Μεγάλες ποσότητες καπνού και φαρμάκων σε φορτηγό στην Ξάνθη
Η αξία των φόρων και δασμών για την εισαγωγή των φαρμάκων και του καπνού, που παραδόθηκαν στο αρμόδιο Τελωνείο, υπολογίζεται σε περίπου 47.000 ευρώ
Μάνος Τσαγκαράκης
Φορτωμένο με χιλιάδες φάρμακα άγνωστης προέλευσης και χωρίς άδεια διάθεσης στην Ελλάδα, αλλά και με μεγάλη ποσότητα λαθραίου καπνού, ήταν ένα Ι.Χ. φορτηγό για την ακινητοποίηση του οποίου οργανώθηκε επιχείρηση των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής.
Το ύποπτο φορτηγό εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην εθνική οδό Ξάνθης – Κομοτηνής και ακινητοποιήθηκε από τους άνδρες της Δίωξης, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ξάνθης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν στο εσωτερικό του 194 κιλά αδασμολόγητου καπνού, 3.350 λαθραία φαρμακευτικά σκευάσματα και άλλα 21.950 παράνομα σκευάσματα για τα οποία δεν υπάρχει άδεια πώλησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.
Τα ευρήματα κατασχέθηκαν, όπως και το φορτηγό, ο Έλληνας οδηγός του οποίου συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης με κατηγορίες για λαθρεμπορίακαι παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Η αξία των φόρων και δασμών για την εισαγωγή των φαρμάκων και του καπνού, που παραδόθηκαν στο αρμόδιο Τελωνείο, υπολογίζεται σε περίπου 47.000 ευρώ.
Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ συγκέντρωσε όλες τις πληροφορίες και τα δικαιώματα για 160 επαγγέλματα και ειδικότητες σε μια εύχρηστη ηλεκτρονική πλατφόρμα, προσβάσιμη από κάθε ενδιαφερόμενο/η μέσω του διαδικτύου
Δραστηριότητα συνυφασμένη με την καινοτομία, προώθηση της ρομποτικής, αλλά και των πιο φωτεινών πτυχών της τεχνολογίας, άνοιγμα στα παιδιά και στους επιστήμονες του αύριο, το Πλαίσιο επενδύει συνεχώς στον πυλώνα της Εκπαίδευσης.