Ποιοι είναι οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος που έβαλαν χειροπέδες σε γυμνασιάρχη στην Πιερία 

Ποιοι είναι οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος που έβαλαν χειροπέδες σε γυμνασιάρχη στην Πιερία 

Δικογραφία για σειρά αδικημάτων, και κακουργημάτων, σχηματίσθηκε σε βάρος της ομάδας των 11, στην οποία μετέχει  ένα συνονθύλευμα ετερόκλητων ατόμων από όλη τη χώρα ηλικίας από 40-75 ετών - Οδηγούνται στο αυτόφωρο 

pieria343
Μια δασκάλα χορού, μια νοικοκυρά, ένας απόστρατος αστυνομικός από τα Τρίκαλα, ένας άνεργος από το Ίλιον είναι μεταξύ των 11 συλληφθέντων στο Αιγίνειο Πιερίας που κατηγορούνται ότι σήμερα το πρωί «απήγαγαν» τον γυμνασιάρχη, του φόρεσαν χειροπέδες και τον «έσυραν» στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Οι 11 που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για αρπαγή από κοινού και ουσιαστικά πρόκειται για ένα συνονθύλευμα ετερόκλητων ατόμων από όλη τη χώρα ηλικίας από 40-75 ετών που το μόνο κοινό στοιχείο που παρουσιάζουν είναι η εμμονή τους κατά της πανδημίας, του εμβολιασμού και των μέτρων προστασίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 11, οι δύο είναι γυναίκες, μια δασκάλα χορού από τη Μεθώνη και μια νοικοκυρά από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας ενώ μόνο τρεις από αυτούς έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Ξεχωριστή είναι η περίπτωση ενός 54χρονου απόστρατου αστυνομικού από τα Τρίκαλα, ενός 40χρονου ανέργου από το Ίλιον Αττικής, δύο αγροτών από το Αιγήνειο και τον Πλαταμώνα και ενός 75χρονου συνταξιούχου από τη Νάουσα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Σημειώνεται ότι οι ...«θεματοφύλακες» είχαν συγκέντρωση περίπου στις 6 το πρωί σε καφέ στο Αιγίνειο και ακολούθως, γύρω στις 7.30 κατευθύνθηκαν προς το σχολικό συγκρότημα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του λυκειάρχη, στόχος ήταν και ο ίδιος, καθώς είχε δεχθεί απειλές κατά το παρελθόν, αλλά για καλή του τύχη, άργησε για λίγα λεπτά να πάει στο σχολείο, πότε δεν έπεσε στα χέρια τους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πιο ενεργή ήταν μία εκ των δύο γυναικών που συνελήφθησαν, διαμαρτυρόμενη σε έντονο υφος κατά καιρούς προς το σχολείο σχετικά με τα μέτρα προστασίας, καθώς ο γιος της είναι μαθητής στο συγκεκριμένο συγκρότημα. 



Ειδήσεις σήμερα:

Αλεξανδρούπολη: «Την έδερνε κάθε μέρα» λέει συγγενής της 29χρονης που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ο σύζυγός της

Αδιανόητο περιστατικό στην Πιερία: Οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος» πέρασαν χειροπέδες σε διευθυντή Γυμνασίου!

Δολοφονία στη Γλυφάδα: Αποτελείωσε τον 66χρονο με αεροβόλο - Λέει ότι είναι άρρωστος σε τελικό στάδιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης