Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Η μείωση της τιμής στα PCR τεστ ενέχει κινδύνους για την αξιοπιστία

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Η μείωση της τιμής στα PCR τεστ ενέχει κινδύνους για την αξιοπιστία

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να συνυπολογιστεί η αμοιβή του επιστημονικού ιατρικού έργου και του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού που εργάζεται σε αυτές τις υγειονομικές διαγνωστικές δομές

test-1
Κινδύνους για την αξιοπιστία των τεστ για τον κορωνοϊό μπορεί να δημιουργήσει η περαιτέρω μείωση της ανώτατης τιμής που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) σε δελτίο τύπου που εξέδωσε υποστηρίζει ότι η τιμή χρέωσης για την εξέταση PCR (μοριακός έλεγχος) στη χώρα μας κινείται στον μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε. και συνεπώς καλύπτει τα έξοδα των διαγνωστικών εργαστηρίων και των ιατρείων. «Γεγονός που εγγυάται και την ορθή διεξαγωγή του εργαστηριακού ελέγχου, αλλά και την ποιότητα του αποτελέσματος», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ο ΠΙΣ υπενθυμίζει ότι, η επιδημιολογική επιτήρηση της χώρας βασίζεται στην αξιοπιστία του επιστημονικού πρωτοκόλλου διενέργειας των PCR tests και το κόστος τους «πρέπει να καλύπτεται πλήρως από την πολιτεία ή να αποζημιώνεται στον πολίτη, βάσει συγκεκριμένων ενδείξεων κατά την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου».

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να συνυπολογιστεί η αμοιβή του επιστημονικού ιατρικού έργου και του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού που εργάζεται σε αυτές τις υγειονομικές διαγνωστικές δομές με όλες τις προδιαγραφές βιοασφάλειας και εκτεταμένο ωράριο, ώστε να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών αυτήν την περίοδο.

Ο ΠΙΣ εκτιμά ότι η περαιτέρω μείωση της τιμής μπορεί να επιφέρει μείωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ταυτόχρονα θα στερήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία από περιοχές όπου υπάρχουν μόνο μικρά εργαστήρια και όχι μεγάλοι πάροχοι, καθώς δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των PCR τεστ και θα υποχρεωθούν να διακόψουν τη διεξαγωγή τους.

Κλείσιμο
Τέλος, τονίζει ότι δεν είναι απαραίτητο μετά από ένα θετικό rapid test να ακολουθεί και PCR test, παρά μόνον όταν είναι απαραίτητη η έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης.

Ειδήσεις σήμερα:

Η λύση για ανοιχτά σχολεία: Τρία τεστ την εβδομάδα


Πακιστανοί - Πρωτοχρονιά: Χαμός στο Twitter για την πακιστανική «κατάληψη» του Συντάγματος

PCR test - Γεωργιάδης: Κοντά στα 50 ευρώ θα πάει η τιμή του μοριακού τεστ - Σήμερα η νέα ΚΥΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης