Σε κλήσεις και sms η λύση στα μυστήρια της σουίτας 602

Σε κλήσεις και sms η λύση στα μυστήρια της σουίτας 602

Αλλάζουν τα δεδομένα μετά τις καθαρές τοξικολογικές - Η 24χρονη Γεωργία δηλώνει αποφασισμένη να αποδείξει ότι οι καταγγελίες της για το αλκοόλ και το  χάπι του βιασμού είναι 100% αληθινές - Κλειδί στις έρευνες η κατάθεση του εργοδότη της και οι μαρτυρίες των υπαλλήλων υποδοχής του ξενοδοχείου

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
viasmos_thess_gewrgia_art
Όσο περνούν οι μέρες και προχωρά η έρευνα των Αρχών τόσο πυκνώνει το μυστήριο της σουίτας 602 στο πεντάστερο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Με μοναδικό δεδομένο την καταγγελία της Γεωργίας Μπίκα για βιασμό από δύο ή και τρία άτομα, όλα τα υπόλοιπα ερμηνεύονται διαφορετικά από κάθε πλευρά.

Οι καθαρές τοξικολογικές εξετάσεις περιπλέκουν την κατάσταση καθώς ναι μεν δεν μπορούν να αποκλείσουν τον ομαδικό βιασμό, εντούτοις είναι ένα στοιχείο που μπήκε στη δικογραφία και θα το λάβει σοβαρά υπόψη του το δικαστήριο.

Λύση και πλήρη διαλεύκανση της ιστορίας θα δώσουν, λένε οι αρμόδιες αρχές, τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, τα αρχεία που θα ανασυρθούν από τα κινητά τηλέφωνα και τα τάμπλετ των πέντε εμπλεκομένων, αλλά κυρίως οι καταθέσεις των 50 προσώπων που από τις 12.30 τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς μέχρι τις 5 το ξημέρωμα πέρασαν από την προεδρική σουίτα του ΜΕΤ, καθώς και των υπαλλήλων του ξενοδοχείου, αλλά και των ατόμων που γνώριζαν τον 32χρονο μετρ και διοργανωτή του ρεβεγιόν.

Η Γεωργία είναι αποφασισμένη να αποδείξει ότι τα όσα είπε στις καταθέσεις της είναι 100% αληθινά. Πιστεύει ότι με κάποιον τρόπο ναρκώθηκε εκείνο το βράδυ, έχασε τις αισθήσεις της και γι’ αυτό ζητάει ταυτοποίηση και επανέλεγχο του δείγματος των ούρων και πιο ενδελεχή έρευνα εντοπισμού ουσιών μέσω DNA και τρίχας.
viasmos_thess_dimosieuma_thema

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, η 5η ανακρίτρια και η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης συνεχίζουν την έρευνα και σε άλλα επίπεδα, σε μια προσπάθεια να φωτιστούν όλα όσα συνέβαιναν στις άγριες νύχτες της Θεσσαλονίκης και έχουν να κάνουν με περίεργα κυκλώματα. Ετσι, έχουν μπει στο μικροσκόπιο γνωστοί ατζέντηδες, που με διαβατήριο τις δημόσιες σχέσεις στον χώρο της showbiz διοργανώνουν πάρτυ πολυτελείας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ένας-ένας από αυτούς θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή για να δώσουν εξηγήσεις και στοιχεία. Μπαλαντέρ στις έρευνες φέρεται να είναι ο εργοδότης της καταγγέλλουσας που όχι μόνο γνώριζε πολύ καλά τη νεαρή κοπέλα, αλλά φαίνεται να συνομίλησε μαζί της και με έναν φίλο του τη μετέφεραν από το πεντάστερο ξενοδοχείο στο Τμήμα Ασφαλείας του Λευκού Πύργου όπου έκανε την καταγγελία.

Η Γεωργία Μπίκα

Στις δύο καταθέσεις που έδωσε στις 3 το μεσημέρι και στις 11 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στο Τμήμα Ασφαλείας του Λευκού Πύργου, η 24χρονη Γεωργία περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τι συνέβη μετά τις 4 τα ξημερώματα όταν ζαλισμένη, όπως λέει, από το αλκοόλ και πιθανότατα από κάποιο χάπι που της έριξαν για να καταστείλουν όλες τις αντιστάσεις της, προσπαθούσε με το ζόρι να σταθεί στα πόδια της. «Η φίλη μου μού πρότεινε να φύγουμε μαζί, πλην όμως αρνήθηκα καθώς δεν ήθελα να αφήσω το αυτοκίνητό μου εκεί. Προσπάθησα να το βρω, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς είχα καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και έτσι αποφάσισα να κοιμηθώ στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια επέστρεψα στο ξενοδοχείο και πλήρωσα μια διανυκτέρευση με μετρητά στην υποδοχή. Κατευθύνθηκα στον ανελκυστήρα, πλην όμως δεν θυμάμαι σε ποιον όροφο ανέβηκα. Περπατώντας στο διάδρομο, προσπάθησα να βρω το δωμάτιο το οποίο είχα κλείσει για τη διανυκτέρευση και συνάντησα δύο άνδρες οι οποίοι προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν και με οδήγησαν σε δωμάτιο τον αριθμό του οποίου δεν θυμάμαι λόγω μέθης», είπε η 24χρονη.

Με τα δεδομένα αυτά και εφόσον η λήψη του δείγματος των ούρων έγινε στο προβλεπόμενο χρονικό όριο, οι τοξικολογικές θα έπρεπε να είχαν δείξει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και κάποιες άλλες ουσίες που συνιστούν συστατικά από το λεγόμενο «χάπι του βιασμού». Όμως, το δείγμα που εξετάστηκε τόσο από την επιστημονική ομάδα του Τμήματος Τοξικολογίας και Ιατροδικαστικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου όσο και από την ομάδα των εργαστηρίων της Βέρνης έδειξε ελάχιστο αλκοόλ και καθόλου άλλες ουσίες.

Το μυστήριο των αποτελεσμάτων αποδίδεται από την πλευρά της καταγγέλλουσας στην καθυστέρηση της λήψης των δειγμάτων ούρων και την ανάλυση αυτών, παραθέτοντας μάλιστα στοιχεία, με πιο χαρακτηριστικό το ότι η ίδια έψαχνε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς να αγοράσει ουροσυλλέκτες καθώς, όπως λέει, δεν της χορηγήθηκαν, γεγονός που επιβεβαιώνει και ο φαρμακοποιός.

Γι’ αυτό το μυστήριο, Αστυνομία και Ιατροδικαστική Υπηρεσία με επίσημες ανακοινώσεις εξηγούν πως όλη η διαδικασία έγινε με τον προβλεπόμενο τρόπο μέσα σε χρονικά πλαίσια που δεν αλλοιώνουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Ιατροδικαστές μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» επισημαίνουν πως αν το δείγμα ληφθεί εντός της ημέρας, τότε πιθανότατα τα αποτελέσματα δείχνουν αν το συγκεκριμένο άτομο έκανε χρήση, ποιων ουσιών και σε ποια ποσότητα. Οσο για την πλευρά του κατηγορούμενου, οι τοξικολογικές εξετάσεις ερμηνεύονται ως επιβεβαίωση της αρχικής του εκδοχής, ότι δεν υπήρξε βιασμός αλλά συναινετική σεξουαλική επαφή.

Η παρέα των τεσσάρων

Για νέα δεδομένα που δημιουργούνται μετά το πόρισμα της τοξικολογικής εξέτασης και του DNA, όπου βρέθηκε το γενετικό υλικό ενός άνδρα στα ρούχα της Γεωργίας, οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα από τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου για να συνθέσουν όλα τα κομμάτια του παζλ. Από την ανάλυση των κλήσεων και τις συνομιλίες, λένε οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ., θα βρεθεί η άκρη του νήματος.

Ποιοι και πότε κάλεσαν τη Γεωργία Μπίκα; Με ποιους μίλησε η 24χρονη; Οι εμπλεκόμενοι είχαν μεταξύ τους επικοινωνία το επίμαχο χρονικό διάστημα; Η παρέα των τεσσάρων της Αθήνας, ο μετρ Παπαδόπουλος αλλά και το θύμα λένε ότι δέχτηκαν και έκαναν συγκεκριμένες κλήσεις.

«Με πήρε τηλέφωνο ο Μάνος Παπαδόπουλος και μου είπε ότι η μία κοπέλα επιθυμούσε να επιστρέψει στο δωμάτιο και μου έδωσε το τηλέφωνό της λέγοντάς μου να την καλέσω για να της επιτρέψουν από τη ρεσεψιόν να ανέβει. Πράγματι την κάλεσα από το προσωπικό μου τηλέφωνο στις 4.10 και μιλώντας απευθείας μαζί της τη ρώτησα αν ήταν στην είσοδο του ξενοδοχείου προκειμένου να της ανοίξω την πόρτα του δωματίου», αναφέρει στην κατάθεσή του ο κατηγορούμενος Βασίλης Λεβέντης.

Το πόρισμα από τις αναλύσεις θα δώσει, λοιπόν, την ακτινογραφία όλων των επαφών που έγιναν το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς και σαφή εικόνα για το ποιοι μίλησαν με ποιους. Εν συνεχεία, τα πρόσωπα αυτά θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην ανακρίτρια για τις τηλεφωνικές επαφές που είχαν ή τα SMS που αντάλλαξαν μεταξύ τους το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Οι ρεσεψιονίστ

Κομβικό σημείο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και το τι συνέβη στη σουίτα 602 του «ΜΕΤ Hotel» αποτελούν οι καταθέσεις των υπαλλήλων του ξενοδοχείου για τα όσα είδαν εκείνο το βράδυ.

Οι Αρχές επικεντρώνονται κυρίως στα άτομα που ήταν στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου στις 4 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, όταν η Γεωργία Μπίκα βγήκε μαζί με τη 17χρονη φίλη της από την κεντρική είσοδο για να φύγουν, όμως την τελευταία στιγμή η 24χρονη αποφάσισε να μείνει και να κάνει κράτηση του δωματίου 510.

Οι υπάλληλοι που την εξυπηρέτησαν θυμούνται τι ακριβώς είδαν και περιγράφουν με λεπτομέρειες στους αστυνομικούς την κατάσταση της νεαρής κοπέλας, τα άτομα που τη συνάντησαν και το δρομολόγιο που ακολούθησε στους ορόφους του ξενοδοχείου.


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του 36χρονος 

Λήγει αύριο η παράταση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού - Ανεμβολίαστοι όσοι ενήλικες δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Εντοπίστηκαν νεκροί οι τρεις ορειβάτες - Ίχνη χιονοστιβάδας στην πλαγιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης