Βγαίνει από τη ΜΕΘ ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε στην Άρτα, γέννησε η μητέρα του

Βγαίνει από τη ΜΕΘ ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε στην Άρτα, γέννησε η μητέρα του

Η μητέρα του 16χρονου  έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο κοριτσάκι

arta233
Το  θαύμα στο οποίο ήλπιζαν οι γιατροί για την επάνοδο του 16χρονου Γιάννη έγινε πραγματικότητα. Ο νεαρός, ανήμερα της γιορτής του, αποσωληνώθηκε και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να βγει από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για να συνεχίσει τη νοσηλεία του σε θάλαμο της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Άρτας.

Εκτός από την πορεία της υγείας του Γιάννη, η οικογένειά του μέσα στο πένθος της για τον θείο που έχασε τη ζωή του δέχτηκε ένα ακόμη χαρμόσυνο γεγονός. Η μητέρα του 16χρονου έφερε στη ζωή πριν από λίγο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Ο 16χρονος, ο οποίος είχε αυτοπυροβοληθεί όταν συνειδητοποίησε ότι σκότωσε τον αγαπημένο του θείο Γιώργο κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνου στα βουνά της Άρτας, νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μέχρι και πριν από λίγα 24ωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία της αφύπνισής του στο νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύεται. H διαδικασία για τον 16χρονο ξεκίνησε χθες, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι και εκτυλίχθηκε καλά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα, η διαδικασία διεκόπη και συνεχίστηκε το πρωί της Πέμπτης με τον 16χρονο να ξυπνάει.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 16χρονος, αφού ξύπνησε και άνοιξε τα μάτια του, έκανε κάποιο νεύμα στους γιατρούς που δηλώνουν αισιόδοξοι ότι η πορεία του θα είναι καλή.


Το χρονικό της τραγωδίας

Το απόγευμα της Κυριακής ένας 16χρονος πυροβόλησε κατά λάθος τον θείο του. Ο 33χρονος κατέληξε, ενώ ο έφηβος υπό το βάρος των τύψεών του, έστρεψε το όπλο εναντίον του εαυτού του θέλοντας να τερματίσει την ζωή του. Αυτοπυροβολήθηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα στο θώρακα και τον λαιμό.

Κλείσιμο
Αρχικά ο νεαρός νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο της Άρτας και στη συνέχεια υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Οι χειρουργοί χρειάστηκε να του αφαιρέσουν το 1/3 του ενός πνεύμονα, ενώ τα σκάγια ήταν 2,3 χιλιοστά από την καρδιά.


Ειδήσεις σήμερα:

«Μέχρι τη Δευτέρα θα λυθεί το πρόβλημα με τις ελλείψεις στα φάρμακα» λέει ο Πλεύρης

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία - Πρόσληψη αναπληρωτών για αντικατάσταση εκπαιδευτικών με Covid ζητούν ΟΛΜΕ-ΔΟΕ

Καιρός: Στο Ιόνιο οι πιο ισχυρές καταιγίδες σήμερα, πολλές βροχές τις επόμενες ημέρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης