Απογραφή 2021: Για ποιους παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα, η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ

Απογραφή 2021: Για ποιους παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα, η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ

Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα της απογραφής 2021 θα παραμείνει ανοιχτή για λίγα 24ωρα ακόμα

apografi
Με τη διαδικασία της συνέντευξης από απογραφέα θα συνεχιστεί η απογραφή 2021 καθώς έληξε η προθεσμία για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή με την ΕΛΣΤΑΤ, ωστόσο, να ανακοινώνει ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγα 24ωρα ακόμα για ορισμένες κατηγορίες.

Συγκεκριμένα η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι «η εφαρμογή θα παραμείνει ανοιχτή προς το κοινό για τροποποιήσεις/διορθώσεις μέχρι και την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου» υπενθυμίζοντας ότι για όσους δεν μπόρεσαν για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.


Απογραφή 2021: Η διαδικασία για την απογραφή με συνέντευξη

Ο Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.
Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης:

Κλείσιμο
Ο Απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.
Ή ο Απογραφέας θα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, οι περίπου 60.000 Απογραφείς και οι 12.500 Τομεάρχες της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Τέλος, είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου του κορονοϊού COVID-19.

Άτομα που διαμένουν σε συλλογικά καταλύματα όπως καταυλισμοί, στρατόπεδα, μοναστήρια, Δομές φιλοξενίας μεταναστών/προσφύγων και ασυνόδευτων ανηλίκων, Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών/προσφύγων, οίκοι ευγηρίας, οικοτροφεία, άσυλα, κλινικές χρόνιων νοσημάτων, Δομές φιλοξενίας αστέγων κ.λπ. απογράφονται αποκλειστικά από ειδικούς Απογραφείς, με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Επισημαίνεται ότι μέσω της Απογραφής γίνεται η καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο ή Κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, καλύπτοντας όλη την Επικράτεια (ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά, παραμεθόριες περιοχές), ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

Οι Γενικές Απογραφές διενεργούνται βάσει κοινών μεθοδολογικών αρχών, κανόνων και προδιαγραφών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ενωσιακό δίκαιο (Κανονισμός ΕΚ 763/2008) καθώς και στο Νόμο 4772/2021 (Α’ 17).

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στην Απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων. Τονίζεται ότι στο πλαίσιο της Απογραφής δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί της διαδικασίας της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό: 211 12 12 032 ή να απευθύνονται στο census2021@statistics.gr.


Ειδήσεις σήμερα:

Μετάλλαξη Όμικρον: Τα κρούσματα, η διασπορά και οι φόβοι των ειδικών

Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Τρικυμία» στο «Ράδιο Αρβύλα» εξαιτίας του revenge porn

Χριστούγεννα με ασφάλεια στις εκκλησίες και εμβολιασμός των ιερέων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης