Κορωνοϊός: Μεγάλη πίεση στην Παιδιατρική του νοσοκομείου Πατρών -Έχουν γεμίσει τα κρεβάτια

Κορωνοϊός: Μεγάλη πίεση στην Παιδιατρική του νοσοκομείου Πατρών -Έχουν γεμίσει τα κρεβάτια

Oι περισσότερες εισαγωγές παιδιών με κορωνοϊό είναι από τον Πύργο, τη Βάρδα και το Αγρίνιο

pgnp
Ασφυκτική είναι η πίεση την τελευταία εβδομάδα στη Παιδιατρική κλινική για κορωνοϊό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι την περασμένη Πέμπτη, η κλινική γέμισε αφού νοσηλεύονταν δέκα παιδιά θετικά στον κορωνοϊό και τέσσερα ύποπτα περιστατικά, όπως αναφέρει το Patris News.

Σύμφωνα με το διευθυντή της Παιδιατρικής κλινικής κ. Γαβριήλ Δημητρίου, η κλινική αποτελείται από εννέα κρεβάτια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποια περιστατικά, κυρίως τα ύποπτα, να μη βρίσκουν κρεβάτι για να νοσηλευτούν.

Μόλις χθες, αποσυμπιέστηκε η Παιδιατρική, που πλέον φιλοξενεί επτά μικρά παιδιά και τρία ύποπτα περιστατικά, ωστόσο κ. Δημητρίου τόνισε πώς είναι θέμα χρόνου να γεμίσει ξανά. «Από το Δεκέμβριο παρατηρείται μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στις παιδικές ηλικίες, οι εισαγωγές των παιδιών έχουν υπερδιπλασιαστεί και στα εξωτερικά ιατρεία οι επισκέψεις έχουν αυξηθεί κατά 600%» δήλωσε ο κ. Δημητρίου.

Μάλιστα, οι περισσότερες εισαγωγές παιδιών προέρχονται από τον Πύργο, τη Βάρδα και το Αγρίνιο, και μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 20% είναι παιδιά από την Αχαΐα, ενώ υπάρχουν και περιστατικά από τον «Άγιο Ανδρέα» και το Καραμανδάνειο τα οποία λόγω της κατάστασής τους μεταφέρονται στο ΠΓΝΠ.

Για το λόγο αυτό ο διευθυντής της Παιδιατρικής κλινικής υπογράμμισε πως «πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης, γιατί το νοσοκομείο του Ρίου καλύπτει ολόκληρη την νοτιοδυτική Ελλάδα».

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Κακοκαιρία «εξπρές» φέρνει καταιγίδες και χιόνια, πώς θα εξελιχθεί το νέο «κύμα»

Κορωνοϊός: Μειώνονται οι διασωληνωμένοι, αυξάνονται οι εμβολιασμοί - Τι δείχνουν οι δείκτες για την πανδημία

Ποια Ουκρανία; Ρωσία και Κίνα συμφώνησαν για βάση στο Φεγγάρι μέχρι το 2035
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης