Βρετανία: Ο πρίγκιπας Άντριου πουλά το ελβετικό σαλέ για να καλύψει τα έξοδα της δίκης με τη Βιρτζίνια Τζιούφρε

Βρετανία: Ο πρίγκιπας Άντριου πουλά το ελβετικό σαλέ για να καλύψει τα έξοδα της δίκης με τη Βιρτζίνια Τζιούφρε

Ο γιος της Ελισάβετ βάζει πωλητήριο στο αγαπημένο του ακίνητο για τη δίκη με την Βιρτζίνια Τζιούφρε, η οποία έχει καταγγείλει ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικη

prince_andrew_diki_art
Πωλητήριο αναγκάζεται να βγάλει ο πρίγκιπας Άντριου στο αγαπημένο του ελβετικό σαλέ όπου κάνει σκι με την οικογένειά του, προκειμένου να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα για τη ροζ υπόθεση που τον βαραίνει.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η μητέρα του, Βασίλισσα Ελισάβετ δεν δείχνει διατεθειμένη να βάλει το χέρι στην τσέπη για να πληρώσει τα έξοδα της δίκης με τη Βιρτζίνια Τζιούφρε, η οποία έχει καταγγείλει ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικη.

Όπως ισχυρίζεται η Βιρτζίνια, ο πρίγκιπας Άντριου την κακοποίησε σεξουαλικά τρεις φορές το 2001, όταν ήταν μόλις 17 ετών, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.

Σε περίπτωση που χάσει τη δίκη, ο πρίγκιπας Άντριου θα κληθεί να καταβάλει, σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, το ποσό των τριών εκατομμυρίων λιρών ή περίπου 3,6 εκατομμύρια ευρώ.

Υπάρχει βεβαίως η πιθανότητα να υπάρξει εξωδικαστική συμφωνία, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Mirror».

Πηγή υπό καθεστώς ανωνυμίας δήλωσε στην εφημερίδα: «Πληρώνει μόνος του όλα τα έξοδα και ως εκ τούτου πρέπει να βρει γρήγορα χρήματα για να πληρώσει τους ολοένα αυξανόμενους λογαριασμούς. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Βασίλισσα δεν θα τον υποστήριζε».

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, η γερμανική εφημερίδα Bild επισημαίνει ότι ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Καρόλου και του πρίγκιπα Γουίλιαμ, έγιναν έξαλλοι» όταν άκουσαν ότι η 95χρονη μονάρχης μπορεί να κληθεί να τακτοποιήσει τους λογαριασμούς του πρίγκιπα Άντριου. Για το λόγο αυτό, ο γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ αναγκάστηκε να βάλει πωλητήριο στο αγαπημένο του σαλέ στην Ελβετία.

Ο 61χρονος πρίγκιπας και η πρώην σύζυγός του Σάρα Φέργκιουσον είναι οι ιδιοκτήτες του σαλέ «Chalet Helora» στη χιονοδρομική περιοχή Verbier.

Η πώληση του σαλέ θα ήταν ο μόνος τρόπος για να συγκεντρώσει ένα σημαντικό ποσό καλύπτοντας τα δικαστικά του έξοδα, σχολιάζει η γερμανικό εφημερίδα. Ο πρίγκιπας Άντριου συμφώνησε να πουλήσει το ακίνητο των επτά υπνοδωματίων σε έναν πλούσιο Ευρωπαίο επενδυτή τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το είχε αγοράσει το 2014 από τη Γαλλίδα εκατομμυριούχο Ιζαμπέλ ντε Ρουβρ έναντι 16,6 εκατομμυρίων λιρών.

Υπενθυμίζεται ότι η αγωγή κατά του πρίγκιπα Άντριου, βρίσκεται στο στόχαστρο της αμερικανικής Δικαιοσύνης, επειδή η Τζιούφρε υπέβαλε αγωγή σε βάρος του, τον περασμένο Αύγουστο, για σεξουαλική επίθεση το 2001.

Οι δικηγόροι του Βρετανού πρίγκιπα προσπαθούν εδώ και έξι μήνες να μπλοκάρουν τη διαδικασία, υποστηρίζοντας ότι με βάση τη συμφωνία του 2009, η Τζιούφρε δεν μπορεί να προσφύγει εναντίον του δευτερότοκου γιου της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Η εξωδικαστική ρύθμιση, με την οποία η 38χρονη σήμερα Βιρτζίνια Τζιούφρε φέρεται να έλαβε 500.000 δολάρια για να μην προσφύγει εναντίον του φίλου του πρίγκιπα Άντριου, Αμερικανού παιδεραστή Τζέφρι Έπσταιν, ενδέχεται να καλύπτει και οποιονδήποτε «άλλον δυνητικά κατηγορούμενο», σύμφωνα με τη νομική διατύπωση του εγγράφου αυτού.

Το όνομα ή ο τίτλος του Δούκα της Υόρκης δεν αναφέρονται, όμως οι δικηγόροι του Άντριου εκτιμούν ότι η Τζιούφρε δεν μπορεί να στραφεί νομικά εναντίον του.



Ειδήσεις σήμερα:

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία - Πρόσληψη αναπληρωτών για αντικατάσταση εκπαιδευτικών με Covid ζητούν ΟΛΜΕ-ΔΟΕ

Καιρός: Στο Ιόνιο οι πιο ισχυρές καταιγίδες σήμερα, πολλές βροχές τις επόμενες ημέρες

Μέτρα στήριξης θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια - Εξειδίκευση των μέτρων από τον Σκρέκα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης