Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση στο σημείο δολοφονίας του Άλκη - Μαθητές κράτησαν ενός λεπτού σιγή

Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση στο σημείο δολοφονίας του Άλκη - Μαθητές κράτησαν ενός λεπτού σιγή

«Ας γίνει η ευκαιρία να αλλάξουμε τον κόσμο», ήταν ένα από τα μηνύματα που άφησαν μαθητές στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε - Δείτε φωτογραφίες

alkis_sxoleia_xr
Τα δικά του μηνύματα θέλησαν να αφήσοουν στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός, μαθητές από το 4ο Γυμνάσιο Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Δεκάδες παιδιά φορώντας τις τσάντες τους στον ώμο, έφτασαν στο σημείο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σχολείο τους, για να τιμήσουν τη μνήμη του 19χρονου, να αφήσουν ένα λουλούδι και να κολλήσουν στην τζαμαρία του κλειστού καταστήματος στην Οδό Γαζή τα μηνύματα τους.

Οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ενώ, όπως είπε χαρακτηριστικά η εκπαιδευτικός προς τα παιδιά: «Ας γίνει η ευκαιρία να αλλάξουμε τον κόσμο», παραδίδοντας έτσι ένα από τα πιο σημαντικά μηνύματα.
Μαθητές γυμνασίου στο σημείο που σκοτώθηκε ο Άλκης - GRTimes.gr
 

«Άλκη έφυγες άδικα από τη ζωή. Σήμερα εσύ, αύριο κάποιος άλλος. Θα σε θυμόμαστε πάντα, η ψυχή σου οδηγός μας. Καλό ταξίδι Άλκη», είναι ένα από τα δεκάδες μηνύματα που έγραψαν τα παιδιά στο χαρτόνι ενώ με μεγάλα γράμματα αναφέρουν: «Σήμερα ο Άλκης, αύριο ο καθένας μας». Παράλληλα, ζητούν με όσα έγραψαν να σταματήσει η βία έξω και μέσα στα γήπεδα, αλλά και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Κλείσιμο
Κάποιοι από τους μαθητές και τις μαθήτριες, με δάκρυα στα μάτια, άφησαν ένα λευκό τριαντάφυλλο εκεί που ο 19χρονος δέχτηκε την άγρια επίθεση που έφερε τον θάνατό του. «Ήταν και αυτός ένα παιδί με όνειρα, έφυγε τόσο άνανδρα και άδικα. Θα είσαι πάντα μαζί μας», τονίζουν.

Απέναντι από το σημείο της δολοφονίας, έχει ζωγραφιστεί με σπρέι και τεράστια γράμματα: «Άλκη Ζεις».

Δείτε εικόνες:
αλκης-1-1
αλκης-5
αλκης-8
αλκης-9
αλκης-10
αλκης-11
 

Πηγή: GrTimes
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης