Η μητέρα της δολοφονημένης Γαρυφαλλιάς μιλάει στην Ιωάννα Παλιοσπύρου: Βιώνω το πένθος μου με γαλήνη

Η μητέρα της δολοφονημένης Γαρυφαλλιάς μιλάει στην Ιωάννα Παλιοσπύρου: Βιώνω το πένθος μου με γαλήνη

Η Αλέκα Ψαράκου μιλάει για τη δολοφονία της κόρης της στη Φολέγανδρο και για τη δύναμη που της προσέφερε η επικοινωνία της με την Ιωάννα

mana_me_ioanna
Η Αλέκα Ψαράκου, μίας από τις μητέρες που είδαν την χρονιά που πέρασε τις κόρες τους να δολοφονούνται από τα χέρια των συντρόφων τους, μίλησε με την Ιωάννα Παλιοσπύρου σ’ ένα podcast με πολλαπλά μηνύματα δύναμης, αξιοπρέπειας και σοφίας.

Η Αλέκα Ψαράκου, μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο, και η Ιωάννα Παλιοσπύρου, θύμα της επίθεσης με βιτριόλι από την Έφη Κακαράντζουλα στην Καλλιθέα, έχουν αναπτύξει -μετά την τραγωδία που βίωσε η καθεμία- μια βαθιά φιλία και εκτίμηση και σ' αυτή τους τη συνάντηση εξομολογήθηκαν από πού αντλούν ψυχική δύναμη, για να αγωνιστούν εναντίον κάθε είδους βίας προς τις γυναίκες.



Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς:

* Εξηγεί γιατί βιώνει το πένθος της με γαλήνη και γιατί πιστεύει ότι πρέπει να πάψουν να είναι προστατευμένες οι οικογένειες των θυτών και να αναζητηθούν τα βαθύτερα αίτια των γυναικοκτονιών.

* Θυμάται τη συγκλονιστική στιγμή που πήγε το μεταπτυχιακό που παρέλαβε για τη Γαρυφαλλιά στο κοιμητήριο και πόση δύναμη τής έδωσε το τηλεφώνημα εκείνη την στιγμή από την Ιωάννα.

Κλείσιμο
* Απευθύνει ένα μήνυμα στους νέους άντρες να ψάξουν βαθιά μέσα τους και να ξεριζώσουν τις αντιλήψεις που τους οδηγούν στην κακοποίηση, τη βία και την τρομοκράτηση των γυναικών.

* Συμβουλεύει τις μητέρες που έχουν βιώσει την απώλεια ενός παιδιού, να μην αγνοήσουν μέσα στον πόνο τους τα άλλα τους παιδιά, που τώρα τις χρειάζονται περισσότερο

Φωτό: Ολυμπία Κρασαγάκη


Ειδήσεις σήμερα:

Πτώμα άνδρα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στη Ρόδο

Εστίες κορωνοϊού τα χιονοδρομικά κέντρα στην Αυστρία

Διπλή τραγωδία στην Καρδίτσα με δύο αιφνίδιους θανάτους ενός 18χρονου και μιας 33χρονης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης