Σύρου Δωρόθεος: Δεν είναι ώρα να επικρίνουμε τον Αιτωλίας Κοσμά, αλλά έχουμε ευθύνη να προστατεύουμε την υγεία μας

Σύρου Δωρόθεος: Δεν είναι ώρα να επικρίνουμε τον Αιτωλίας Κοσμά, αλλά έχουμε ευθύνη να προστατεύουμε την υγεία μας

Είναι ώρα προσευχής, σημειώνει ο Μητροπολίτης Σύρου με αφορμή τη νοσηλεία του αρνητή Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και επισημαίνει την ευθύνη όλων να προστατεύουν υγεία τους, την προσωπική και των συνανθρώπων τους

mitropolitis-syrou-dorotheos
Την ευθύνη που έχουν όλοι να διαφυλάττουν την υγεία την προσωπική τους και των συνανθρώπων τους επισημαίνει σε δήλωσή του ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου και Μυκόνου κ.Δωρόθεος, με αφορμή τη νοσηλεία του αρνητή Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά. Όπως λέει δεν είναι ώρα για επικρίσεις, «παρά τις όποιες παραλείψεις του», παρά για προσευχή τόσο για εκείνον όσο και για όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται.

Η δήλωση του κ.Δωρόθεου, ακολουθεί: 


Αυτή την κρίσιμη ώρα, ο αδελφός μας, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς, χρειάζεται από ποτέ την προσευχή μας.
Παρά τις όποιες παραλείψεις του, δεν είναι η στιγμή να τις επισημάνουμε, πολλώ δε μάλλον να τον επικρίνουμε, όταν μάλιστα διέρχεται αυτή τη μεγάλη δοκιμασία.
Είναι ώρα να προσευχηθούμε γι' αυτόν, όπως προσευχηθήκαμε και προσευχόμαστε για εκατοντάδες συνανθρώπους μας τον τελευταίο καιρό, κληρικούς και λαϊκούς αδελφούς μας, οι οποίοι δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται από τη φοβερή αυτή ασθένεια, ώστε να μπορέσουν τη βοήθεια του Θεού και των ηρωϊκών γιατρών και νοσηλευτών να αναλάβουν και να επιστρέψουν υγιείς εις τα ίδια.
Μας δίνεται όμως η αφορμή, για πολλοστή φορά να επαναλάβουμε την μεγάλη ευθύνη που έχουμε όλοι μας για το πολύτιμο δώρο του Θεού, που είναι η υγεία μας, η προσωπική και των συνανθρώπων μας, την οποία πρέπει να διαφυλάττουμε και προστατεύουμε με κάθε τρόπο.


Ειδήσεις σήμερα:

Αγνώριστος ο Βασίλης Λεβέντης: Έχει χάσει πάνω από 20 κιλά λόγω κορωνοϊού

Σε επικοινωνία η Ελλάδα με την AstraZeneca για την προμήθεια μονοκλωνικών αντισωμάτων

Ο 57χρονος Ιταλός οδοντίατρος με το πλαστικό χέρι... εμβολιάστηκε αληθινά, μια μέρα μετά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης