Κύπρος: Στην ExxonMobil το τεμάχιο 5 της ΑΟΖ

Κύπρος: Στην ExxonMobil το τεμάχιο 5 της ΑΟΖ

«Πράσινο φως» για την αδειοδότηση του τεμαχίου άναψε το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου - Το συμβόλαιο θα υπογραφεί σε τελετή στη Λευκωσία εντός των επόμενων ημερών

aoz_platform
Την αδειοδότηση του τεμαχίου 5 της κυπριακής ΑΟΖ ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου στην κοινοπραξία των εταιρειών ExxonMobil Exploration and Production Cyprus Limited και της Qatar Petroleum International Upstream LLC.

Όπως δήλωσε η Υπουργός Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου, διαχειρίστρια εταιρεία θα είναι η ExxonMobil και το ποσοστό συμμετοχής 60% η διαχειρίστρια και 40% η Qatar Petroleum.

Η κ. Πηλείδου είπε πως έχει εξουσιοδοτηθεί να υπογράψει το Συμβόλαιο Έρευνας και Αναλογικού Καταμερισμού Παραγωγής που έχει συμφωνηθεί κατόπιν εντατικών διαπραγματεύσεων με την κοινοπραξία και ομάδα εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Ενέργειας και άλλων υπηρεσιών της Δημοκρατίας. Πρόσθεσε πως το συμβόλαιο θα υπογραφεί σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία εντός των επόμενων ημερών.

Η Υπουργός είπε πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε για το τεμάχιο 5 ήταν αυτή που ακολουθήθηκε και για το τεμάχιο 7, και γίνεται δυνάμει του Περί Υδρογονανθράκων Νόμου.

Σημείωσε, τέλος, πως η αδειοδότηση στην κοινοπραξία του τεμαχίου 5, η οποία ήδη κατέχει την άδεια στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ αποτελεί ακόμη μια ψήφο εμπιστοσύνης των εταιρειών αυτού του βεληνεκούς στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ειδήσεις σήμερα:

Αποφυλακίζεται το μοντέλο Αφροδίτη Μπάρμπα

Συγκινεί ο αδελφός της Παρθένας Κουτμερίδου - «Θα είμαι κοντά στο παιδί σου, θα του πω πως θυσίασες τη ζωή σου για κείνο...»

Από πού προήλθε η «περίεργη» παραλλαγή Όμικρον; Τα τρία σενάρια, σύμφωνα με τους επιστήμονες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης