Καιρός: Με ήπιες θερμοκρασίες πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, ηλιόλουστος ο καιρός τη Δευτέρα στη χώρα

Καιρός: Με ήπιες θερμοκρασίες πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, ηλιόλουστος ο καιρός τη Δευτέρα στη χώρα

Σε τροχιά βελτίωσης ο καιρός - Στα «λευκά» παραμένουν πολλές περιοχές της χώρας

kairos-kakokairiakarmel-kairosdeutera-krio-kairosxristougenna
Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα μετά το γρήγορο πέρασμα της κακοκαιρίας Κάρμελ, με ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη  χώρα και λίγες ασθενείς βροχές από το μεσημέρι στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα πλησιάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, 13 με 15 στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και 14 με 16 βαθμούς στο νότιο Αιγαίο.  

Παρά το γεγονός ότι η  θερμοκρασία θα ανέβει λίγο το κρύο θα είναι τσουχτερό και ο παγετός θα είναι ισχυρός στη βόρεια Ελλάδα.  Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί στα επτά μποφόρ στα Δωδεκάνησα το πρωί , αλλά βαθμιαία θα υποχωρήσουν.

Ο καιρός στην Αθήνα θα είναι καλός, με τη θερμοκρασία έως και 14 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως πέντε μποφόρ. 

Τοπικές βροχές αναμένουμε την Τετάρτη στην Πελοπόννησο, χωρίς αλλαγές στη θερμοκρασία. 

Δίχως να προκύπτει ασφαλής πρόγνωση για τον καιρό των Χριστουγέννων, εκτιμάται ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε νοτιάδες και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.


Δείτε βίντεο με την πρόγνωση του καιρού 



Κλείσιμο


Η αναλυτική πρόγνωση του meteo

Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα δυτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη, τοπικές βροχές στα δυτικά, παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά, μέτριοι έως ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι στο Αιγαίο, παγετός στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια, περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, καθώς επίσης θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, συνθέτουν το σκηνικό του αυριανού καιρού.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου προβλέπονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα δυτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη, με τοπικές βροχές στα δυτικά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, ενώ μετά το απόγευμα αναμένονται χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στο ορεινά και ημιορεινά της Κεντρικής Στερεάς. Παγετός θα εκδηλωθεί τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια, ενώ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 5 βαθμούς), -2 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -1 έως 9 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -3 έως 7 βαθμούς), 4 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 0 έως 12 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο ισχυροί 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και αρκετό κρύο αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια και χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ.

Σε τροχιά βελτίωσης ο καιρός - Στα «λευκά» παραμένουν και σήμερα πολλές περιοχές της χώρας - Διακοπή κυκλοφορίας σε Πάρνηθα, Λ. Φυλής και σημεία των Αχαρνών

Διακόπηκε από νωρίς σήμερα το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης, σε σημεία των Αχαρνών, της λεωφόρου Φυλής και της Πάρνηθας. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας, έκλεισαν η οδός Φιλίας των Λαών στις Αχαρνές, από το ύψος της Φιλελλήνων προς την Πάρνηθα και η λεωφόρος Φυλής, από το ύψος της Μονής Κλειστών προς Δερβενοχώρια.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, στο ρεύμα προς καζίνο, από το ύψος της ταβέρνας «Πίνδος».

Βίντεο από τη χιονόπτωση στα Μελίσσια σήμερα το πρωί


❄Χιονόπτωση στα Μελίσσια σήμερα το πρωί. Βίντεο: Alexandra

Posted by Forecast Weather Greece on Sunday, December 19, 2021





Ο καιρός σήμερα με μια ματιά

-Σταδιακή βελτίωση του καιρού. Λίγα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες

-Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή μέχρι την Πέμπτη

-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7-8 μποφόρ στα πελάγη με εξασθένηση


Στο δήμο Αθηναίων, ανοιχτές παραμένουν οι θερμαινόμενες αίθουσες στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας και στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων. Ζεστά ροφήματα, φαγητό και κουβέρτες διανέμουν σε αστέγους, ομάδες του Street Work του ΚΥΑΔΑ. Σε 24ωρη λειτουργία και το τηλεφωνικό κέντρο, 210 52 46 615 – 6 και το 1595.

Παγετός σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στη Δυτική Μακεδονία ήταν ισχυρός με τη θερμοκρασία να πλησιάζει τους -9 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφτηκαν στον 'Αγιο Παύλο Ημαθίας με -8,7 βαθμούς Κελσίου, στο Φαράγγι Μοιρών Φλώρινας με -7,6, στην Κίτρινη Λίμνη κοζάνης με -6,6, στο Περτούλι Τρικάλων με -6,4 και στον Επτάλοφο Κιλκίς με -6,3 βαθμούς.




Εικόνα του Forecast Weather Greece από τους Θρακομακεδόνες τη νύχτα 

❄Θρακομακεδόνες τώρα 450μ υψόμετρο❄

Posted by Forecast Weather Greece on Saturday, December 18, 2021


Από τη βαρυχειμωνιά στην... άνοιξη για τον καιρό τα Χριστούγεννα, οι πρώτες εκτιμήσεις

Πιο αναλυτικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει: «Το πρώτο ισχυρό κύμα χιονοκακοκαιρίας για τον φετινό Χειμώνα είναι εδώ και λίγες ώρες σε εξέλιξη στη χώρα μας με πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας όπου την ίδια χρονική στιγμή τα δυτικά και βόρεια τμήματα απολαμβάνουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια συνοδεία βέβαια τσουχτερού κρύου.

Η εικόνα που περιγράψαμε παραπάνω αποτυπώνεται και στον πρώτο μας χάρτη όπου μπορούμε να δούμε από ψηλά την κατάσταση. Η κατάσταση αυτή θα διατηρηθεί μέχρι και το βράδυ σήμερα (σ.σ. Σάββατο) - πρωί αύριο (δεύτερος και τρίτος χάρτης) για να αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός και να περιορίζεται αυτό το κύμα κακοκαιρίας στα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας μας.

Και αν αυτές τις ημέρες θα πάρουμε μια ισχυρή δόση βαρυχειμωνιάς, ποιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι σε μια εβδομάδα από σήμερα (Χριστούγεννα), ο καιρός θα θυμίζει Άνοιξη με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 18 με 20 βαθμούς κελσίου. Καλημέρα σε όλες και σε όλους και προσοχή!!!».

ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΥΧΕΙΜΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ Το πρώτο ισχυρό κύμα χιονοκακοκαιρίας για τον φετινό Χειμώνα είναι εδώ και λίγες ώρες...

Posted by Klearhos Marousakis on Saturday, December 18, 2021


Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού 

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις βραδινές ώρες στα βορειαανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρχικά βροχές ή χιονόνερο και στο Αιγαίο τοπικές καταιγίδες. Στην αρχή της ημέρας χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια στα ορεινά και ημιορεινά, πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο και τα ορεινά της Κρήτης.Γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση καθώς τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο αρχικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 06 με 08 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 09 με 11 βαθμούς, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.



ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις βραδινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία -06 (μείον 6) έως 06 βαθμούς Κελσίου



ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Γρήγορα όμως ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτιωση.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

kairossimera-karmel




ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.



ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου είναι

πιθανό να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά στα βόρεια 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις πρωινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.



ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Στην αρχή της ημέρας χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Πολύ γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα νότια τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.


ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Στην αρχή της ημέρας ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια. Πολύ γρήγορα, όμως, ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός τη Δευτέρα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές

και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα οι νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές

και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 12 και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15
βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος θα είναι τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

kairosdeutera



Ειδήσεις σήμερα:

Ανοικτά σήμερα όλα τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ

Υπαστυνόμος διοργάνωνε πάρτι σε κλαμπ της Αττικής με ποσοστά επί της κατανάλωσης

Μηχανόβιοι Αγιοβασίληδες ξεχύθηκαν στους δρόμους για καλό σκοπό στη Σόφια, δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης