Μινιόν: Φωτίστηκε και φόρεσε ξανά τα γιορτινά του»

Μινιόν: Φωτίστηκε και φόρεσε ξανά τα γιορτινά του»

Δείτε την ανάρτηση που έκανε στο instagram o δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

minion_12
«Αυτά τα Χριστούγεννα το ΜΙΝΙΟΝ φωτίστηκε και φόρεσε ξανά τα γιορτινά του μετά από δεκαετίες, ενώ ήδη έχει δρομολογηθεί η ανακαίνιση του κτιρίου», έγραψε σε ανάρτησή του στο instagram o δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης για το θρυλικό πολυκατάστημα της Πατησίων που φέτος έπειτα πολλά χρόνια στολίστηκε ξανά.

«Τα τελευταία δυο χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας και το κέντρο συνολικά, παράλληλα με τα έργα και τις παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων, συγκεντρώνεται ένα εντυπωσιακό επενδυτικό ενδιαφέρον. Κινήσεις αισιοδοξίας και μηνύματα εμπιστοσύνης στην Αθήνα που έχει μπει οριστικά σε τροχιά αλλαγής», προσθέτει ο Κώστας Μπακογιάννης.







Η φωτιά στο Μινιόν το 1980

Το 1934 ο επιχειρηματίας Γιάννης Γεωργακάς ίδρυσε με έναν συνεταίρο του το πρώτο περίπτερο με το όνομα Μινιόν. Από τη δεκαετία του 1950 εξελίχθηκε σταδιακά σε μεγάλο πολυκατάστημα με 120.000 είδη και 1.000 άτομα προσωπικό.

Εν μέσω της εορταστικής περιόδου, στα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου 1980, το πολυκατάστημα καταστράφηκε από εμπρησμό. Οι περισσότερες δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατευθύνθηκαν στο κατάστημα «Κατράντζος» που καιγόταν συγχρόνως, χωρίς αποτέλεσμα.

Κλείσιμο
Ήταν η αρχή μιας σειράς εμπρησμών στα περισσότερα μεγάλα καταστήματα εκείνης της εποχής. Κανείς ένοχος δεν βρέθηκε ποτέ. Από την φωτιά διασώθηκε μόνο το οπλισμένο σκυρόδεμα του κτηρίου, ενώ ο «Κατράντζος» κατέρρευσε από την πυρκαγιά και δεν ξαναχτίστηκε ποτέ.





Ειδήσεις σήμερα:

Θέμα εβδομάδων να κυριαρχήσει στην Ελλάδα ενώ 20 περιοχές είναι στο «βαθύ κόκκινο»

Ματωμένα Χριστούγεννα - Τα πιο στυγερά εγκλήματα που έχουν γίνει δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο

6.300 πτήσεις ακυρώθηκαν το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης