Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Δεν φαίνεται να υπάρχουν στοιχεία εμπλοκής Κυπρίων, λέει η Κυπριακή Αστυνομία

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Δεν φαίνεται να υπάρχουν στοιχεία εμπλοκής Κυπρίων, λέει η Κυπριακή Αστυνομία

Ποια είναι τα πρώτα συμπεράσματα της Κυπριακής Αστυνομίας για την υπόθεση - Η «κατεύθυνση» που έδειξε το DNA στην υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη - Νέες μαρτυρίες

mpika-dikigoros-main
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλέξει οι ελληνικές αρχές δεν φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία ή μαρτυρία για οποιαδήποτε δράση προσώπων από την Κύπρο, σύμφωνα με ενημέρωση από τις κυπριακές αστυνομικές αρχές, σχετικά με την υπόθεση βιασμού γυναίκας ηλικίας 24 ετών, στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα την ίδια ενημέρωση, σε επικοινωνία που είχαν χθες Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, η ηγεσία της Αστυνομίας Κύπρου και της Ελληνικής Αστυνομίας, για ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση βιασμού γυναίκας ηλικίας 24 ετών, που διερευνά η Ελληνική Αστυνομία, και σε σχέση με πληροφορίες και αναφορές ότι κύκλωμα που ενδεχομένως σχετίζεται και με την υπόθεση βιασμού της 24χρονης, δρα στην Κύπρο και στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας προς την Ηγεσία της Αστυνομίας Κύπρου, «από τα μέχρι στιγμής υπό εξέταση στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Αρχές της Ελλάδας, δεν φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία ή μαρτυρία για οποιαδήποτε δράση προσώπων από την Κύπρο που να σχετίζεται με οποιοδήποτε κύκλωμα βιασμών και σεξουαλικής εκμετάλλευσης».

Η «κατεύθυνση» που έδειξε το DNA στην υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη

Ένα ακόμη κομμάτι του παζλ της πολύκροτης υπόθεσης του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα την Πρωτοχρονιά σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται από χθες στα χέρια των Αρχών, καθώς ολοκληρώθηκε η ανάλυση του DNA, από ευρήματα που περισυνέλλεξαν οι αρχές στη σουίτα του ξενοδοχείου, στα πλαίσια των ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η πρώτη εξέταση DNA στα ρούχα της νεαρής κοπέλας, έδειξε ότι στο μανίκι του ρούχου που φορούσε βρέθηκε σπερματική κηλίδα, αλλά και βιολογικό υλικό στο εμπρόσθιο μέρος του ενδύματος της. Όπως προέκυψε από την ανάλυση, το γενετικό υλικό ανήκει σε έναν άνδρα, ενώ το βιολογικό υλικό ανήκει τόσο στην κοπέλα, όσο και τον ίδιο.

Κλείσιμο
Όπως είναι γνωστό, ο 27χρονος Βασίλειος Λεβέντης έχει παραδεχτεί ότι είχε ερωτική επαφή με την Γεωργία Μπίκα, υποστηρίζοντας ότι έγινε συναινετικά, ενώ η τελευταία έχει πει ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού. Ταυτόχρονα, δεν εντοπίστηκε βιολογικό υλικό αξιοποιήσιμο στο εσώρουχο ή το σώμα της Γεωργίας που να ανήκει σε άλλο άτομο πλην της ίδιας. Στοιχείο που δείχνει, σε πρώτη φάση, ότι ένα άτομο άφησε πάνω της το DNA του, χωρίς βέβαια να αποκλείεται εμπλοκή άλλου προσώπου, που όμως δεν βρέθηκε το γενετικό του υλικό.

Η παραπάνω εξέλιξη αναμένεται να κατευθύνει, στο εξής, την πορεία των ερευνών, καθώς οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τα κινητά τηλέφωνα, των τεσσάρων νεαρών της «παρέας της Αθήνας», δηλαδή των Βασίλη και Ευαγόρα Λεβέντη, Κωνσταντίνου Περογιαννάκη και Βασίλη Τράφαλη, προκειμένου να διερευνήσουν αν υπάρχουν βίντεο, φωτογραφίες ή μηνύματα που να συνθέτουν το σκηνικό των όσων έλαβαν χώρα έλαβαν χώρα στη διάρκεια του πάρτι. Απαντήσεις, θα υπάρξουν, ακόμη και στο ενδεχόμενο απώλειας των σχετικών στοιχείων από τις ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ μπορούν να τα ανασύρουν και να φωτίσουν τα ακριβή γεγονότα.

«Διαβάζοντας» τα αποτελέσματα

Εντός της εβδομάδας αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων από τη Βέρνη της Ελβετίας, προκειμένου να διερευνηθεί συνολικά αν στην 24χρονη κοπέλα είχε χορηγηθεί ναρκωτική ή άλλη ουσία, όπως για παράδειγμα το λεγόμενο «χάπι του βιασμού». Τα αποτελέσματα, τα οποία βαρύνουν εξαιρετικά ως προς την τελική σύνθεση του κατηγορητηρίου, θα προστεθούν τα αποτελέσματα εξετάσεων που ήδη έχουν διενεργηθεί από το Τμήμα Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τα οποία και έχουν παραδοθεί, κατά ορισμένες πληροφορίες, στην Ε΄ Ανακρίτρια.

Ακολούθως, σύμφωνα με τη διαδικασία, η επιστημονική ομάδα που έχει αναλάβει την έρευνα, θα συντάξει ένα κοινό πόρισμα, αφού συνυπολογίσει τα αποτελέσματα και των δύο εργαστηρίων. Ωστόσο, η εικόνα που έχει σχηματιστεί ήδη από το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης είναι, κατά πληροφορίες, ενδεικτική, αφού οι τοξικολογικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στην Ελβετία, αφορούν κυρίως στο εύρος του αλκοόλ που βρέθηκε στον οργανισμό της 24χρονης κοπέλας. Ταυτόχρονα, θα ερευνηθούν και κάποιες καινούργιες ουσίες που καταστέλλουν το κεντρικό νευρικό σύστημα και τις αντιστάσεις των γυναικών και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στη λίστα των εργαστηρίων της Ελλάδας.

Νέες μαρτυρίες

Εκτός από τα νέα στοιχεία, πληθαίνουν ώρα με την ώρα και οι μαρτυρίες ατόμων που βρέθηκαν στο ίδιο πάρτι, αναφορικά με την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην επίμαχη σουίτα, αλλά και το ρόλο των παρευρισκόμενων. Μιλώντας στο Mega, μια ακόμη κοπέλα (από τα 17 άτομα που ήταν παρόντα) ανέφερε πως «με το που μπήκαμε μέσα είδαμε μια μικρή κουζίνα και το μπαρ με τα ποτά. Ακριβώς δίπλα ήταν η τραπεζαρία. Μετά το σαλόνι με έναν μεγάλο καναπέ που κάθονταν οι περισσότεροι». «Αν προχωρούσες ευθεία, υπήρχε μια μεγάλη κρεβατοκάμαρα, ήταν το μοναδικό ξεχωριστό δωμάτιο στη σουίτα. Θυμάμαι πως είδα να έχει και ένα τζακούζι», πρόσθεσε η ίδια μάρτυρας.

Εν τω μεταξύ, κατάθεση ως μάρτυρες αναμένεται να δώσουν αύριο ο εργοδότης της Γεωργίας Μπίκα, Χρήστος Καραθανάσης και ο φίλος του, οι οποίοι και κλήθηκαν από την 24χρονη κοπέλα το πρωί της Πρωτοχρονιάς στο ξενοδοχείο, για να της παράξουν βοήθεια, αλλά και η 17χρονη φίλη της, με την οποία αρχικά μετέβη στο πάρτι.

«Βία στη Γεωργία»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο συνήγορος της Γεωργίας Μπίκα, Χρήστος Ζιώγας προανήγγειλε «ραγδαίες εξελίξεις» μέσα στην εβδομάδα, σχετικά με την εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε για την ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας. Ο ίδιος απάντησε αναφορικά με το πνεύμα της συμπληρωματικής κατάθεσης της πελάτισσάς του πως «επιβεβαίωσε την ιατροδικαστική έκθεση που αποτυπώνει βία στην Γεωργία, το κατέθεσε και υπάρχει πλήρη ταύτιση με τα ευρήματα της ιατροδικαστική έκθεση». «Ό,τι κατέθεσε αποδεικνύεται και από τα μηνύματα και τις κλήσεις που έκανε μέσω του τηλεφώνου της, αυτά τα οποία κατέθεσε περί της ώρας που πήγε, έφυγε, και επέστρεψε στο πάρτι αλλά και της πρόσκλησης που έλαβε», συμπλήρωσε ο κ. Ζιώγας.

Επιπλέον, ο συνήγορος της 24χρονης κοπέλας αναφέρθηκε και στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου, το οποίο επιδόθηκε στις Αρχές, υποστηρίζοντας ότι σε αυτό διακρίνεται η Γεωργία Μπίκα σε κατάσταση μέθης, όπως προκύπτει και από την κατάθεσή της.

«Αυτό που απομένει όπως είπε είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, για να επικυρώσει την ιατροδικαστική έκθεση. Τότε θα αλλάξει η κατηγορία και θα ανοίξουν δυο δρόμοι: Αυτός της φυλακής για τους υπαίτιους και αυτός της ζωής για την Γεωργία» εκτίμησε ο κ. Ζιώγας, γνωστοποιώντας παράλληλα πως η αποστολή του δείγματος για τοξικολογικό έλεγχο στη Γενεύη, έγινε κατ’ εντολή της ανάκρισης.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 24χρονης κοπέλας, αυτό που αναμένεται από τις τοξικολογικές εξετάσεις είναι να εντοπιστεί υπνωτική ουσία, από το ποτό το οποίο προσφέρθηκε στη Γεωργία. «Με το χάπι αυτό δεν καταλαβαίνεις καθόλου τι σου γίνεται ούτε μπορείς να αντιδράσεις και δεν θυμάσαι τίποτα», κατέληξε ο κ. Ζιώγας.

Εξελίξεις και για τη μαστροπεία

Από πλευράς του, ο δικηγόρος, Νίκος Διαλυνάς υπογράμμισε ότι «δεν ελήφθη αίμα που έπρεπε να ληφθεί εντός 18 ωρών. Το πρώτο στοιχείο που θα μπορούσαμε να έχουμε έχει χαθεί... εκεί ευθύνεται η μη εξειδίκευση και η άγνοια των αρχών σε αυτού του είδους τα μοντέρνα αδικήματα», ενώ επισήμανε ακόμη πως «συνήθως οι τοξικολογικές ουσίες στα ούρα, το αργότερο σε μια εβδομάδα μας δίνουν αποτελέσματα» και επομένως «αυτές μπορεί να δρέψουν καρπούς».

Επιπρόσθετα, εντός των επόμενων εικοσιτετράωρων, ο κ. Διαλυνάς θα καταθέσει στις Αρχές τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του σχετικά με το διεθνές κύκλωμα μαστροπείας και διακίνησης ναρκωτικών. «Πριν από δύο μέρες ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρηστοφίδης είπε ότι ήρθαν στα χέρια του στοιχεία ότι συμμετέχουν Κύπριοι επιχειρηματίες και έρχονται κοπέλες από την Κύπρο για πάρτι κλπ. και ήδη έχει διαταχθεί έρευνα από τον Γεν. Εισαγγελέα της Κύπρου» σημείωσε ο δικηγόρος.

Όσον αφορά τα στοιχεία που έχει ο ίδιος στη διάθεσή του, είναι πολύ συγκεκριμένα. «Πριν δύο μέρες ήρθαν σ' εμένα συγκεκριμένες έγγραφες πληροφορίες. Το κύκλωμα αποτελείται από τρεις υποομάδες. Κάθε ομάδα έχει αρχηγό που κατονομάζεται, όπως κατονομάζεται και ο τρόπος δράσης, οι χώροι όπου γίνονται η αλίευση των κοριτσιών και ο γεωγραφικός χώρος που κινούνται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Διαλυνάς, ενώ ερωτηθείς αν κάποιο από αυτά τα ονόματα είναι γνωστό από την υπόθεση της 24χρονης απάντησε πως «δεν αναφέρονται ονόματα των 3-4 καταγγελλόμενων (για τον βιασμό) αλλά κάποιων άλλων».


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Στην «κατάψυξη» η χώρα - Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία «Ελπίς»

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Η «κατεύθυνση» που έδειξε το DNA – «Ραγδαίες εξελίξεις» μέσα στην εβδομάδα

Αλέξανδρος Ωνάσης: Το αεροπορικό δυστύχημα και το τέλος του παιδιού που θα κληρονομούσε μια αυτοκρατορία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης