«Ο ψευτογιατρός μας έλεγε ότι έχει άγγελο στο κεφάλι της», κατέθεσε μητέρα καρκινοπαθούς που κατέληξε 

«Ο ψευτογιατρός μας έλεγε ότι έχει άγγελο στο κεφάλι της», κατέθεσε μητέρα καρκινοπαθούς που κατέληξε 

«Θα τσιμέντωνε τον καρκίνο με νερό από την Αμερική, του δώσαμε 60.000 ευρώ», είπε ο πατέρας της κοπέλας - «Ο πνευματικός της και ο Κοντοσταθης διάλεξαν το θύμα τους» - «Μου έδωσαν από τον Κόντο ένα σεντόνι με κόκκαλα»

pseftogiatros
Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα απίστευτα κομπογιαννίτικα κόλπα που χρησιμοποιούσε ο «ψευτογιατρός» για να πείθει τους απελπισμένους καρκινοπαθείς που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο του, ότι κατέχει το «φάρμακο» για πλήρη ίαση της ασθένειας τους, ένα «φάρμακο» που μόνο αυτός γνώριζε και «τα συμφέροντα με τις φαρμακοβιομηχανίες και τον ΕΟΦ» δεν το άφηναν να κυκλοφορήσει στην αγορά για οικονομικούς λόγους! Μητέρα 35χρονης κοπέλας, η οποία κατέθεσε σήμερα στη δίκη του «ψευτογιατρού» στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, συγκλόνισε με τα όσα ανέφερε για την απίστευτη δράση του 48χρονου κατηγορούμενου, κάνοντας όσους βρίσκονταν μέσα στη δικαστική αίθουσα να νιώσουν τον πόνο της και τον εύλογο θυμό της.

Αρκεί να αναφερθεί, ότι σύμφωνα με την κατάθεση της μάρτυρα, ο «ψευτογιατρός» έφτασε στο σημείο να δείχνει στην οικογένεια της 35χρονης κοπέλας, εξέταση εγκεφάλου στο τάμπλετ του και να τους λέει, ότι «εκεί που ενώνονται τα οστά του κρανίου, υπάρχει ένα σταυρουδάκι και αυτό σημαίνει πως «η κόρη σας έχει άγγελο στο κεφάλι της». Εξίσου συγκλονιστική ήταν όμως και η κατάθεση του πατέρα της αδικοχαμένης κοπέλας, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε στο ακροατήριο πως ο κατηγορούμενος κατάφερε να τους αποσπάσει το ποσό των 60.000 ευρώ, πείθοντας τους, μεταξύ άλλων, ότι θα τους έφερνε νερό από την Αμερική που είχε μέσα ψήγματα χρυσού και πλατίνα, τα οποία θα «τσιμέντωναν» τον καρκίνο της κόρης τους!

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, ο «ψευτογιατρός», ακόμη και παραμονές του θανάτου της κόρης του, τους έλεγε να μην ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας της, ότι η κοπέλα θα κάνει και τρίτο παιδί και ότι θα σηκωθεί από το κρεβάτι και θα πάει σε λειτουργία σε εκκλησάκι του Αγίου Παΐσιου. «Του δώσαμε συνολικά 60.000 ευρώ. Τα 8.000 ευρώ ήταν τα βότανα διότι μου είπε ότι «πρέπει να δώσουμε κάτι και στους μοναχούς του Αγίου Όρους που τα μαζεύουν», είπε ο πατέρας της 35χρονης κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του σήμερα στη δίκη για να προσθέσει ακόμη τα εξής: «Μου ζήτησε 4.000 ευρώ για νερά που θα έφερνε από την Αμερική. Αυτά τα νερά από την Αμερική, μας έλεγε ότι είχαν ψήγματα χρυσού και πλατίνας και όταν θα τα έπινε η κόρη μου, θα τσιμετώνονταν τα καρκινικά κύτταρα και έτσι θα τελείωνε εκεί η θεραπεία. Μας έδωσε 87 σελίδες διατροφή με παντζάρια, σκόρδα, μαϊντανό, αμύγδαλο και κρέας βουβαλίσιο….» είπε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Δεν θα σας πέρασε από το μυαλό έστω και για δυο δευτερόλεπτα ότι το πρόβλημα της κόρης σας δεν θα ξεπερνιόνταν με νερό από την Αμερική;

Μάρτυρας: Ήμασταν πιόνια που να καταλάβω …

Πρόεδρος: Μα οι γιατροί δεν σας έλεγαν τέτοια πράγματα και βρέθηκε ένας από το πουθενά που σας έλεγε για βότανα και παντζάρια…

Μάρτυρας: Δε βρέθηκε κανένας να πει τι είναι αυτός; Αν είναι πραγματικά γιατρός;



«Μου έδωσαν από τον Κόντο ένα σεντόνι με κόκκαλα»

Είχε προηγηθεί στο ακροατήριο η συγκλονιστική κατάθεση της μητέρας της άτυχης κοπέλας, η οποία μάλιστα σε προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, μη μπορώντας να αντέξει τη θέα του κατηγορούμενου, του είχε επιτεθεί.

Κλείσιμο
Ξεκινώντας την κατάθεσή της στη δίκη η γυναίκα είπε: «Η κόρη μου διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2013. Έκανε μαστεκτομή το ίδιο έτος με αποκατάσταση και έκανε και τέσσερις χημειοθεραπείες. Έκτοτε κάναμε μια σειρά εξετάσεων, όποτε έπρεπε. Το 2015 διαγνώστηκε σε μια από τις εξετάσεις ένα αιμαγγείωμα. Της σύστησαν οι γιατροί μια σειρά από χημειοθεραπείες, τις οποίες έκανε. Μετά σε επανεξέταση βρέθηκε ότι υπάρχει κάτι κροταφιαίο και χειρουργήθηκε. Το μόρφωμα αυτό, μας είπε ο χειρουργός, πως ήταν νέκρωμα. Δεν είχε πυρήνα, αλλά για την καλή έκβαση της πορείας της υγείας της κόρης μας, μας σύστησε θεραπεία την οποία και κάναμε. Στις αρχές του Ιανουαρίου 2017 έπρεπε να κάνει τις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις. Βρήκαμε ψήγματα στους πνεύμονες. Της είπε ο γιατρός ότι θα μπούμε στη διαδικασία χημειοθεραπείας. Τότε, η κόρη μου, η Γιαννούλα το συζήτησε με τον άνδρα της και περίμενε τη σειρά της να κάνει τη δεύτερη χημειοθεραπεία. Της κούρεψε ο άντρας της τα μακριά της μαλλιά που είχαν ξαναβγεί. Είναι επίπονο να βλέπεις τα μαλλιά σου να βουλώνουν το σιφόνι. Ήταν ένα άγαλμα η Γιαννούλα…».

Η μητέρα της κοπέλας περιέγραψε στη συνέχεια τη γνωριμία της κόρης της με τον «ψευτογιατρό» τον Ιανουάριο του 2017. Όπως είπε μετά από αυτή την γνωριμία η 35χρονη τους ανακοίνωσε «ότι δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες του γιατρού της, ο οποίος την είχε ενοχλήσει να πάει να κάνει τις χημειοθεραπείες της», διότι πίστευε ότι θα πέσουν πάλι τα μαλλιά της.

Ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα της αδικοχαμένης κοπέλας, μητέρας δυο παιδιών, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της: «Η κόρη μου γνώρισε τον Κοντοστάθη, τον Γενάρη του 2017, από τον πνευματικό της στην εκκλησία που πήγαινε. Επειδή ο συγκεκριμένος είχε βοηθήσει τον Εφραίμ -ας μου επιτραπεί- να κατουρήσει πέτρα από τα νεφρά, αποφάσισε τότε να ακολουθήσει τις θεραπείες του Κόντου. Τότε αποφάσισε να αφήσει τις οδηγίες των γιατρών της. Αυτά τα ψήγματα έπρεπε όμως να καυτηριαστούν. Η κόρη μου είχε τις δυνάμεις της κανονικά, ήταν μητέρα δυο παιδιών, μαγείρευε, έπλενε, σιδέρωνε, πήγαινε στο σχολείο που εργαζόταν. Δεν απείχε από τίποτα».


«Ο πνευματικός της και ο Κοντοσταθης διάλεξαν το θύμα τους»

Μετά όμως από την γνωριμία της με τον «ψευτογιατρό» η 35χρονη γυναίκα, όπως ανέφερε η μητέρα της, ένιωθε «επίλεκτη» καθώς ο …ογκολόγος από την Ελβετία της παρουσιάστηκε ως γιατρός που δεν αναλάμβανε κοινούς θνητούς. Η μάρτυρας είπε: «Η κόρη μας, μας ανακοίνωσε ότι γνώρισε κάποιον στην εκκλησία και της πρότεινε έναν γιατρό και δεν κοιτάζει ανθρώπους κοινούς, αλλά ανθρώπους με θρησκευτικό ήθος. Διάλεξαν λέει τη Γιαννούλα. Ο πνευματικός της και ο Κοντοσταθης διάλεξαν το θύμα τους. Ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε ως χειρουργός ογκολόγος ερευνητής στην Ελβετία. Του έδωσε όλες τις εξετάσεις της. Μας είπε ότι θα τον συναντούσε στο «Μητέρα». Ήταν ενήλικη, 35 χρόνων, δεν ήταν ανήλικη να την κρατήσω από το χέρι. Πήγε με τον άντρα της. Μας είπε ότι τον συνάντησαν και πως ήθελε να γνωρίσει την οικογένεια της. Τον Μάρτιο ήρθε και στο σπίτι μας».

«Έχει άγγελο…»

Η γνωριμία με τον 48χρονο έγινε, σύμφωνα με τη μάρτυρα, και ο κατηγορούμενος είπε στους γονείς της κοπέλας, ότι το παιδί τους, έχει φύλακα άγγελο στο κεφάλι του! Χαρακτηριστικά η μάρτυρας ανέφερε: «Μου λέει «μητέρα έλα να δεις τι παιδί έχεις!». Είχε έναν υπολογιστή ανοιχτό. Βλέπω έναν εγκέφαλο, ένα κρανίο. Μου επέδειξε ένα σημείο που έκανε σαν σταυρουδάκι και μου λέει «το παιδί σου έχει έναν άγγελο στο κεφάλι του». Και ήταν σαν να κούνησε τα φτερά του. Αυτό θέλαμε δούμε; Μπορεί. Μας ρώτησε αν είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε το παιδί μας. Είχε δικαίωμα να περάσει έλαια από Ελβετία στο Βατικανό ως ερευνητής. Τα έλαια αυτά γινόντουσαν από βότανα που μάζευαν καλόγεροι από το Άγιο Όρος και γινόταν η επεξεργασία στην Ελβετία»..

Για να πείσει, δε, την οικογένεια της κοπέλας για την αποτελεσματικότητα των …φαρμάκων του, τους έλεγε ότι ο ΕΟΦ και οι φαρμακοβιομηχανίες δεν ήθελαν να βγουν τα φάρμακά του για τον καρκίνο στην αγορά, επειδή διακυβεύονταν οικονομικά συμφέροντα «Μας είπε ότι σε έξι μήνες θα είχε τελειώσει και η Γιαννούλα θα μπορούσε να κάνει τρίτο παιδί» είπε φανερά συγκινημένη η μάρτυρας για να περιγράψει στη συνέχεια πως άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία η υγεία της κόρης της μετά τις δήθεν θεραπείες του «ψευτογιατρού». «Τα πόδια της φούσκωσαν και έγιναν σαν μπουκάλες πετρογκάζ. Τον παίρναμε τηλέφωνο και μας έλεγε «όχι νοσοκομείο, θα κολλήσει λοίμωξη, δεν έχει ανοσοποιητικό». Συνέχιζε να παίρνει αυτά που τις έδινε και είχε συνεχώς διάρροιες. Μας έλεγε ότι έπρεπε να τις έχει για να μην εγκλωβιστεί το μικρόβιο. Είχε φτάσει 30 κιλά. Αποστεώθηκε. Την έκανα μπάνιο στην καρέκλα. Δεν μπορούσε να κινηθεί. Έβαλε τα κλάματα και μου έλεγε «τι πρέπει να κάνω για να ξεπληρώσω αυτά που μου κανείς». Το σώμα της είχε βγάλει φολίδες και μας πήρε 3.000 ευρώ για αλοιφές από την Ισπανία» κατέθεσε η μητέρα του θύματος για να επισημάνει στη συνέχεια πως ο κατηγορούμενος τους έλεγε, παρά τις κακές εξετάσεις της κοπέλας, πως ήταν καλά. «Αυτός ήρθε και στο νοσοκομείο 10 Ιουλίου 2017 και μας είπε ότι εξοικονόμησε μια ένεση αρτεμισίνης από την ομογένεια. Ήρθε λίγες ώρες πριν πεθαίνει το παιδί μου για να μας πει ότι βρήκε ένεση. Δεν τον καταλάβαμε ότι δεν ήταν γιατρός. Νομίζαμε ότι το παιδί μας από τους ηλεκτρολύτες επειδή δεν έπαιρνε υγρά και έχανε, έπαθε ανακοπή», ανέφερε ακόμη η μάρτυρας και κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος είχε πείσει την κόρη της, να μη θέλει ιατρική βοήθεια από κανέναν άλλο.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η γυναίκα, ο 48χρονος μάλωνε και με τους γιατρούς της κόρης της για τη θεραπεία που θα ακολουθούσε. «Ο Κοντός μάλωνε με τους γιατρούς. Ο γιατρός ήθελε να της βάλει πράγματα στον όρο και ο Κόντος δεν τον άφησε και διαπληκτίστηκαν. Μετά πήρε το σύζυγο της παράμερα και του είπε «βλέπεις τι είναι οι γιατροί στην Ελλάδα;». Το επόμενο πρωί η Γιαννούλα απεβίωσε. Το χαρτί του θανάτου της έγραφε ολικό καρκίνο. Εγώ δεν το δέχτηκα. Πίστεψα ότι ο καρκίνος είχε λήξει με την αρτεμισίνη. Μας είχε βάλει να φέρουμε νερό με ψήγματα πλατίνας από την Αμερική» είπε η μητέρα της άτυχης κοπέλας για να καταθέσει ακόμη πως όλοι θεωρούσαν στο σπίτι τους πως η 35χρονη Γιαννούλα δεν έφυγε από την ζωή εξαιτίας της θεραπεία του Κόντου. Μάλιστα, ο «ψευτογιατρός» εμφανίστηκε στο μνημόσυνο της νεαρής γυναίκας χωρίς όμως να μιλήσει στη μητέρα της. «Καθόταν από πίσω μου. Χαιρέτησε άλλους, εμένα όχι. Έλεγα μπορεί να μη με γνώρισε. Όποιον και να ρώταγε ποια είναι η μάνα της πεθαμένης θα με έδειχνε. Για τρία χρόνια το πήραμε απόφαση ότι το παιδί μας το πήρε ο Θεός. Ρίξαμε ένα πέπλο» ανέφερε η γυναίκα και συμπλήρωσε ότι η διάσταση της υπόθεσης αποκαλύφθηκε σε αυτούς μέσα από τα ΜΜΕ. «Και ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι στην τηλεόραση βλέπουμε τον Κοντό, που εξαπάτησε χιλιάδες κόσμου. Ξεκίνησε η δεύτερη εκταφή της. Την ίδια περίοδο έγινε και η κανονική εκταφή της. Μου έδωσαν από τον Κόντο ένα σεντόνι με κόκαλα» κατέληξε η μάρτυρας.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης