Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο 40χρονος τζιχαντιστής , παραμένει κρατούμενος

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο 40χρονος τζιχαντιστής , παραμένει κρατούμενος

Οι εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη  για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS και τρομοκρατικές πράξεις που αφορούν μεταξύ άλλων ανθρωποκτονίες

5471212
Ποινική δίωξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS και τρομοκρατικές πράξεις που αφορούν μεταξύ άλλων ανθρωποκτονίες στην αλλοδαπή, άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας σε βάρος του 40χρονου που συνελήφθη για συμμετοχή στον ΙSIS.

Ο κατηγορούμενος έφτασε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών και μετά την άσκηση της δίωξης σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια ανακρίτρια, από την οποία ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τη Δευτέρα, ενώ ως τότε παραμένει κρατουμενος. Του διορίστηκε, όπως προβλέπεται,  συνήγορος υπεράσπισης.

Ο 40χρονος κατηγορούμενος, Ιρακινής καταγωγής συνελήφθη χθες στο κέντρο της Αθήνας. Η σύλληψή του έγινε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Μάλιστα, είχε συλληφθεί ξανά και στις 7 Δεκεμβρίου από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνσης εισόδου-εξόδου από τη χώρα, κατοχής διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, πλαστογραφίας, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, κατ’ εξακολούθηση και νομοθεσίας περί όπλων.

Τότε, μετά την απολογία του στις αρμόδιες δικαστικές αρχές είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και εγγυοδοσίας.




Ειδήσεις σήμερα:

Εκκωφαντική σιωπή από τους υπευθύνους στο ορφανοτροφείο- κολαστήριο: Ποιους και γιατί κατηγορεί η νηπιαγωγός

Μάσκα παντού από σήμερα - Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, ΜΜΜ και εκδηλώσεις

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Χριστούγεννα στο κρατητήριο, αντιμέτωπος με ποινική δίωξη για κακούργημα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης