Αιχμή Πλεύρη μετά το επεισόδιο με τον Πολάκη: «Συνεχίστε τη δουλειά σας χωρίς να πτοείστε από τις απειλές αχρείων»

Αιχμή Πλεύρη μετά το επεισόδιο με τον Πολάκη: «Συνεχίστε τη δουλειά σας χωρίς να πτοείστε από τις απειλές αχρείων»

 «Ευχαριστούμε τους υπαλλήλους που επιχειρούν ελέγχους για τη διασφάλιση των υγειονομικών μέτρων» δήλωσε ο υπουργός Υγείας μετά το επεισόδιο που προκάλεσε ο Παύλος Πολάκης ο οποίος απαίτησε από αστυνομικό να διαγράψει πρόστιμο 

pleurhs
Το δικό του μήνυμα έστειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για τη σημασία τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου, εν καιρώ διασποράς του ιού και μετά το επεισόδιο με την παρέμβαση του Παύλου Πολάκη στο έργο αστυνομικού.

Λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας ζήτησε σε οξύ τόνο από τον αστυνομικό να μην επιβάλλει στον σερβιτόρο, που δεν φορούσε τη μάσκα, πρόστιμο, προκαλώντας μάλιστα εντάσεις, ο κ. Πλέυρης σημείωσε με νόημα: «Η εποχή του ''ξέρεις ποιος είμαι εγώ'' έχει περάσει».

Στο Twitter του έγραψε, εδικότερα, ο υπουργός: «Ευχαριστούμε τους υπαλλήλους που επιχειρούν ελέγχους για τη διασφάλιση των υγειονομικών μέτρων. Να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να πτοούνται από τις απειλές αχρείων και όσων τους καλύπτουν, όποιο αξίωμα και να έχουν. Η εποχή του ''ξέρεις ποιος είμαι εγώ'' έχει περάσει». 

Πριν από ένα 24ωρο έγινε γνωστή και η αντίδραση της Πειραιώς, με τη δριμεία κριτική να εστιάζει στα διαφαινόμενα «αντιεμβολιαστικά κυρήγματα». 

Συγκεκριμένα η ΝΔ, σε ανακοίνωση της, σημείωσε τα εξής:  «Μετά τις επιθέσεις στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, χθες ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας της κυβέρνησης Τσίπρα, κ. Πολάκης, απείλησε αστυνομικούς που έκαναν τη δουλειά τους πραγματοποιώντας έλεγχο για την τήρηση μέτρων κατά του covid σε εστιατόριο στο Μοσχάτο. Ο κ. Πολάκης απείλησε, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, με δυσμενή μετάθεση αν δεν έσβηναν πρόστιμο για παράβαση που εντόπισαν. Τους απείλησε δηλαδή επειδή εφάρμοζαν τον νόμο.

Το alter ego του κ. Τσίπρα για μια ακόμη φορά αποδεικνύει στην πράξη πως αντιλαμβάνεται την ισονομία, την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου με την πλήρη ανοχή του και κάλυψη του προέδρου του. Επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι με τα αντιεμβολιαστικά κηρύγματα, το "αναλαμβάνω το ρίσκο" και την αντίδραση στην τήρηση των μέτρων, το “βάζουμε πλάτη” του ΣΥΡΙΖΑ στον πόλεμο κατά της πανδημίας, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί».

Η αστυνομία από τη μεριά της ξεκαθάρισε πως η απόφαση είναι ειλημμένη και το πρόστιμο δεν σβήνεται. «Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι το πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε σε σερβιτόρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, χθες το βράδυ στο Μοσχάτο Αττικής, κατά τη διάρκεια ελέγχων για την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού, προφανώς ισχύει κανονικά», αναφέρεται, συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ενα δυσάρεστο περιστατικό με πρωταγωνιστές τον Παύλο Πολάκη και αστυνομικούς που είχαν πάει για έλεγχο σε ψαροταβέρνα του Μοσχάτου συνέβη το βράδυ της Παρασκευής

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε πάει για φαγητό μαζί με την παρέα του σε γνωστή ψαροταβέρνα της περιοχής η οποία είναι στέκι του εδώ και χρόνια. Λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ, στο εστιατόριο μπήκε ένα κλιμακίο της Αστυνομίας προκειμένου να κάνει έναν τυπικό έλεγχο για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε πως ένας υπάλληλος του καταστήματος δεν φορούσε μάσκα με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να βεβαιώσουν το πρόστιμο για παράβαση των μέτρων κατά του COVID 19.

Ο υπεύθυνος του καταστήματος ζήτησε από τους αστυνομικούς να μην επιβάλουν το πρόστιμο με τη δέσμευση να μην επαναληφθεί η παράλειψη εκ μέρους του υπαλλήλου. Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν και κάπου εκεί «άναψαν τα αίματα» με τον Παύλο Πολάκη να παρεμβαίνει σε έντονο ύφος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε από τους αστυνομικούς να διαγράψουν το πρόστιμο και εκείνοι απάντησαν πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Όπως έλεγαν στον κ. Πολάκη, αφενός δεν μπορούν οι ίδιοι να διαγράψουν βεβαιωμένη παράβαση και αφετέρου είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν όποιον δεν φορά μάσκα.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Παύλος Πόλακης άρχισε να φωνάζει όμως το περιστατικό έλαβε τέλος με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων. Ο πρώην υπουργός επέστρεψε στο τραπέζι του και οι αστυνομικοί αποχώρησαν έχοντας κόψει κανονικά το πρόστιμο στον «απείθαρχο» υπάλληλο.

Σημειώνεται πως το απόγευμα του Σαββάτου ο κ. Πολάκης με ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook αναφέρθηκε στο συμβάν. 

Ειδήσεις σήμερα

Αυτός είναι το «τέρας» της Αργυρούπολης που ξυλοκόπησε την σύντροφο του

Καταγγελία βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Το τηλεφώνημα που οδήγησε στη σύλληψη του επιχειρηματία

Καιρός: Έρχονται δύο ψυχρές εισβολές τη νέα εβδομάδα - «Ντύνεται» στα λευκά η χώρα, χιόνια και στα ορεινά της Αττικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης