Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Τα κινητά της «παρέας της Αθήνας», τα κυκλώματα και οι απαντήσεις

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Τα κινητά της «παρέας της Αθήνας», τα κυκλώματα και οι απαντήσεις

Ο ανακριτής επανεξετάζει όλους τους εμπλεκόμενους για να λύσει γρίφους με κενά και αντικρουόμενες πληροφορίες στις καταθέσεις - Η έρευνα για κυκλώματα «απλώνεται» και στην Αθήνα, σε γνωστά ονόματα «ατζέντηδων μοντέλων»

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
thessaloniki_viasmos_24xroni_art
Τα μυστήρια της σουίτας 401 του ξενοδοχείου των πέντε αστέρων της Θεσσαλονίκης με τους 14 καλεσμένους, το άφθονο αλκοόλ, τις θολές καταστάσεις και τελικά την καταγγελία για ομαδικό βιασμό καλούνται να λύσουν αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Το σκηνικό παραπέμπει σε μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι, καθώς θύμα και κατηγορούμενοι περιγράφουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, καταγεγραμμένες αντιφάσεις αμφισβητούν δεδομένα που κάποιοι θέλουν να περάσουν και, πλέον, καλείται η επιστήμη να ξεδιαλύνει την κατάσταση.

Γιατί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα δείξει τις κλήσεις και τα μηνύματα που έκαναν και δέχθηκαν οι πρωταγωνιστές, με τις πληροφορίες να λένε ότι θα μπουν και άλλοι παίκτες στο παιχνίδι, ενώ οι τοξικολογικές εξετάσεις θα λύσουν με τη μία τον γρίφο αν η «παρέα της Αθήνας» χρησιμοποίησε και χημικές ουσίες, όπως το «χάπι του βιασμού», για να ρίξει στο κρεβάτι όμορφα κορίτσια της Θεσσαλονίκης.

Για το πρώτο κομμάτι τα αποτελέσματα θα είναι πιο άμεσα. Για το δεύτερο, με το δείγμα να φεύγει για Ελβετία σίγουρα θα χρειαστεί μια εβδομάδα ακόμα.

Την ίδια ώρα, το θάρρος της Γεωργίας Μπίκα να βγει και δημοσίως να μιλήσει για τα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ στο ξενοδοχείο «Μet» ενεργοποίησε τα ένστικτα της κοινωνίας, επιτάχυνε τις διαδικασίες και μια υπόθεση που βολόδερνε για δύο εβδομάδες σε τοπικά Αστυνομικά Τμήματα, χωρίς στην ουσία να ερευνάται σε βάθος, εκτοξεύτηκε σε πρώτη προτεραιότητα, με την εμπλοκή κεντρικών υπηρεσιών της Αστυνομίας και ανώτατων δικαστικών που ζητούν αποτελέσματα.

Από την άλλη, τα αδέρφια Βασίλης και Ευαγόρας Λεβέντης, ο Κωνσταντίνος Περογιανάκης και ο Βασίλης Τράφαλης έχουν μπει στο μικροσκόπιο τόσο για το τι έγινε εκείνο το βράδυ όσο και για το αν έχουν άκρες και προσβάσεις σε αυτό που ονομάζεται «ροζ πλοκάμια της showbiz».
Κλείσιμο
aderfia_leventi
f4-perogiannakis_11zon
Tα αδέρφια Ευαγόρας και Βασίλης Λεβέντης, αλλά και ο Κωνσταντίνος Περογιαννάκης έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών τόσο για το τι έγινε το μοιραίο βράδυ στο ξενοδοχείο, όσο και για το αν έχουν προσβάσεις στο «ροζ» κύκλωμα της showbiz

Κομβικό πρόσωπο στις έρευνες είναι ο μετρ του «Αχίλλειον» Μάνος Παπαδόπουλος, που φέρεται να έστησε το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στις σουίτες του «Met», ο οποίος περιγράφεται και από την 24χρονη Γεωργία ως ένα πρόσωπο που έστηνε πάρτυ ανδρών, «ψάρευε» νεαρά όμορφα κορίτσια και ουσιαστικά τα παγίδευε στα μονοπάτια της ακολασίας και των ναρκωτικών στις άγριες νύχτες της Θεσσαλονίκης.
f5-manos_papadopoulos_11zon
Κομβικό πρόσωπο στις έρευνες είναι ο μετρ του «Αχίλλειον», Μάνος Παπαδόπουλος, που φέρεται να έστησε το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν

Την ίδια ώρα η έρευνα των εισαγγελικών αρχών επεκτείνεται σε γνωστούς ατζέντηδες που, με... διαβατήριο τις δημόσιες σχέσεις στον χώρο της showbiz, διοργανώνουν πάρτυ πολυτελείας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ενας-ένας θα περάσουν από το κατώφλι του ανακριτή για να δώσουν εξηγήσεις και στοιχεία. Μπαλαντέρ στις έρευνες φέρεται να είναι ο εργοδότης της καταγγέλλουσας που όχι μόνο γνώριζε πολύ καλά τη νεαρή κοπέλα, αλλά φαίνεται να συνομίλησε μαζί της και μαζί με έναν φίλο του να τη μετέφεραν από το πεντάστερο ξενοδοχείο στο Τμήμα Ασφαλείας του Λευκού Πύργου, όπου έκανε την καταγγελία.

Το κύκλωμα

Οι έρευνες Εισαγγελίας και Αστυνομίας κινούνται σε δύο διαφορετικά επίπεδα. Το πρώτο έχει να κάνει με την καταγγελία της Γεωργίας Μπίκα ότι κάποιος της έριξε το «χάπι του βιασμού» στο ποτό και στη συνέχεια βιάστηκε ομαδικά από δύο ή τρία άτομα.

Το δεύτερο που έχει και διεθνές ενδιαφέρον είναι αν στην Ελλάδα δρα ένα γιγαντιαίο κύκλωμα μαστροπών που με έδρα την Αθήνα και την Κύπρο και παραρτήματα σε Θεσσαλονίκη, Ντουμπάι και Μύκονο δραστηριοποιείται στη στρατολόγηση νεαρών γυναικών τις οποίες μεταμορφώνει σε escorts και τις βουτάει στην κοκαΐνη και τα μεταξωτά σεντόνια πολυτελών ξενοδοχείων. Δύο παράλληλες έρευνες που όμως διασταυρώνονται στο πρόσωπο του 32χρονου μετρ. Το θύμα δίνει μια κατάθεση στην Αστυνομία που φωτίζει κατά ένα μέρος τη δράση του. Συγκεκριμένα λέει: «Έχω ακούσει ότι ο Μάνος λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο και με άλλες κοπέλες.
Μπορεί να το κάνει εσκεμμένα και να τις καλεί σε διάφορα πάρτυ που γίνονται σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα σπίτια. Δεν ξέρω αν ισχύει. Πάντως εμένα με έχει ξαναστείλει σε παρόμοιο πάρτυ περίπου τέσσερις φορές. Σήμερα ήθελα και πήγα στο πάρτυ με τη φίλη μου για να περάσουμε ένα χαρούμενο ρεβεγιόν. Σε άλλο πάρτυ, όπου έχω πάει και στο οποίο με κάλεσε ο Μάνος, έχω κοιμηθεί με κάποιο αγόρι το οποίο μου άρεσε, με τη θέλησή μου και χωρίς να συμβεί κάτι το σεξουαλικό μεταξύ μας.

Ερώτηση: Μπορεί ο Μάνος να προσκαλεί κορίτσια για να παρέχουν συντροφιά σε άντρες που παρευρίσκονται σε πάρτυ αυτού του είδους;

Απόκριση: Ναι, το κάνει. Όπως σας είπα, εμένα με έχει προσκαλέσει άλλες τέσσερις φορές σε τέτοια πάρτυ. Σε κάποια που δεν έχω πάει επέμενε να πάω.
Ερώτηση: Σε πληρώνει για να παρευρεθείς στο πάρτυ αυτό;

Απόκριση: Οχι, ποτέ. Ωστόσο με έχει ρωτήσει σε παλαιότερο πάρτυ του 2021 αν θέλω να κάνω χρήση ουσιών -και συγκεκριμένα κοκαΐνης- για να μου προσφέρει κι εγώ του απάντησα αρνητικά».

Τα τρία σκοτεινά σημεία

Οι παράλληλες έρευνες που τρέχουν βοηθούν να έρθουν στο φως κομμάτια και των δύο υποθέσεων θέτοντας ως χρονικό περιθώριο για την ολοκλήρωσή τους το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Οι αναλυτές της Ασφάλειας καλούνται να ρίξουν φως σε τρία σκοτεινά σημεία.

Το πρώτο έχει να κάνει με το τι συνέβη από τη στιγμή που η Γεωργία Μπίκα με την 17χρονη φίλη της αποφάσισαν να φύγουν από τη φιέστα της σουίτας 401 μέχρι που η 24χρονη βρέθηκε στο δωμάτιο 602, όπου, όπως κατήγγειλε, βιάστηκε. Ουσιαστικά πρόκειται για περίπου μία ώρα όπου το καθένα από τα πρόσωπα που συμμετείχαν δίνει τη δική του εκδοχή. Η νεαρή κοπέλα, ζαλισμένη, όπως λέει, από το αλκοόλ και πιθανότατα από κάποιο χάπι που της έριξαν για να καταστείλουν όλες τις αντιστάσεις της, προσπαθεί με το ζόρι να σταθεί στα πόδια της. «Η φίλη μου μού πρότεινε να φύγουμε μαζί, πλην όμως αρνήθηκα καθώς δεν ήθελα να αφήσω το αυτοκίνητό μου εκεί.

Προσπάθησα να το βρω, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς είχα καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και έτσι αποφάσισα να κοιμηθώ στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια επέστρεψα στο ξενοδοχείο και πλήρωσα μια διανυκτέρευση με μετρητά στην υποδοχή. Κατευθύνθηκα στον ανελκυστήρα, πλην όμως δεν θυμάμαι σε ποιον όροφο ανέβηκα. Περπατώντας στον διάδρομο, προσπάθησα να βρω το δωμάτιο το οποίο είχα κλείσει για τη διανυκτέρευση και συνάντησα δύο άντρες οι οποίοι προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν και με οδήγησαν σε δωμάτιο τον αριθμό του οποίου δεν θυμάμαι λόγω μέθης», είπε η Γεωργία.
gewrgia_mpika_thess
Η φίλη της, το 17χρονο κορίτσι που έφυγαν μαζί από τον Λαγκαδά και μετά από ένα πάρτυ στο οποίο πήγαν για την αλλαγή του χρόνου κατέληξαν στο ξενοδοχείο, περιγράφει τη συγκεκριμένη ώρα ως εξής: «Μετά από ένα μισάωρο κι ενώ η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη, ξεκινήσαμε για να φύγουμε μαζί με μια γνωστή μας ονόματι Μία. Συμφωνήσαμε πριν κατέβουμε από το δωμάτιο ότι η Μία θα πήγαινε εμένα και τη Γεωργία στο ΑΧΕΠΑ, όπου βρίσκονταν η μητέρα μου με τον αδερφό μου. Μόλις κατεβήκαμε, η Γεωργία άρχισε να λέει ότι ήταν καλά και θα έπαιρνε το αυτοκίνητό της για να γυρίσει σπίτι. Δεν κατάφερα να τη μεταπείσω κι αφού με ρώτησε πού έχει παρκάρει, δεν θέλησε να την πάω έως το αμάξι και φύγαμε».

Όσο για τον κατηγορούμενο Βασίλη Λεβέντη, εκείνος υποστηρίζει πως «Με πήρε τηλέφωνο ο Μάνος Παπαδόπουλος και μου είπε ότι η μια κοπέλα επιθυμούσε να επιστρέψει στο δωμάτιο και μου έδωσε το τηλέφωνό της λέγοντάς μου να την καλέσω για να της επιτρέψουν από τη ρεσεψιόν να ανέβει. Πράγματι, την κάλεσα από το προσωπικό μου τηλέφωνο στις 4.10 και μιλώντας απευθείας μαζί της τη ρώτησα αν ήταν στην είσοδο του ξενοδοχείου προκειμένου να της ανοίξω την πόρτα του δωματίου.
Μετά από λίγο βγήκαμε στον διάδρομο μαζί με τον Περογιαννάκη και την είδαμε να βγαίνει από το ασανσέρ μπροστά μας. Τη συνόδεψα μέσα στο δωμάτιο, όπου είχαν μείνει 6-7 άτομα και ξεκίνησα να μιλάω μαζί της. Αφού αναπτύξαμε μια ευχάριστη διάθεση και υπήρχε ερωτική διάθεση μεταξύ μας, μου πρότεινε να πάμε στο δωμάτιό μου να κοιμηθούμε μαζί. Πήγαμε λοιπόν μαζί στο 602, ξαπλώσαμε στο κρεβάτι, αρχίσαμε να φιλιόμαστε έχοντας την απόλυτη συναίνεσή της σε όλα τα στάδια της ερωτικής μας συνεύρεσης, η οποία περιλάμβανε προκαταρκτικές πράξεις, στοματικό έρωτα και διείσδυση με ολοκλήρωση».

Το δεύτερο σκοτεινό σημείο έχει να κάνει με το πώς η κοπέλα βρέθηκε στο δωμάτιο 602, όπου βιάστηκε, αλλά και τι συνέβη μέσα στον συγκεκριμένο χώρο. Το πάρτυ γινόταν στη σουίτα του 4ου ορόφου, η Γεωργία έκλεισε ένα δωμάτιο των 130 ευρώ στον 5ο όροφο και τελικά βρέθηκε να κοιμάται σε χώρο του 6ου ορόφου. Η ίδια λέει ότι ήταν ζαλισμένη, ημιλιπόθυμη και συνεπώς ήταν δύσκολο να μεταφερθεί από ένα άτομο στο δωμάτιο, ενώ διακρίνει τουλάχιστον δύο άτομα να βρίσκονται πάνω της. Η παρέα των τεσσάρων λέει ότι η κοπέλα από τον Λαγκαδά έφυγε με τον Βασίλη και πήγαν μόνοι τους στο δωμάτιό του.

Το τρίτο σκοτεινό σημείο αφορά τα τηλέφωνα που έγιναν εκείνη τη νύχτα. Η παρέα των τεσσάρων της Αθήνας, ο μέτρ Παπαδόπουλος αλλά και το θύμα λένε ότι δέχθηκαν και έκαναν συγκεκριμένες κλήσεις και έχει ήδη διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου μέσα από τις συνομιλίες να βρεθεί η άκρη του νήματος. Ποιοι και πότε κάλεσαν τη Γεωργία Μπίκα; Με ποιους μίλησε η 24χρονη; Οι εμπλεκόμενοι είχαν μεταξύ τους επικοινωνίες το επίμαχο χρονικό διάστημα;
f7---5485977
Το θάρρος της Γεωργίας Μπίκα να μιλήσει δημοσίως για τη νύχτα των οργίων στο ξενοδοχείο «ΜΕΤ» και η δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση ενεργοποίησαν τα ένστικτα της κοινωνίας και επιτάχυναν τις διαδικασίες διαλεύκανσης της υπόθεσης

Οι πέντε γυναίκες

Στην έρευνα που διεξάγει η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης γίνεται προσπάθεια να ταυτοποιηθούν και να κληθούν για να δώσουν κατάθεση πέντε γυναίκες που συμμετείχαν στο πάρτυ της σουίτας 401. Η 17χρονη φίλη της Γεωργίας, που ήταν στον χώρο, δίνει μια πρώτη εικόνα γι’ αυτές: «Μόλις φτάσαμε στο 401 δωμάτιο, συναντήσαμε εντός αυτού περίπου 13 άτομα. Από αυτά άνδρες ήταν πέντε-έξι. Εγώ με το που μπήκα στον χώρο αρχικά δεν ήθελα να κάτσω.
Οι περισσότερες γυναίκες που έβλεπα έμοιαζαν με βίζιτες κι έμεινα έκπληκτη από το κλίμα. Βέβαια, δεν θα μπορούσα να το αποδείξω αυτό, αλλά ούτε και να είμαι σίγουρη. Η Γεωργία μού είπε “ας κάτσουμε ένα μισάωρο να πιούμε ένα ποτό και θα φύγουμε”».

Οι αναλυτές της Ασφάλειας κατάφεραν, λένε οι πληροφορίες, να φτάσουν στην ταυτότητά τους και μάλιστα για μία από αυτές έχουν και συγκεκριμένα στοιχεία. Πρόκειται για μια γνωστή στη συμπρωτεύουσα κοπέλα που έχει άκρες στη νύχτα -είναι, όπως χαρακτηριστικά λένε, «μπαρουτοκαπνισμένη»- και θεωρούν ότι η κατάθεσή της θα είναι διαφωτιστική για όλα όσα συνέβησαν στο πρωτοχρονιάτικο πάρτυ της παρέας των Αθηνών στη σουίτα 402.

Είναι αυτή που, όπως περιγράφεται στην κατάθεση της 17χρονης, όταν ένα περιπολικό έφτασε έξω από το ξενοδοχείο, προφανώς λόγω ηχορρύπανσης, και η παρέα αναστατώθηκε, πετάχτηκε με άνεση και αρχηγικό ύφος και είπε: «Δεν έχετε να φοβάστε τίποτα. Εγώ είμαι εδώ!», δείχνοντας πως ελέγχει την κατάσταση, με τον μετρ Μάνο να αποκρίνεται: «Δεν φοβόμαστε τίποτα». Την ίδια ώρα, λένε οι πληροφορίες, οι συγκεκριμένες γυναίκες ίσως ανοίξουν τον δρόμο για την παράλληλη έρευνα που τρέχει για τα κυκλώματα μαστροπείας. Οι αναλυτές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Γεωργία Μπίκα και η 17χρονη φίλη της έδειχναν να είναι σε άλλη φάση από τις υπόλοιπες γυναίκες που κυκλοφορούσαν στη σουίτα. Οι κοπέλες αυτές εκτιμούν ότι «ναυλώθηκαν» από τον Μάνο προκειμένου να παραστούν ως «γλάστρες» στο λαμπερό πάρτυ που στήθηκε για να διασκεδάσει η παρέα των πλούσειων παιδιών της Αθήνας.

Δύο καταγγελίες

Η μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση και το θάρρος της Γεωργίας να βγει ανοιχτά και να καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της φαίνεται πως έκαναν και άλλες κοπέλες που έζησαν τον εφιάλτη σε λαμπερά πάρτυ πλούσιων ανδρών να ανοίξουν το στόμα τους. Ο δικηγόρος της 24χρονης έκανε λόγο για δύο νέες καταγγελίες που έφτασαν στο γραφείο του, στις οποίες οι πληροφορίες λένε ότι τα θύματα κατονομάζουν συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η μεγάλη εικόνα που έχουν οι αστυνομικοί της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος που ασχολούνται με την υπόθεση είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένα γραφεία ατζέντηδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που δραστηριοποιούνται στη Μύκονο, στην Κύπρο και το Ντουμπάι, διοργανώνουν πάρτυ σε σουίτες με άφθονο αλκοόλ, κοκαΐνη και δροσερά κορίτσια, πολλά εκ των οποίων ανήκουν στον χώρο του μόντελινγκ.

Το σημαντικό είναι ότι οι συγκεκριμένες κοπέλες στρατολογούνται και στη συνέχεια, αφού μεταμορφωθούν και εθιστούν στην κοκαΐνη, γίνονται πειθήνια όργανα των ατζέντηδων που τις ρίχνουν σε πλούσια κρεβάτια για να τσεπώνουν άφθονο μαύρο χρήμα. Δεν είναι τυχαίο ότι η Γεωργία στην κατάθεσή της είπε ότι ο Μάνος Παπαδόπουλος της πρότεινε να κάνει χρήση κοκαΐνης.

Για το κομμάτι των συγκεκριμένων ερευνών κατασχέθηκαν όλα τα κινητά τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν στην κατοχή τους οι τέσσερις της Αθήνας και ο μετρ από τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μπουν στο μικροσκόπιο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων Θεσσαλονίκης και να γίνει ανάσυρση όλων των αρχείων για να διαπιστώσουν τα εξής: αν έχουν επαφές με συγκεκριμένους ατζέντηδες της showbiz, αν υπάρχει περίεργο υλικό από «πάρτυ ενηλίκων» και αν φυσικά έχουν τραβηχτεί βίντεο από την επίμαχη βραδιά στη σουίτα 401 και το δωμάτιο 602 στο «Μet».

Οι επόμενες ημέρες, με τις κλήσεις των τεσσάρων για ανωμοτί κατάθεση, με τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου να φθάνουν στα χέρια των Αρχών, τα αποτελέσματα DNA από τα ρούχα της Γεωργίας και φυσικά το πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων θα οδηγήσουν, λένε οι πληροφορίες, σε δραματικές και απρόβλεπτες εξελίξεις. Η βεντάλια των αποκαλύψεων για τα «ροζ πάρτυ» στις σουίτες των ξενοδοχείων, έχει πλέον ανοίξει.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρωτόγνωρες εικόνες - Στα «λευκά» οι Κυκλάδες

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Να αποφεύγονται οι μη απαραίτητες μετακινήσεις - Οδηγίες για την ασφάλεια των εργαζομένων

Πέθανε στα 73 του χρόνια ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας Τιερί Μιγκλέρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης