Έβρος: Ελεύθερους με περιοριστικούς όρους άφησαν οι Τούρκοι τον αστυνομικό και την σύντροφό του

Έβρος: Ελεύθερους με περιοριστικούς όρους άφησαν οι Τούρκοι τον αστυνομικό και την σύντροφό του

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48 ώρες στην Τουρκία, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων

evros-arrest-0
Ελεύθεροι αφέθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα από την Τουρκία, ο αστυνομικός και η κοπέλα του, που συνελήφθησαν στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα και με το evrosonline.gr, θα παραμείνουν σε ξενοδοχείο της πόλης, μέχρι να ελεγχθούν τα κινητά τους.

Πρόκειται για τον αστυνομικό Μανώλη Βαλασούδη, ο οποίος υπηρετεί στην αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, και την Αθηνά Τζιάκα, η οποία εργάζεται στα διόδια της Εγνατίας οδού, της περιφέρειας Αλεξανδρούπολης.

Την είδηση ήρθε να επιβεβαιώσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως ο αστυνομικός και η κοπέλα του αφέθηκαν ελεύθεροι  με περιοριστικούς όρους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης. Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48 ώρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του  Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

Ελεύθεροι αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης ο αστυνομικός και η κοπέλα του. Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού - που ήταν εκτός υπηρεσίας - ενημερώθηκαν ο Πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΥΠΕΞ. Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Στην περιοχή μετέβη με εντολή του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, υπήρξε διαρκής συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και την ελληνική προξενική Αρχή στην Αδριανούπολη.


Φωτογραφία από τουρκικό σάιτ, που δείχνει το ζεύγος των Ελλήνων να φεύγουν από το δικαστήριο

adrianoupoli


Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το ζευγάρι πήγε χθες στην Αδριανούπολη για ψώνια, περνώντας από το τελωνείο των Καστανιών και κάτω από άγνωστες συνθήκες, φέρονται να πέρασαν σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, όπου και συνελήφθησαν από άνδρες του τουρκικού στρατού. Ο αδερφός της Αθηνάς Τζιάκα, την αναζήτησε το πρωί της Δευτέρας καθότι η ίδια δεν είχε επιστρέψει από το σύντομο ταξίδι της στην Αδριανούπολη και δεν είχε καταφέρει να επικοινωνήσει με την οικογένειά της.

Κλείσιμο
received_897767394267653



Μάλιστα, η αστυνομία αναζήτησε το πρωί της Δευτέρας στην Αλεξανδρούπολη, την 28χρονη γυναίκα χωρίς να καταφέρει να την εντοπίσει.


received_604099610807959


Μετά οι ελληνικές αστυνομικές αρχές επικοινώνησαν με τις αντίστοιχες τουρκικές και ενημερώθηκαν ότι το ζευγάρι κρατείται στο Α.Τ Αδριανούπολης, με την κατηγορία ότι εντοπίστηκαν εντός της απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης. 


received_325570562454288



Σύμφωνα  με πληροφορίες του protothema,gr ο πατέρας της Δημήτρης Τζιάκας είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί από τις τουρκικές αρχές ότι δήθεν είχε εισέλθει παράνομα όντας ψαράς σε τουρκικά ύδατα.  Εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος και επιστρέφοντας στην Ελλάδα με το αλιευτικό του σκάφος του ασκήθηκε ποινική δίωξη εσφαλμένα από τις ελληνικές εισαγγελικές Αρχές για παράνομη έξοδο από τη χώρα.

Το περιστατικό συνέβη στις 14 Μαΐου του 2015. Στη δίκη που ακολούθησε αθωώθηκε.


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα (1) μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».






Ειδήσεις σήμερα:

Προπληρωμή επιδομάτων ανεργίας ΟΑΕΔ - Δώρο Χριστουγέννων: Από αύριο η προπληρωμή τους

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα - ΟΠΕΚΑ: Στις 15 Δεκεμβρίου η πληρωμή της προσαύξησης στους δικαιούχους

Καιρός: Βροχές από το βράδυ στην Αττική, χειμωνιάτικες θερμοκρασίες στη χώρα από αύριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης