Πώς άλλαξε η ζωή χιλιάδων συνανθρώπων μας

Πώς άλλαξε η ζωή χιλιάδων συνανθρώπων μας

Τη χρονιά που πέρασε η καθημερινότητα πολλών συνανθρώπων μας βελτιώθηκε σημαντικά με πράξεις φροντίδας που περιλαμβάνουν 1.000.000 ευρώ σε προϊόντα, δράσεις και προγράμματα για περισσότερους από 140 Οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα

paidi1

Sponsored Content

Τα τελευταία δύο χρόνια σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης και σε «ρυθμούς» πανδημίας έφεραν στην επιφάνεια τα τρωτά σημεία της ελληνικής κοινωνίας. Η πανδημία, μάλιστα, ενίσχυσε σημαντικά τις ανισότητες που προϋπήρχαν, καθώς -μεταξύ άλλων- η ανεργία εκτοξεύθηκε και τα επίπεδα της φτώχειας αυξήθηκαν.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ (WFP), ο αριθμός των ατόμων που κινδυνεύουν να πεθάνουν από πείνα αναμένεται να διπλασιαστεί σε σχέση με την προ COVID-19 εποχή. Στη χώρα μας είναι πολλοί εκείνοι που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες. Οικογένειες που μέχρι πρόσφατα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις πολύπλευρες ανάγκες των παιδιών τους, πλέον αδυνατούν να το πράξουν.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία είναι σημαντική η προσφορά της ΑΒ μέσα από τις ΜΚΟ που στηρίζει, σε όλη την Ελλάδα, για ευάλωτες ομάδες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.
Για όλους εκείνους που η απλή καθημερινή ερώτηση «Τι θα φάμε σήμερα;» δεν έχει απάντηση, η ΑΒ Βασιλόπουλος, για το 2021, διέθεσε 1.000.000 ευρώ σε προϊόντα, δράσεις και προγράμματα για τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας, την εκπαίδευση γύρω από την τοπική παραγωγή και την υγιεινή διατροφή καθώς και την στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων αλλά και της τοπικής κοινωνίας ευρύτερα.

Με αυτόν τον τρόπο, ενίσχυσε σημαντικά το έργο περισσοτέρων από 140 Οργανισμών, όπως το Μπορούμε, η Τράπεζα Τροφίμων, η ΕΛΕΠΑΠ, η Κιβωτός του Κόσμου, το Χαμόγελο του Παιδιού, η Ανοιχτή Αγκαλιά, το Ινστιτούτο Prolepsis, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ.α.

Κλείσιμο
Είναι συγκινητικές οι αναφορές των υπευθύνων όλων αυτών των Οργανισμών για την μεγάλη προσφορά της ΑΒ. Ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Chief Food Saving Warrior, του Μπορούμε, ανέφερε πώς μέσω αυτής της προσφοράς «είμαστε σε θέση να σώσουμε και να προσφέρουμε περισσότερες από 1 εκατομμύριο μερίδες τροφίμων σε δεκάδες κοινωφελείς φορείς όλης της χώρας, γλιτώνοντας ταυτόχρονα την ατμόσφαιρα από πολλές εκατοντάδες χιλιάδες κιλά CO2»
Τραπεζα_Τροφιμων_2
Ο Δημήτρης Νέντας, Υπεύθυνος Τράπεζας τροφίμων Ελλάδος, τόνισε πώς «Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων η ΑΒ Βασιλόπουλος μας προσέφερε 42,5 τόνους από προϊόντα πρώτης ανάγκης και εξαιρετικής ποιότητας, τα οποία συνήθως δεν μπορούμε να βρούμε από άλλες πηγές».

ΕΛΕΠΑΠ_2

Η Δρ. Ελένη Ν. Σκουρτέλη, πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, σημείωσε πως «Φέτος, με τη σημαντική δωρεά της, η ΑΒ θα στηρίξει 1.700 θεραπείες αποκατάστασης για τα παιδιά μας, ενώ παράλληλα θα εξασφαλίσει βασικά είδη πρώτης ανάγκης για 275 οικονομικά αδύναμες οικογένειες των παιδιών μας. Το χαμόγελο στα προσωπάκια των παιδιών μας είναι για όλους μας η μεγαλύτερη ικανοποίηση».

ΧΑΜΟΓΕΛΟ_1

Ο Κώστας Γιαννόπουλος Πρόεδρος Δ.Σ. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ανέφερε ότι «Στο "Χαμόγελο", εδώ και 26 χρόνια, είμαστε δίπλα σε κάθε μία από τις οικογένειες για να καλύψουμε κάθε ανάγκη τους. Βασική και αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση, είναι να είμαστε δίπλα τους με απόλυτο σεβασμό και με διασφάλιση της αξιοπρέπειάς τους. Είμαστε ευγνώμονες στην ΑΒ Βασιλόπουλος για τη δυνατότητα που μας δίνει, να χαρίζουμε χαμόγελα απλόχερα στα παιδιά και τις οικογένειές τους που έχουν ανάγκη».

ΚΙΒΩΤΟΣ-3

Ο π. Αντώνιος Παπανικολάου, Ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, εξήγησε ότι «η κοινωνία είναι ένα σώμα που αποτελείται από πολλά μέλη και όταν πονάει το ένα μέλος, αισθάνεται την οδύνη όλο το σώμα. Με τέτοιες κινήσεις φιλανθρωπίας συμβάλετε εμπράκτως σε μια συμπαγή κοινωνία αλληλεγγύης. Η βοήθειά σας θα αξιοποιηθεί φροντίζοντας 250 παιδιά, που διαμένουν στα 11 σπίτια φιλοξενίας μας ανά την Ελλάδα και στις 310 οικογένειες (περίπου 800 μέλη), που βοηθάμε ολιστικά μέσα από τα κοινωνικά μας προγράμματα».
IMG-3efdc3b2b664f637a4d68ab2c665e78a-V

Η Αφροδίτη Βελουδάκη, MA, PhD, Γενική Διευθύντρια, Ινστιτούτο Prolepsis, επεσήμανε ότι «Σε μία τόσο δύσκολη για όλους χρονιά, στόχος μας ήταν να μην στερηθεί κανένα παιδί που έχει ανάγκη, και να βάλουμε ένα λιθαράκι στη σωστή ανάπτυξη και καλή υγεία των παιδιών – σήμερα και για το μέλλον. Όλα αυτά ήταν εφικτά, χάρη στο πραγματικό ενδιαφέρον, την εμπιστοσύνη και την ουσιαστική προσφορά και μακρόχρονη δέσμευση των ανθρώπων της ΑΒ».

Η Βλάχου Γιολάντα, Πρόεδρος του Σωματείου Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής/Ιατρικής “Ανοιχτή Αγκαλιά”, θύμισε ότι «Όταν ανοίγει μια ζεστή αγκαλιά για να χωρέσει τις ανάγκες των παιδιών σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο. Σ’ αυτό το κάλεσμα προσφοράς ανταποκρίθηκε η ΑΒ Βασιλόπουλος, προσφέροντας τη δυνατότητα καλύτερων συνθηκών νοσηλείας στα σχεδόν 2000 παιδιά που νοσηλεύονται κάθε χρόνο στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης». Τέλος, ο Μιχάλης Βρεττός, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πολιτικού Σχεδιασμού & Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Αχαρνών – Θρακομακεδόνων, είπε ότι «Η ΑΒ Βασιλόπουλος στάθηκε αρωγής σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την πόλη μας και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί από την πρώτη στιγμή που επικοινώνησα μαζί τους, βρήκα ένα σημαντικό σύμμαχο σε μία άνιση μάχη με τις φλόγες».
AB-h1_2

Η Υπεύθυνη Εταιρικής Υπευθυνότητας και Εταιρικής Επικοινωνίας της ΑΒ Βασιλόπουλος, Αλεξία Μαχαίρα, δήλωσε σχετικά «Στην ΑΒ δημιουργούμε διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς με Οργανώσεις, Φορείς και τις τοπικές κοινωνίες, στηρίζοντας πρωτοβουλίες που έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα για Άνθρωπο. Αντιλαμβανόμαστε τις διαφορετικές ανάγκες της κοινωνίας μας και ανταποκρινόμαστε άμεσα, με μια προσέγγιση αξιακή, βαθιά ανθρώπινη και ανθρωποκεντρική και πάντα με πράξεις φροντίδας που στοχεύουν στη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας. Και έτσι θα συνεχίσουμε γιατί στην ΑΒ Βασιλόπουλος θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των συνανθρώπων μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης