Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες με παγετό αφήνει πίσω η κακοκαιρία, άλλη μια ημέρα με μείον 16 βαθμούς στα βόρεια

Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες με παγετό αφήνει πίσω η κακοκαιρία, άλλη μια ημέρα με μείον 16 βαθμούς στα βόρεια

Μια ακόμα δύσκολη ημέρα θα είναι η σημερινή σε πολλές περιοχές της χώρας καθώς οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και ο παγετός θα κάνει την εμφάνισή του τις πρωινές ώρες αλλά και τη νύχτα - Δείτε χάρτη του meteo με τις πρωινές θερμοκρασίες - 44 μετεωρολογικοί σταθμοί του ΕΑΑ / Meteo.gr κατέγραψαν θερμοκρασίες κάτω από -10 °C

kairossimera-pagetos
Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικράτησαν και σήμερα το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας, με την κακοκαιρία  να διατηρεί τη χώρα στον πάγο.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα του meteo σήμερα στις 9 το πρωί η χαμηλότερη θερμοκρασία στη χώρα πλησίασε τους μείον 16 βαθμούς και η μέγιστη δεν ξεπέρασε τους δέκα βαθμούς Κελσίου. 

Πολύ χαμηλές αρνητικές θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης  στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, με τη χαμηλότερη τιμή να καταγράφεται στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας με -18.1 °C.

Χαρακτηριστικό είναι ότι 288 μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr κατέγραψαν αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες, εκ των οποίων 44 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασίες < -10 °C.    

Στον παρακάτω χάρτη, με χρωματική κλίμακα παρουσιάζονται οι ελάχιστες θερμοκρασίες τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 26/01/2022, όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, καθώς και οι τιμές από οκτώ επιλεγμένες περιοχές.

kairos-thermokrasies-pagetos-kairostora-meteo
Κλείσιμο





Πολικές θερμοκρασίες επικράτησαν και το πρωινό της Τρίτης στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με τη θερμοκρασία να πέφτει κάτω από τους -14 °C, με την απόλυτη ελάχιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στο Νέο Καύκασο με -16,5 °C.

Ειδήσεις σήμερα:

Κλειστά σχολεία χωρίς τηλεκπαίδευση σήμερα στις πληγείσες περιοχές - Τι ισχύει για τα Πανεπιστήμια


Ισχυρή έκρηξη στη Συγγρού: Βομβαρδισμένο τοπίο η περιοχή -Στο χειρουργείο 78χρονος τραυματίας

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα, ποιοι μπορούν να κάνουν αιτήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης