Δημήτρης Λιγνάδης: Σε δίκη στις 11 Φεβρουαρίου για 4 βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών

Δημήτρης Λιγνάδης: Σε δίκη στις 11 Φεβρουαρίου για 4 βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας

lignadis
Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα καθίσει στις 11 Φεβρουαρίου προκειμένου να δικαστεί για τέσσερις βιασμούς ανηλίκων και νεαρών ανδρών, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Φεβρουάριο στις φυλακές της Τρίπολης.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου παραπέμπεται να δικαστεί με ομόφωνο βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας. Το βούλευμα υιοθετεί πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως που είχε προηγηθεί για την υπόθεση. Με την πρότασή της η εισαγγελέας είχε ζητήσει να απορριφθούν όλοι οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου, ο οποίος σημειωτέον αρνείται τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.

Το βούλευμα, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, χαρακτηρίζει τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη ως ένα «άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα». Μάλιστα, οι δικαστές μέλη του συμβουλίου -υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως – είχαν διέταξαν τη συνέχιση της προσωρινής του Λιγνάδη. Για το θέμα αυτό η εισαγγελέας είχε εισηγηθεί:

«Η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας

Την ημερομηνία της έναρξης της δίκης για την υπόθεση Λιγνάδη έκανε γνωστή με ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κούγιας αναφέρει: «Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας ανακοίνωσε ότι δεν θα κατατεθεί ούτε αίτηση αντικαταστάσεως της προσωρινής κρατήσεως του εντολέως μας κου Δημητρίου Λιγνάδη ούτε αίτηση προς τον Εισαγγελέα Εφετών, προκειμένου να ασκήσει έφεση κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος, αλλά ότι θα ζητήσουμε να προσδιοριστεί αμέσως η εκδίκαση της υποθέσεώς του από το αρμόδιο δικαστήριο.

Αυτό που ζητήσαμε, έγινε δεκτό και σήμερα ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών προσδιόρισε ως ημερομηνία εκδικάσεως της υποθέσεως του κ. Δημητρίου Λιγνάδη την 11/02/2022 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών. Τόσο το δικηγορικό μας γραφείο και ο επικεφαλής αυτού κ. Αλέξιος Κούγιας όσο και ο εντολέας μας θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για αυτή την εξέλιξη. Δεν επιθυμούμε να κάνουμε καμία τοποθέτηση για την ουσία της υποθέσεως και το μόνο που θέλουμε να δηλώσουμε, είναι ότι τόσο ο κ. Αλέξιος Κούγιας και οι συνεργάτες του γραφείου όσο και ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατό και νόμιμο, για να εκδοθεί μια δίκαιη απόφαση».






Ειδήσεις σήμερα:

Εκκωφαντική σιωπή από τους υπευθύνους στο ορφανοτροφείο- κολαστήριο: Ποιους και γιατί κατηγορεί η νηπιαγωγός

Μάσκα παντού από σήμερα - Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ και εκδηλώσεις

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Χριστούγεννα στο κρατητήριο, αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για κακούργημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης