Συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στην 43χρονη η οποία εντοπίστηκε να κυκλοφορεί χωρίς μάσκα ενώ απείλησε, εξύβρισε και έφτυσε αστυνομικούς.
Η κατηγορούμενη δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Κρίθηκε ενοχή για παραβίαση μέτρων αποτροπής μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, εξύβριση, απειλή κ.α.
Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας αστυνομικός περιέγραψε το περιστατικό: “Μας έλεγε ότι μόλις βγήκε από τη φυλακή και δεν φοβάται κανέναν. Δεν φαινόταν να έχει πάρει ουσίες και να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Ήξερε τι έκανε”.
Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για όλα τα αδικήματα που της αποδόθηκαν. Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και την καταδίκασε με την παραπάνω ποινή φυλάκισης.
Η 43χρονη συνελήφθη στις 28 Δεκεμβρίου από στην οδό Φιλίππου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η γυναίκα δεν φορούσε προστατευτική μάσκα και όταν οι αστυνομικοί της επέβαλαν πρόστιμο, τους εξύβρισε, τους απείλησε και στο τέλος τους έφτυσε.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.