Εξιχνίασαν κι άλλη απάτη ηλικιωμένης από τη σπείρα με τα τροχαία

Εξιχνίασαν κι άλλη απάτη ηλικιωμένης από τη σπείρα με τα τροχαία

Οι δράστες είχαν εξαπατήσει πολλούς ηλικιωμένους στην Πάτρα, με λεία δεκάδες χιλιάδες ευρώ και πολύτιμα κοσμήματα

peripoliko_
Άλλη μια ιδιαίτερα αποδοτική απάτη είχε διαπράξει η εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Πάτρα με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους τραυματίστηκαν σοβαρά σε τροχαίο και μάλιστα την ημέρα που συνελήφθη ως μέλος της μιας 50χρονη Βουλγάρα η οποία είχε αναλάβει τις... «εισπράξεις»!

Η αλλοδαπή είχε συλληφθεί στις 27 Δεκεμβρίου, αφού είχε προηγηθεί τηλεφώνημα σε μια ηλικιωμένη από άγνωστο συνεργό της που προσποιήθηκε τον γιατρό και απαίτησε χρήματα και κοσμήματα για να καλυφθούν τα έξοδα της χειρουργικής επέμβασης, στην οποία τάχα έπρεπε να υποβληθεί η κόρη της που δήθεν είχε σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Η 50χρονη είχε πάει στην κατοικία της ηλικιωμένης και είχε παραλάβει 4.000 ευρώ, ένα χρυσό δαχτυλίδι, ένα μενταγιόν και έναν χρυσό σταυρό.

Στην πορεία της προανάκρισης προέκυψε ότι, λίγο πριν συλληφθεί, η Βουλγάρα είχε πάει στο σπίτι και άλλης μιας ηλικιωμένης η οποία εξαπατήθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και είχε παραλάβει από αυτήν μετρητά ύψους 4.800 ευρώ, 40 χρυσές λίρες Αγγλίας και διάφορα κοσμήματα συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.

Όμως, την ίδια κιόλας ημέρα, η 50χρονη ταυτοποιήθηκε, συνελήφθη και από την προανάκριση προέκυψε ότι η σπείρα είχε διαπράξει άλλες πέντε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών με λεία 29.900 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας 9.000 ευρώ. Μάλιστα, στο σπίτι της είχαν κατασχεθεί 13.530 ευρώ, 36 χρυσές λίρες Αγγλίας, βραχιόλια, μενταγιόν, ρολόγια, σκουλαρίκια, βέρες και άλλα τιμαλφή, καθώς και ένα κινητό.

Όπως είχε ισχυριστεί τότε η αλλοδαπή, αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ανήρτησε στο διαδίκτυο αγγελία ότι αναζητούσε δουλειά. Την κατάστασή της εκμεταλλεύτηκε η σπείρα που της πρόσφερε δουλειά, δήθεν για τη μεταφορά φακέλων με εμπιστευτικά έγγραφα. Ωστόσο σύντομα διαπίστωσε πως μετέφερε χρήματα και δήλωσε ότι θέλει να σταματήσει. Όμως, ισχυρίστηκε ότι τα μέλη της σπείρας την απείλησαν για την ζωή των ανήλικων παιδιών της και αναγκάστηκε να συνεχίσει.



Ειδήσεις σήμερα:

Πάνω από τους μισούς Ευρωπαίους ενδέχεται να κολλήσουν «Omicron» τις επόμενες 6 με 8 εβδομάδες, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Βαλλιστική και DNA «έδειξαν» ότι ο οδηγός ήταν ο νεκρός Ρομά, λέει ο Κούγιας για την καταδίωξη στο Πέραμα

Η Βόρεια Κορέα έκανε, τη δεύτερη μέσα σε μία εβδομάδα, δοκιμή «βαλλιστικού πυραύλου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης