Μεγάλες ποσότητες καπνού και φαρμάκων σε φορτηγό στην Ξάνθη
Η αξία των φόρων και δασμών για την εισαγωγή των φαρμάκων και του καπνού, που παραδόθηκαν στο αρμόδιο Τελωνείο, υπολογίζεται σε περίπου 47.000 ευρώ
Μάνος Τσαγκαράκης
Φορτωμένο με χιλιάδες φάρμακα άγνωστης προέλευσης και χωρίς άδεια διάθεσης στην Ελλάδα, αλλά και με μεγάλη ποσότητα λαθραίου καπνού, ήταν ένα Ι.Χ. φορτηγό για την ακινητοποίηση του οποίου οργανώθηκε επιχείρηση των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής.
Το ύποπτο φορτηγό εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην εθνική οδό Ξάνθης – Κομοτηνής και ακινητοποιήθηκε από τους άνδρες της Δίωξης, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ξάνθης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν στο εσωτερικό του 194 κιλά αδασμολόγητου καπνού, 3.350 λαθραία φαρμακευτικά σκευάσματα και άλλα 21.950 παράνομα σκευάσματα για τα οποία δεν υπάρχει άδεια πώλησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.
Τα ευρήματα κατασχέθηκαν, όπως και το φορτηγό, ο Έλληνας οδηγός του οποίου συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης με κατηγορίες για λαθρεμπορίακαι παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Η αξία των φόρων και δασμών για την εισαγωγή των φαρμάκων και του καπνού, που παραδόθηκαν στο αρμόδιο Τελωνείο, υπολογίζεται σε περίπου 47.000 ευρώ.
Η πρωτοβουλία του WHEN και της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας περνά στην επόμενη φάση της, προσφέροντας τρίμηνη εξατομικευμένη καθοδήγηση σε 20 γυναίκες επιχειρηματίες του κλάδου HORECA.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Το διήμερο της διοργάνωσης περιλαμβάνει τον 2ο διεθνή αγώνα ποδηλασίας UCI Gran Fondo Loutraki Greece, ποδηλατική Expo, pasta party, τεχνικές παρουσιάσεις και μια μεγάλη γιορτή στην τελετή απονομής των μεταλλίων, με την υπογραφή του Kyvernitis Sports & Events