Θεσσαλονίκη: Τι λένε οι επιστήμονες για τον θόρυβο που τρομοκρατεί κάθε βράδυ την Πολίχνη

Θεσσαλονίκη: Τι λένε οι επιστήμονες για τον θόρυβο που τρομοκρατεί κάθε βράδυ την Πολίχνη

Από τα Χριστούγεννα και μέχρι σήμερα ο ήχος αυτός άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικός τις μεταμεσονύχτιες ώρες στα Μετέωρα Πολίχνης  - Το «μυστικό» δείχνει να βρίσκεται βαθιά στους υπονόμους του υδραγωγείου της περιοχής

thess_periergos_ixos_xr
Βαθιά στους υπονόμους του υδραγωγείου στα Μετέωρα Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη, θα αναζητήσουν οι τοπικές αρχές τα αίτια του «περίεργου» ήχου που ακούγεται τη νύχτα βγάζοντας έξω από τα σπίτια τους τους κατοίκους.

Από τα Χριστούγεννα και μέχρι σήμερα ο ήχος αυτός άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικός, προκαλώντας όμως και φόβο στους ανθρώπους της περιοχής οι οποίοι δεν ήξεραν αν πρόκειται για κάποιο προσεισμικό ήχο ή κάποιο ανεξήγητο φυσικό φαινόμενο.

Θεσσαλονίκη: Αυτοψία ThessToday στα Μετέωρα Πολίχνης για τον περίεργο ήχο


Η έρευνα που έγινε από επιστήμονες απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να προέρχεται ο «περίεργος» ήχος από τη γη προμηνύοντας κάποιο σεισμό ή κάποια εσωτερική κατολίσθηση πετρωμάτων. Ο καθηγητής γεωφυσικής και σεισμολογίας του ΑΠΘ και πρόεδρος του τμήματος Γεωλογίας Κώστας Παπαζάχος μιλώντας στο protothema.gr επισήμανε ότι ο ενοχλητικός θόρυβος δεν έχει καμία σχέση με σεισμό. «Ο ήχος αυτός δεν είναι φυσικής προέλευσης και δεν έχει να κάνει με το θέμα των σεισμών. Έχω ενημερωθεί για το θέμα, αλλά είναι ένας ήχος που δεν είναι συνεχόμενος, είναι σαν χτύπος και δεν αποτελεί φυσικό φαινόμενο που να σχετίζεται με τη σεισμολογία. Είναι κάποιο τεχνικό πρόβλημα, το οποίο πρέπει να λύσουν οι αρμόδιοι».

Thestival.gr Παράξενος ήχος στο υδραγωγείο των Μετεώρων στη Θεσσαλονίκη


Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Μετεώρων Πολίχνης εξήγησε στο protothema.gr ότι αυτός ο ήχος υπήρχε αρκετό καιρό, αλλά από τα Χριστούγεννα μέχρι σήμερα έγινε πολύ πιο έντονος και ενοχλητικός για τους κατοίκους. «Είναι ένας ήχος που ξεκινά περίπου στη μια τα ξημερώματα και κρατά μέχρι τις 7 το πρωί. Περιμένουμε μια επίσημη ενημέρωση από το Δήμο και τις αρχές για το τι ακριβώς συμβαίνει και να δοθεί μια λύση γιατί οι κάτοικοι δεν μπορούν να κοιμηθούν».

Σύμφωνα με αναρτήσεις στο διαδίκτυο και βίντεο από το σημείο όπου ακούγεται ο θόρυβος, προέρχεται από το υδραγωγείο στο οποίο θα πρέπει η ΕΥΑΘ να κάνει έρευνα για να διαπιστώσει εάν υπάρχει πρόβλημα με κάποια αντλία που στέλνει νερό.


Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιξε δρόμο και για άλλες χώρες η Ελλάδα με τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60, λένε διεθνή ΜΜΕ

Στον ανακριτή ο 32χρονος που κατηγορείται πως βίασε τη 14χρονη αδερφή της συντρόφου του στο Περιστέρι

Τζώρτζης Μονογυιός: Με «ξερογκαζιές» και τα ηλεκτρονικά OFF η Ferrari
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης