Σοκάρουν οι αριθμοί από τα τροχαία στην Κρήτη - Στους 52 οι νεκροί μέσα στο 2021

Σοκάρουν οι αριθμοί από τα τροχαία στην Κρήτη - Στους 52 οι νεκροί μέσα στο 2021

48 συνολικά είναι τα θανατηφόρα τροχαία που σημειώθηκαν από τον Ιανουάριο έως και σήμερα στα οποία χάθηκαν 52 ζωές

troxaio2-5
Βαρύς είναι και φέτος ο… φόρος αίματος στους δρόμους της Κρήτης καθώς κατά τη διάρκεια του 2021 καταγράφηκαν 48 τροχαία δυστυχήματα από τα οποία έχασαν την ζωή τους 52 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και ένα 3χρονο κοριτσάκι.

Φέτος, υπήρξαν τροχαία τα οποία ήταν αρκετά περίεργα καθώς είτε ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί εντελώς οι συνθήκες του δυστυχήματος είτε τα θύματα των τροχαίων χαροπάλευαν στα… συντρίμμια για πολλές ώρες ή και μέρες.

Τα τροχαία δυστυχήματα σε… αριθμούς

48 συνολικά είναι τα θανατηφόρα τροχαία που σημειώθηκαν από τον Ιανουάριο έως και σήμερα στα οποία χάθηκαν 52 ζωές.

Από τους 52 ανθρώπους οι 37 «έσβησαν» στην άσφαλτο ενώ οι 15 άφησαν την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία της Κρήτης λίγες ώρες ή και μήνες μετά τα ατυχήματα.

Ο Σεπτέμβριος ήταν ο μήνας που η Κρήτη θρήνησε τους περισσότερους νεκρούς καθώς «έφυγαν» 9 άνθρωποι σε επτά συνολικά τροχαία ενώ δεύτερος μήνας είναι ο Ιούλιος με επτά νεκρούς από επτά τροχαία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 52 νεκρούς οι 41 ήταν άνδρες, οι 10 γυναίκες και 1 παιδί μόλις 3 ετών.

Ηλικίες: Από τους 52 νεκρούς οι 14 ήταν νέοι άνθρωποι έως 30 χρόνων (ανάμεσά τους και ένα 3χρονο κοριτσάκι), 10 ήταν από 31 έως 40 χρόνων, 11 ήταν ηλικιωμένοι, 10 ήταν από 51 έως 60 χρόνων, 4 από 41 έως 50 χρόνων και 3 από 61 έως 70 χρόνων.

Τοποθεσία: 17 τροχαία σημειώθηκαν στους δρόμους των Χανίων, 13 στο Ηράκλειο, 10 στο Λασίθι και 8 στο Ρέθυμνο.

Όχημα: Από τα 48 δυστυχήματα στα 25 ενεπλάκησαν αυτοκίνητα, στα 18 δίκυκλα, τα 3 ήταν τρακτέρ που καταπλάκωσαν τους οδηγούς, μία περίπτωση ήταν πεζού που παρασύρθηκε και ένα με γουρούνα.

Τα τροχαία δυστυχήματα που συγκλόνισαν την τοπική κοινωνία:

Τραγωδία με θύματα μία 37χρονη και την 3χρονη κορούλα της

Κλείσιμο
Το πρώτο δυστύχημα της χρονιάς αποτελεί ένα από τα χειρότερα των τελευταίων ετών. Συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Ιανουαρίου στις Μοίρες όταν η 37χρονη αστυνομικός Όλγα Φραγκιαδάκη και η 3χρονη κορούλα της επέστρεφαν με το αυτοκίνητό στο σπίτι τους. Όπως φάνηκε και σε βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα, στη διασταύρωση Φανερωμένης - Γαλιάς το αυτοκίνητο της 37χρονης είχε περάσει σχεδόν τη διασταύρωση όταν συγκρούεται με ένα αγροτικό που ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα. Το αποτέλεσμα ήταν να εκσφενδονιστεί το όχημα της άτυχης μητέρας και να αρπάξει φωτιά. Ο θάνατος τόσο της 37χρονης όσο και της 3χρονης ήταν ακαριαίος.


FRAGKIADAKH-1200



Νεκρή η 28χρονη Κορίνα μετά από τροχαίο στη Γαύδο - Παραμένουν τα ερωτηματικά

Ένα από τα τροχαία δυστυχήματα που προκαλούν ακόμα και τώρα πολλά ερωτηματικά αποτελεί το περιστατικό που σημειώθηκε στην Γαύδο με θύμα την 28χρονη Κορίνα. Στις 3 τα ξημερώματα της 11ης Απριλίου η άτυχη φοιτήτρια μαζί με τον 40χρονο φίλο της είχαν σταθμεύσει με το αυτοκίνητο στο σημείο Βαθύ Σελί της Γαύδου. Άγνωστο πως το αυτοκίνητο κύλησε προς τον γκρεμό με την 28χρονη να εγκλωβίζεται με τον 40χρονο να πηγαίνει έχοντας τραυματιστεί ελαφρά να φέρει βοήθεια. Στις 6 ενημερώθηκαν οι αρχές ενώ χρειάστηκαν τέσσερις ακόμα ώρες για να φτάσουν εκεί τα εναέρια μέσα μεταφέροντας τους ειδικούς για την μεταφορά της. Δυστυχώς λίγο μετά τις 10 το πρωί η 28χρονη άφησε την τελευταία της πνοής. Ακόμα παραμένουν ερωτηματικά ως προς τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος όσο και για τους λόγους που καθυστέρησαν τα σωστικά συνεργεία.

troxaio-gaudos-exo


Τροχαίο στο Μπαλί: Για μέρες χαροπάλευε δίπλα από τον σύντροφό της

Σ’ ένα χαντάκι κάτω από τον ΒΟΑΚ στο Μπαλί Ρεθύμνου βρέθηκε στις 17 Απριλίου μία μοτοσικλέτα και πεσμένοι δύο άνθρωποι. Ο 40χρονος Νάθαν και η 32χρονη σύζυγός του, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί για μία εβδομάδα και αναζητούνταν από τις αρχές. Ο 40χρονος ήταν ήδη νεκρός ενώ η 32χρονη χαροπάλευε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου εισήχθη στην ΜΕΘ. Δυστυχώς μετά από 37 ημέρες μάχης με τη ζωή η 32χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στις 24 Μαΐου.

NATHAN-TROXAIO


Το τραγικό δυστύχημα σε σημείο όπου γίνονται κόντρες - Νεκροί δύο νέοι

Τραγικό δυστύχημα με θύματα δύο νέους άνδρες σε περιοχή του Γαζίου όπου γίνονται καθημερινά κόντρες σημειώθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου. Τα ξημερώματα ο 21χρονος Έρντι και ο 17χρονος Ματθαίος επέβαιναν σε μοτοσικλέτα όταν ξέφυγαν της πορείας τους και χτύπησαν σε κολώνα φωτισμού. Το αποτέλεσμα ήταν ο 21χρονος να πεθάνει ακαριαία και ο 17χρονος να αφήσει την τελευταία του πνοή λίγες ώρες αργότερα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Για αρκετές ημέρες οι νέοι της περιοχής πραγματοποιούσαν συγκεντρώσεις πένθους και διαμαρτυρίας με κεριά ενώ άφηναν και λουλούδια στο σημείο όπου έχασαν άδικα τη ζωή τους οι δύο νεαροί άνδρες.

TROXAIO-GAZI-1
TROXAIO-GAZI-2


26 Σεπτεμβρίου: «Μαύρη» ημέρα με δύο τροχαία και τρεις νεκρούς

Η 26η Σεπτεμβρίου ήταν η ημέρα που χάθηκαν τρεις άνθρωποι σε δύο διαφορετικά τροχαία δυστυχήματα.

Το πρώτο τροχαίο έγινε στις 6.30 το πρωί όταν ο 20χρονος Γιώργος έβγαινε με τη μοτοσικλέτα του από την Κυρίλλου Λουκάρεως προς την Αγίου Μηνά. Ο ίδιος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του με αποτέλεσμα να «καρφωθεί» σε κολώνα φωτισμού. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα να χάσει ακαριαία την ζωή του.

fragiadakis-3


Μία εβδομάδα μετά η 52χρονη μητέρα του άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο μετά από άνιση μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Η ίδια δεν έμαθε ποτέ για τον θάνατο του γιου της.

Το δεύτερο τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ στον ΒΟΑΚ στον κόμβο Γαλατά προς Χανιά όπου σημειώθηκε καραμπόλα πέντε αυτοκινήτων. Το αποτέλεσμα ήταν δύο άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο και άλλοι πέντε να τραυματιστουν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Τα δύο άτομα που έχασαν την ζωή τους είναι μία 84χρονη γυναίκα και ένας 43χρονος άνδρας που επέβαιναν σε διαφορετικά οχήματα.

troxaio2-5


Πηγή: cretapost


Ειδήσεις σήμερα:

Θρίλερ στο Λαύριο με αρπαγή και ληστεία γνωστού επιχειρηματία - Πώς αφηγείται ο ίδιος την περιπέτειά του

Ξανά στον ανακριτή σήμερα ο Παναγιωτόπουλος για να απολογηθεί για τα sex tape που ανέβασε σε site οίκων ανοχής

Προς παράταση η ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά των ακινήτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης