Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι σε εκδήλωση για την κακοποίηση σε βάρος των γυναικών

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι σε εκδήλωση για την κακοποίηση σε βάρος των γυναικών

Παρούσα και η Ιωάννα Παλιοσπύρου  στην εκδήλωση στο θέατρο Ελληνικός Κόσμος

mareva
Ηχηρό μήνυμα για την ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών έστειλαν, με την παρουσία τους σε εκδήλωση στο θέατρο Ελληνικός Κόσμος, η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, και η Ιωάννα Παλιοσπύρου που αποτελεί σύμβολο δύναμης μετά την αποτρόπαια επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι.

Δίνοντας ελπίδα και αισιοδοξία σε όλες τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης, η Ιωάννα στάθηκε και πάλι με γενναιότητα ψυχής στην εκδήλωση. 

IMG_3327
IMG_3323
IMG_3335


Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες περιπτώσεις κακοποίησης σε βάρος γυναικών βρίσκονται στο προσκήνιο, συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη.

Νωπές είναι, δε, οι μνήμες από τις δολοφονίες γυναικών από τους ίδους του συζύγους ή συντρόφους τους.

Κλείσιμο
Ο πόνος από το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με θύμα την Κάρολαιν Κράουτς, πιο πίσω στο χρόνο η υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη, υπενθυμίζουν με τον πιο ισχυρό τρόπο την ανάγκη επαγρυπνησης απέναντι σε φαινόμενα βίας.

Η νομοθεσία στη χώρα μας για τη βία κατά των γυναικών

Ν. 4531/2018 | Νόμος για την καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών:

Πρόκειται για την ενσωμάτωση και κύρωση στην ελληνική νομοθεσία της απόφασης-σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας, γνωστή και ως Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.

Χαρακτηριστικό της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης είναι ότι αποδίδει έμφαση στην πρόληψη. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η υποχρέωση των συμβαλλόμενων κρατών να εξασφαλίσουν την κατάρτιση επαγγελματιών που ασχολούνται με τα θύματα βίας και την υλοποίηση θεραπευτικών προγραμμάτων για τους δράστες εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Αναφορικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου της ασκούμενης βίας κατά των γυναικών προβλέπεται η λειτουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου δομών και υπηρεσιών με αντικείμενο την προσφορά ψυχοκοινωνικής στήριξης, νομικής συμβουλευτικής αλλά και ασφαλούς διαμονής στις γυναίκες- θύματα έμφυλης βίας.

Βασική της καινοτομία συνιστά η ίδρυση μηχανισμού παρακολούθησης υπό την ονομασία η GREVIO. Ως ανεξάρτητο όργανο συγκροτείται από τεχνοκράτες και είναι επιφορτισμένο με την παρακολούθηση της εφαρμογής της Σύμβασης, από τα κράτη-μέλη που την έχουν υπογράψει.

Ακόμα, τροποποιήθηκαν διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας, ώστε να εναρμονιστούν με τη Σύμβαση, όπως η κατάργηση της διάταξης του ποινικού κώδικα που προέβλεπε την παύση της ποινικής δίωξης, αν μεταξύ του δράστη του αδικήματος της αποπλάνησης ανηλίκου κάτω των 15 ετών και του θύματος τελέστηκε γάμος.

Ειδήσεις σήμερα:

Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Πατρών που καταγγέλλεται για τον ξυλοδαρμό της 50χρονης ερωμένης του

Κι όμως... οι 9 στους 10 οδηγούς ταξί δηλώνουν εμβολιασμένοι

Χειρουργήθηκε στον αγκώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης