Αττική Οδός: Δείτε εικόνες και βίντεο από τους απεγκλωβισμούς - Σε εξέλιξη η επιχείρηση από στρατό και ΕΚΑΜ για 5.000 οδηγούς

Αττική Οδός: Δείτε εικόνες και βίντεο από τους απεγκλωβισμούς - Σε εξέλιξη η επιχείρηση από στρατό και ΕΚΑΜ για 5.000 οδηγούς

Επιχείρηση απεγκλωβισμού με τη συμμετοχή του στρατού από έξι σημεία - Οι εθελοντές της Επίλεκτης Μονάδας Ειδικών Αποστολών έχουν βοηθήσει περί τα 100 οχήματα μέσα σε τρεις ώρες - Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ βάζει συρμό χωρητικότητας 300 θέσεων στον Προαστιακό, έτσι ώστε να μεταφέρει με ασφάλεια τον κόσμο από την Αττική Οδό 

ekam-attiki2
Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία κινητοποίηση στρατού και δυνάμεων για την Αττική Οδό, προκειμένου κατ’ αρχάς να βοηθήσει όσους είναι εγκλωβισμένοι και να παρέχει σε αυτούς, ό,τι χρειάζονται, όπως τρόφιμα ή νερό και όπου είναι εφικτό να τους μετακινήσει με ασφάλεια.

Η επιχείρηση του στρατού γίνεται αυτή την ώρα υπό πολύ δύσκολες συνθήκες γιατί χιονίζει πολύ και πρόκειται για δεκάδες αυτοκίνητα εγκλωβισμένα. Πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 5.000 εγκλωβισμένους οδηγούς.

Στην επιχείρηση μετέχουν επίλεκτες μονάδες του Στρατού, βαριά μηχανήματα κλπ. Επίσης ασθενοφόρα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ο Στρατός έχει φτάσει σε όλα τα σημεία και αυτό θα γίνεται όλο το βράδυ. Οι άνδρες που συμμετέχουν στην επιχείρηση, μοιράζουν τρόφιμα, νερά, κουβέρτες και με εντολές της Αστυνομίας οδηγούν τον κόσμο (όσους θέλουν) εκεί που τους λένε επι τόπου η ΓΓΠΠ κι η Αστυνομία.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: 


Αττική Οδός - Επιχείρηση απεγκλωβισμού (2)



Κλείσιμο
stratos04
stratos03
stratos02
stratos01

Εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητα τους και με τα πόδια κατευθύνονται στο μετρό της Δουκίσσης Πλακεντίας

Την ώρα που σε διάφορα σημεία της Αττικής Οδού η επιχείρηση απεγκλωβισμού των αυτοκινήτων από στρατό και αστυνομία βρίσκεται σε εξέλιξη, στη σήραγγα της Πεντέλης με την περιφερειακή του Υμηττού οδηγοί εγκαταλείπουν τα οχήματα τους με προορισμό το σταθμό του μετρό στην Δουκίσσης Πλακεντίας.

Η κίνηση έχει διακοπεί εδώ και πολλές ώρες με τα χιόνια να έχουν καλύψει πια τα αυτοκίνητα.

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:


- Έξοδος Πεντέλης (12), 2 οχήματα με 9 άτομα.

- Έξοδος Κηφισίας (11), 2 M/S 290 με 16 άτομα.

- Έξοδος, Δουκίσσης Πλακεντίας (13), 1 όχημα STAYER με 12 άτομα και 1 minibus κενό και 1 M/S 290 με 4 άτομα και τρόφιμα.

- Έξοδος Μαραθώνα (15), 1 όχημα STAYER με 21 άτομα και 1 M/S 290 με 2 άτομα και τρόφιμα, διανέμει μεταξύ Κάντζας και Μαραθώνα.

- Έξοδος Κάντζα (17), 1 όχημα STAYER με 20 άτομα και 1 όχημα STAYER με 20 άτομα που εξετράπη από την έξοδο Παιανίας (18) μετά από νέες οδηγίες.

Επιπλέον των ανωτέρω:

- Προς την έξοδο Πεντέλης (12), κινούνται 2 minibus με 22 άτομα, παρούσα θέση του 1ου πλατεία Καραισκάκη (πλησίον Ομόνοιας) και το 2ο στο ύψος Δαφνίου, 1 κενό minibus και 1 M/S 290 με 4 άτομα και τρόφιμα που βρίσκεται Χολαργό.

- Προς έξοδο Κηφισίας (11) κινούνται 4 οχήματα HAMMER με 11 άτομα, παρούσα θέση έξοδος Ηρακλείου( 8).

Ξεκίνησαν πριν από λίγο τρία οχήματα με 12 άτομα από Τατόι για έξοδο Πεντέλης (12).

Επιπρόσθετα, ξεκινούν ένα STAYER με 20 άτομα (ΕΤΑ και Ζ ΜΑΚ) και 1 MAGIRUS με 15 άτομα από 2α ΜΑΛ, τα οποία κατόπιν επικοινωνίας με ΕΣΚΕΔΙΚ θα μεταβούν στην έξοδο Δουκίσσης Πλακεντίας (13) και έξοδο Μαραθώνα (15) αντίστοιχα.

Αττική Οδός


Απεγκλωβισμός από Αττική Οδό 24/1


Απεγκλωβισμοί

Αττική Οδός Χιόνια

Αττική Οδός - Επιχείρηση απεγκλωβισμού



Απεγκλωβισμός από Αττική Οδό


Την ίδια ώρα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Πολιτικής Προστασίας για να ενισχύσει τις προσπάθειες απεγκλωβισμού των οδηγών από την Αττική Οδό, δρομολογεί άμεσα ένα συρμό χωρητικότητας 300 θέσεων στον Προαστιακό, έτσι ώστε να μεταφέρει με ασφάλεια τον κόσμο σε προστατευμένο περιβάλλον.

Οι εθελοντές της Επίλεκτης Μονάδας Ειδικών Αποστολών έχουν βοηθήσει περί τα 100 οχήματα μέσα σε τρεις ώρες.

xionia08
xionia07
xionia06
xionia05
xionia04
xionia03
xionia02
xionia01




Εν τω μεταξύ, την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε το χάος που έχει δημιουργηθεί στην Αττική Οδό με τους εγκλωβισμένους οδηγούς και την ταλαιπωρία που αυτοί υπέστησαν από νωρίς το πρωί -και, κάποιοι εξ αυτών, εξακολουθούν να υφίστανται ακόμη και έως αυτή την ώρα.

Μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανέφερε ότι είναι ήδη είναι καθ΄οδόν άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων για τον απεγκλωβσιμό των οδηγών στην Αττική Οδό.

«Κατευθύνονται σε έξι σημεία που συνδέουν με την Αττική Οδό, Πλακεντίας, Πεντέλης, Κηφισίας, Παιανία, Σπάτα και Κάντζα προκειμένου να επιχειρήσουν για να απεγκλωβίσουν οδηγούς αν χρειαστεί και φαντάζομαι ότι θα χρειαστεί. Υπάρχει μέριμνα αυτοί οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος.



Δείτε φωτογραφίες από τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων στην Αττική Οδό:
ekam

ekam__1__2
ekam__2__2
ekam__1_
ekam__2_

Εισαγγελική εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης

Υπενθυμίζεται ότι το χάος που έχει δημιουργηθεί στην Αττική Οδό προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ειδικότερα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, κυρία Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης , στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για τα αδικήματα της διατάραξης συγκοινωνιών και της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Εγκλωβισμένοι οδηγοί επί ώρες

Η κατάσταση στην Αττική Οδό είναι τραγική. Εδώ και πάνω από έξι-επτά ώρες, υπάρχουν εγκλωβισμένοι οδηγοί στο ύψος της Παλλήνης, καθώς η συνεχής χιονόπτωση και τα προβλήματα από τις δυο νταλίκες που έχουν διπλώσει στη μέση του δρόμου, έχουν διακόψει την κυκλοφορία.

Νωρίτερα, εμφανώς οργισμένος, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία, περί τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, δήλωσε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από την Αττική Οδό.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr, ένας έξαλλος εγκλωβισμένος οδηγός, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση από τους αρμοδίους.

«Είναι ντροπή, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Για να βρεθούμε στην κατάσταση αυτή πληρώσαμε διόδια. Αίσχος, δεν μας λένε τίποτα ο,τι μαθαίνουμε το ακούμε από τα ραδιόφωνα. Οι νταλίκες είχαν διπλώσει ώρες πριν και οι υπεύθυνοι δεν είχαν ενημερώσει, ώστε να μην μπαίνουν οι οδηγοί στην Αττική Οδό. Έπρεπε να είχαν κόψει την είσοδο. Φοβάμαι πως όχι το βράδυ, αλλά αύριο θα ξεμπερδέψουμε. Το χιόνι που πέφτει συνεχώς εδώ και ώρες έχει καλύψει τους δρόμους και στο τέλος και τα αυτοκίνητα μας. Δεν έχουμε φαγητό, νερό, τίποτα» ανέφερε ο ταλαιπωρημένος οδηγός.

Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αττική Οδό




Η Πυροσβεστική προειδοποιεί ότι οι κλήσεις στο κέντρο της θα αυξηθούν τις επόμενες ώρες και θα χρειαστεί να συνδράμει σε πολλά μέτωπα, μιας κι αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες. Γι' αυτό τον λόγο, θεωρείται δεδομένο ότι θα δημιουργηθούν ανάλογες καταστάσεις με τις υπάρχουσες, δηλαδή με χιλιάδες οχήματα εγκλωβισμένα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, μεταξύ αυτών και στην Αττική Οδό.

Δείτε εικόνες από το protothema.gr:

attiki
attiki1
attiki2
attiki3

Τι λέει η Αττική Οδός

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο μηχανισμός της Αττικής Οδού από το πρωί του Σαββάτου και καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα», προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτός ο αυτοκινητόδρομος, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αττικής Οδού, σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου, ειδικότερα στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές.

Όπως αναφέρεται: «Η κυκλοφορία είναι υψηλή από το πρωί και δυσχεραίνει το έργο του αποχιονισμού, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη και την παρουσία φορτηγών και νταλικών σε όλο τον δρόμο. Στο ύψος του Γέρακα μάλιστα έχουν «διπλώσει» νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεπεία αυτής της κατάστασης τα εκχιονιστικά μηχανήματα που δεν μπορούν να προσπεράσουν, επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα αυτά. Στην Αττική Οδό των 70 χιλιομέτρων επιχειρούν 35 εκχιονιστικά μηχανήματα ή ένα κάθε δύο χιλιόμετρα και υπάρχει επάρκεια αλατιού. Εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ σημειώνουμε ότι τα διόδια παραμένουν ανοιχτά με απόφαση της Εταιρείας. Η χιονόπτωση αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή είναι συνεχής και επειδή σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται να ενταθεί σήμερα το απόγευμα και αύριο Τρίτη, συνίσταται στους οδηγούς ιδιαίτερη προσοχή και να έχουν απαραιτήτως μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες».

Ειδήσεις σήμερα:

Στο στόχαστρο του Ερντογάν η «Χάρις Αλεξίου» της Τουρκίας

Χιόνια έως και 20 πόντους στα βόρεια προάστια της Αθήνας προβλέπει ο Καλλιάνος

Παγώνη: Τριπλά εμβολιασμένοι που νόσησαν μπορεί να ξανακολλήσουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης