Μέτρα για τον κορωνοϊό: Αναστέλλονται και επισήμως οι σχολικές εκδρομές

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Αναστέλλονται και επισήμως οι σχολικές εκδρομές

Αυτό προβλέπει η νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα με τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού

sxoleio_taksi_xr
Στην αναστολή των σχολικών εκδρομών με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο εντός και εκτός της Επικράτειας προχώρησε η κυβέρνηση, όπως προβλέπει η νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα με τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Στο θέμα των σχολείων αναφέρθηκε το πρωί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει στο τραπέζι το να μην ανοίξουν τα σχολεία, ωστόσο οι ειδικοί θα συζητήσουν την άλλη εβδομάδα προκειμένου να ληφθούν αν χρειαστεί ορισμένα μέτρα, με αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Παρακολουθούμε καθημερινά τα δεδομένα της διασποράς της μετάλλαξης και εμείς και οι ειδικοί επιστήμονες. Θα αξιοποιήσουμε ότι εργαλείο έχουμε στα χέρια μας, πολύ αυστηρά τεστ για να είμαστε σίγουροι κατά την επιστροφή στα σχολεία» είπε.

«Τα πρωτόκολλα που είχαμε στα σχολεία δούλεψαν και καταφέραμε να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά από τον Σεπτέμβριο μέχρι τα Χριστούγεννα. Κανείς δεν το περίμενε αυτό στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Έκλεισαν μόνο 200 τμήματα από 80.000 τμήματα σε όλη την χώρα. Αν χρειαστεί θα υπάρξουν αλλαγές στα πρωτόκολλα. Όλοι θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Το μήνυμα προς τους πολίτες είναι ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια στις 10 Ιανουαρίου», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μάσκες, αποστάσεις και αποφυγή συναντήσεων με πιθανούς φορείς ζητά το υπουργείο Υγείας

Έξι νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων, ποιοι δικαιούνται το επίδομα των 534 ευρώ τον Ιανουάριο

Από το «reunion» για τα Φιλαράκια στα βραβεία και τις τραγωδίες: Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη show business το 2021
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης