Έκρηξη στη Συγγρού: «Αν δεν ήταν αργία θα θρηνούσαμε πολλά θύματα», λένε σοκαρισμένοι οι γείτονες

Έκρηξη στη Συγγρού: «Αν δεν ήταν αργία θα θρηνούσαμε πολλά θύματα», λένε σοκαρισμένοι οι γείτονες

Η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο - Ο θόρυβος και το ωστικό κύμα από την έκρηξη τρομοκράτησε τους κατοίκους της περιοχής - «Μύριζε πολύ έντονα υγραέριο και είδα ότι υπάρχει ένας μεγάλος κρατήρας» - Δείτε βίντεο και εικόνες

ekriksi0000-mesa
«Αν δεν ήταν αργία θα θρηνούσαμε πολλά θύματα» λένε σοκαρισμένοι οι γείτονες που πετάχτηκαν από τα σπίτια τους μετά την εκκωφαντική και καταστρεπτική έκρηξη σε κτίριο της λεωφόρου Συγγρού. «Από θαύμα δεν έχουμε νεκρούς και τραυματίες» λένε μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της καταστροφής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο θόρυβος από την έκρηξη και το ωστικό κύμα που ακολούθησε έκανε τους περίοικους να τρομοκρατηθούν και να βγουν στο δρόμο, ενώ η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε τη φωτιά που ξέσπασε να επεκταθεί και σε παρακείμενα κτίρια.

Αυτή τη στιγμή η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο με τις τζαμαρίες των περισσότερων κτιρίων να έχουν καταστραφεί σε μια απόσταση τουλάχιστον 150 μέτρων από το σημείο της έκρηξης η οποία πιθανόν προκλήθηκε από διαρροή υγραερίου κάτι το οποίο ερευνούν οι αρμόδιες αρχές

«Μύριζε πολύ έντονα υγραέριο και είδα ότι υπάρχει ένας μεγάλος κρατήρας»

Οι ζημιές εξαπλώθηκαν σε μια μεγάλη ακτίνα, με τους ανθρώπους που διατηρούν εκεί επιχειρήσεις να ανησυχούν. Ο κ. Μιχάλης που διαθέτει σχολή χωρού κοντά στο σημείο της έκρηξης μιλά στο protothema.gr για όσα είδα με τα μάτια του.

«Ειδαμε από την τηλεόραση ότι έγινε μια μεγάλη έκρηξη, επειδή έχουμε τη σχολή χορού στο διπλανό κτίριο από το σημείο που έγινε η έκρηξη. Ήρθα κατευθείαν εδώ, μίλησα με τον προϊστάμενο της πυροσβεστικής και ανεβήκαμε επάνω και ειδαμε ότι οι ζημιές είναι τεράστιες . Μύριζε πολύ έντονα υγραέριο και είδα ότι υπάρχει ένας μεγάλος κρατήρας που έχει ανοίξει μια πολύ μεγάλη τρύπα, είναι όλα γκρεμισμένα, έχουν σπάσει τα πάντα κι έπειτα ήρθε ενημέρωση στην πυροσβεστική να εκκενώσει το κτίριο γιατί υπάρχει διαρροή υγραερίου.

Ενημερώσαμε την ιδιοκτήτρια του διπλανού κτιρίου που έγινε η έκρηξη, μας είπε ότι ο αδερφός της ήταν σε εκείνο το σημείο, ενημερώσαμε τις αρχές, τον βρήκαν τον άνθρωπο ήταν τραυματισμένος και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο».

Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στη λεωφόρο Συγγρού - Ένας τραυματίας (12)
 


Δείτε εικόνες και βίντεο από το σημείο της έκρηξης:

Κλείσιμο
ekriksi-simeio05
ekriksi-simeio06

ekriksi-simeio07
ekriksi-simeio08

ekriksi-simeio09
ekriksi-simeio02
ekriksi-simeio03

Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στη λεωφόρο Συγγρού - Ένας τραυματίας (10)

Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στη λεωφόρο Συγγρού - Ένας τραυματίας (8)
Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στη λεωφόρο Συγγρού - Ένας τραυματίας (9)


Ειδήσεις σήμερα:

Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στη λεωφόρο Συγγρού - Δύο τραυματίες

Συνεδριάζουν οι ειδικοί για τα μέτρα: Οι 3 παράγοντες που θα κρίνουν παράταση ή άρση

Κλειστά σχολεία χωρίς τηλεκπαίδευση σήμερα στις πληγείσες περιοχές - Τι ισχύει για τα Πανεπιστήμια

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης