Ποιος είναι ο άνθρωπος που συνέλαβαν κατά λάθος για τη δολοφονία του μαφιόζου Σολόνικ

Ποιος είναι ο άνθρωπος που συνέλαβαν κατά λάθος για τη δολοφονία του μαφιόζου Σολόνικ

Ο 58χρονος ομογενής από την Γεωργία που συνελήφθη πριν από δύο μέρες στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν ο δολοφόνος του Σολόνικ - Ήρθε στην Ελλάδα για την κηδεία της πεθεράς του  - Την άμεση απελευθέρωσή του ζητά ο δικηγόρος του 

11georgianos
Ένας ομογενής εργάτης από τη Γεωργία που ήρθε στη χώρα μας το 1996, έχει υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό και πριν μια δεκαετία μετακόμισε μόνιμα στην Κύπρο είναι τελικά ο άνθρωπος που συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία, ως τον «ηθικό αυτουργό» της δολοφονίας του μαφιόζου Αλεξάντερ Σολόνικ και της φίλης του Μις Ρωσία, Σβετλάνας Κότοβα. Φυσικά, ο άνθρωπος δεν έχει καμία σχέση και μάταια προσπαθούσε να εξηγήσει στους αστυνομικούς που του πέρασαν χειροπέδες ότι δεν έχει ιδέα για ποια υπόθεση τον κατηγορούν.

Ο 48χρονος που ακόμα κρατείται στο Μεταγωγών στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, ήρθε στην Ελλάδα για την κηδεία της πεθεράς του και όχι μόνο δεν είναι ο δολοφόνος του μαφιόζου, αλλά δεν έχει καμία δικαστική εκκρεμότητα και δεν είναι καταζητούμενος. Δεν είναι παρά ένας βιοπαλαιστής πατέρας δυο παιδιών που το επώνυμο του είναι το ίδιο με αυτό του δολοφόνου και γιαυτό και μπλέκει σε περιπέτειες.

Ερχόταν μόνο για κηδείες

Η ιστορία του 48χρονου σήμερα ομογενούς που πιάστηκε για τη δολοφονία του γκάνγκστερ Σολόνικ και της καλλονής φίλης του Κότοβα το 1997 στο Λαγονήσι, στην Ελλάδα, ξεκινά το 1996. Τότε που ήρθε από τη Γεωργία με τη σύζυγο του να μένει πίσω καθώς ήταν έγκυος στην κόρη τους. Πηγαίνει στην Μάνδρα, μια κοινότητα του νομού Ξάνθης, όπου αρχικά απασχολείται ως εργάτης γης και στη συνέχεια πιάνει δουλειά σε μια χοιροτροφική μονάδα.

Το 1998 και ενώ έχει έρθει και η σύζυγος, γεννιέται ο γιος του. Τότε τον προσαγάγει η Αστυνομία γιατί το όνομα του, το χρησιμοποιεί η ρωσική μαφία και μετά από κράτηση και ανάκριση μιας ημέρας, τον αφήνει αργά το βράδυ ελεύθερο καθώς δεν προέκυψε σε βάρος του το παραμικρό.

Το 1998 μετακομίζει στη Νάουσα, στον κουνιάδο του. Από το 1998 έως το 2010 μένει στη Νάουσα όπου βιοπορίζεται ως οικοδόμος, αγοράζει σπίτι με δάνειο και αυτοκίνητο. Ο 48χρονος το 2005- 2006 υπηρετεί στον Στρατό στην Κομοτηνή, κάτι που είπε και στους αστυνομικούς όταν στις 10:58 το πρωί της Τρίτης ταξίδεψε με την πτήση 547 της Ολυμπιακής από Λάρνακα και μετά από πληροφορία της Interpol, του πέρασαν χειροπέδες.

Κλείσιμο
Το 2010, πηγαίνει στην Κύπρο όπου μένει μόνιμα. To 2012 στην κηδεία του θείου του στην Κομοτηνή και προχθές πάλι ταξίδεψε στην Ελλάδα για να πάει στην κηδεία της πεθεράς του στη Νάουσα.

Τι λέει ο δικηγόρος του στο protothema.gr

dikigoros-solonik

Ο συνήγορος του 48χρονου κ. Γρηγόρης Μαρκοβίτης τονίζει στο protothema.gr πως «Ο δύστυχος εντολέας μου Ιωακείμ Καρσλιάδης είναι ομογενής εκ Γεωργίας και όχι «ελληνοποιημένος Γεωργιανός». Ήρθε στην Ελλάδα οικογενειακώς το 1996 και πρόκειται για ένα έντιμο και φτωχό βιοπαλαιστή. Ερχόμενος για την κηδεία της πεθεράς του που έγινε στο Γιαννακοχώρι Νάουσας, συνελήφθη, ως γνωστόν, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», χωρίς να γνωρίζει το λόγο. Κατά την διάρκεια της κράτησής του ενημερώθηκε ότι κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή για την υπόθεση Σολόνικ και του διαμήνυσαν ότι θα τιμωρηθεί με ισόβια κάθειρξη.
Μετά την διαπίστωση των διωκτικών αρχών ότι πρόκειται για ολέθριο σφάλμα τους, ο εντολέας μου απαιτεί:

1.- Την άμεση απελευθέρωσή του.

2.- Την άμεση και πλήρη αποκατάσταση της βάναυσα τρωθείσας τιμής και υπόληψής του, 

3.- Την άμεση ανάκληση του παραπεμπτικού βουλεύματος που του κοινοποιήθηκε για να παραστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών την 24-1-2022,

4.- Την άμεση έγγραφη ενημέρωση ή ανάκληση των δημοσιευθέντων ότι είναι καταζητούμενος για υποθέσεις ναρκωτικών (ποιες, πότε και ποια η ανάμειξή του;) και

Δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του για την αποκατάσταση κάθε ζημίας που υπέστη λόγω προσβολής της προσωπικότητάς του».


Ειδήσεις σήμερα:

Προ των πυλών οι νέες αλλαγές - προϋποθέσεις για την άδεια ειδικού σκοπού, πώς θα χορηγείται

Συγκλονιστικό βίντεο: Πήγε να σκεπάσει με παλτό άστεγο που κοιμόταν στο πεζοδρόμιο κι αυτός... τον λήστεψε!

Βρετανός σκαρφάλωσε στο Ραδιομέγαρο του BBC και κατέστρεφε επί 4 ώρες το άγαλμα ενός παιδόφιλου γλύπτη (Βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης