προγραμματισμός για τις επόμενες δικασίμους, όπως και τελικά έγινε.

Παρόντες σήμερα στο δικαστήριο ήταν ο αδελφός του κατηγορούμενου, Γιάννης Λιγνάδης, αλλά και η βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστόπουλου. Ο κατηγορούμενος για βιασμούς κατά συρροή τεσσάρων ανηλίκων και νεαρών ανδρών, δεν τοποθετήθηκε στο δικαστήριο. Εισήλθε στην αίθουσα  με χειροπέδες και αποδοκιμασίες λίγο μετά τις 9:30 και οδηγήθηκε στο εδώλιο.

Με χειροπέδες και αποδοκιμασίες στο δικαστήριο ο Λιγνάδης

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cht3y7ryhx35-st)
Κλείσιμο


Αίσθηση πάντως προκάλεσε στη δίκη η τοποθέτηση του κ. Κούγια, ο οποίος ανέφερε ότι «η δίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού το δράματος και τα θύματα» . Ακόμη ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη ανέφερε ότι η δίκη του εντολέα του «είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα». Πρόσθεσε δε ότι «αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο. Δεν πιθανολογούμε την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι για αυτό».

Δηλώσεις του Αλέξη Κούγια:

Δηλώσεις Κούγια για την υπόθεση Λιγνάδη


Από την πλευρά τους οι δικηγόροι των τεσσάρων μηνυτών δήλωσαν ότι δεν θα πρέπει να διακοπεί η διαδικασία, καθώς ήδη έχει παραταθεί ο χρόνος προσωρινής κράτησης του κατηγορούμενου. «Έχει δηλώσει ο ίδιος, μέσω της υπεράσπισής του, ότι διακαώς επιθυμεί να δικαστεί και συγχρόνως θα ζητήσει εντός μήνα διακοπή, προεξοφλώντας την απόφαση του δικαστηρίου. Αν θέλει διακαώς να δικαστεί γιατί κωλυσιεργεί αναρωτιέμαι;» ανέφερε ο εκ των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής Ιωάννης Βλάχος, προσθέτοντας «ή ξέρει ότι δεν θα αθωωθεί και σου λέει ένας μήνας παραπάνω δεν έχει διαφορά ή έχει ξεκινήσει τακτική εξάντλησης 18μηνου που θα οδηγήσει στην ελευθέρωση του…».

Η απόχωρηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τα δικαστήρια:

Αποχώρηση Δημήτρη Λιγνάδη από το δικαστήριο


Ακόμη, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής ανέφερε ότι καταγγέλλοντες και μηνυτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό ούτε να διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχείο μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη. Επισήμανε ακόμη ότι θα πρέπει να απορριφθεί το αίτημα διακοπής και να διοριστεί αυτεπάγγελτα και ένας δεύτερος συνήγορος υπεράσπισης, για να διασφαλιστεί η εύρυθμη διεξαγωγή της δίκης.

Η απάντηση του Αλέξη Κούγια την επίθεση που δέθχηκε

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας λίγο αργότερα ανέφερε:

«Κάποιοι «γνωστοί οπαδοί» διέδωσαν την ψευδή είδηση ότι δήθεν συγκεντρωμένοι νεαροί και νεαρές έξω από το ακροατήριο με αποδοκίμασαν και μάλιστα κάποιος με έλουσε και με νερό.

Αντιλαμβάνομαι την αμηχανία κάποιων γιατί πέρασα και από την από την είσοδο του πρωτοδικείου αλά και την είσοδο του πταισματοδικείου για να παραστώ στη δίκη Λιγνάδη χωρίς συνοδεία, αλλά έφτασαν ακόμα και στο σημείο να διαδίδουν ότι δήθεν αποδοκιμάστηκα και ότι δήθεν μου πέταξαν κι ένα μπουκάλι με νερό, χωρίς να αντιλαμβάνομαι τι σημασία έχει αυτό, αφού ακόμη και εάν ήταν αλήθεια, όλοι γνωρίζουν πλέον ότι η γνώμη αυτού του είδους οπαδών δεν επηρεάζει την έκβαση καμιάς δίκης.

Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και είναι η εξής: Πράγματι σ’ έναν υπερυψωμένο χώρο είχαν συγκεντρωθεί περίπου δέκα νεαροί και νεαρές, οι οποίοι έβριζαν χυδαία κατά την άφιξή μου και επίσης κατά την έξοδό μου τα ίδια πρόσωπα συνέχισαν αυτήν την αντιαισθητκή συμπεριφορά, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς που διαδίδουν την ψευδή είδηση, δεν αντελήφθην καν ότι κάποιος εκσφενδόνισε εναντίον μου ένα μπουκάλι με νερό».

Ειδήσεις σήμερα:

Στο εδώλιο σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης για τέσσερις βιασμούς

Ανοιξιάτικος καιρός σήμερα: Εώς και 10 βαθμούς θερμότερες από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα οι αέριες μάζες

Η σπάνια εμφάνιση της Σοφίας Αλιμπέρτη - «Ήθελα να μεγαλώσω άνδρες», λέει για τα παιδιά της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης