Τι λένε οι μαθητές του σχολείου στον Άλιμο για τον διευθυντή που δεν άνοιξε τη θέρμανση

Τι λένε οι μαθητές του σχολείου στον Άλιμο για τον διευθυντή που δεν άνοιξε τη θέρμανση

«Δεν έχουμε πρόβλημα με τη θέρμανση δεν είχε χρειαστεί να ανάψει. Από σήμερα λειτουργεί κανονικά», λένε οι μαθητές - Δείτε βίντεο με την παρέμβασή του δημάρχου Αλίμου – Μιλά για αθλιότητα και προσφεύγει στην εισαγγελία - Δεν έχει κάνει κάποια δήλωση ο διευθυντής του σχολείου - Παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας για το περιστατικό

sxoleio_alimos_thermansi_xr
Σάλο έχει προκαλέσει η δημόσια καταγγελία του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη ότι διευθυντής σχολικής μονάδας της περιοχής αρνιόταν να ενεργοποιήσει τη θέρμανση στο σχολείο γιατί το θεωρούσε προσβλητικό, κάτι που τελικά έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος.

Ο διευθυντής δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζει ότι η εταιρία φυσικού αερίου που έχει αναλάβει το σχολείο είναι διαφορετική από αυτή που ήταν υπεύθυνη τα τελευταία χρόνια και πως ο δημαρχος δεν είχε μεριμνήσει να γίνει σωστή συντήρηση.

likeio_alimou_thermansi2
likeio_alimou_thermansi


Από την πλευρά τους οι μαθητές του 2ου λυκείου Αλίμου υποστηρίζουν: «Δεν έχουμε πρόβλημα με τη θέρμανση δεν είχε χρειαστεί να ανάψει. Από σήμερα λειτουργεί κανονικά. Δεν έχουμε πρόβλημα με τον διευθυντή μας και ποτέ δεν υπηρξε θέμα με τη θέρμανση. Μάθαμε ότι από σήμερα άναψαν κανονικά τα καλοριφέρ».

Από τη μεριά του, το σχολείο, υποστηρίζει ότι ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων λειτούργησαν πάντα με αρχή τους τη νομιμότητα και το ήθος.


Κλείσιμο
Δήλωση μαθητή 2ου λυκείου Αλίμου


Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κονδύλης σε βίντεο το οποίο δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, βρισκόταν στη σχολική μονάδα και συγκεκριμένα στο σημείο που ήταν ο καυστήρας αποκαλύπτοντας πως ο διευθυντής, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν έχει ανάψει την θέρμανση γιατί «είναι "προσβλητικό" και "μειωτικό" για έναν διευθυντή ή έναν εκπαιδευτικό να ασχολείται με την θέρμανση του Σχολείου!».

Ο δήμαρχος Αλίμου τόνισε επίσης πως «δεν έχω ξανακούσει ποτέ κανέναν παρόμοιο ισχυρισμό από κανέναν εκπαιδευτικό ή διευθυντή, ούτε από τον Άλιμο, ούτε από ολόκληρη την Ελλάδα. Το ακούσαμε, όμως, δυστυχώς και αυτό... Διαπιστώνοντας σήμερα ποιά είναι η κατάσταση, ο Δήμος μας παρενέβη, άναψε την θέρμανση και το σχολείο αύριο θα υποδεχτεί, ζεστό και ασφαλές, τους μαθητές».

Μάλιστα όπως αναφέρει στο βίντεο ο κ. Κονδύλης, η δημαρχιακή αρχή θα προσφύγει στον αρμόδιο εισαγγελέα «για την αθλιότητα που διαπράχθηκε, να ταλαιπωρούνται τα παιδιά, και να ταλαιπωρείται η λειτουργία της σχολικής μονάδας μέσα σε αντικανονικές συνθήκες χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος».

Παράλληλα ο κ. Κονδύλης σημειώνει πως καλεί την υπουργό Παιδείας να ελέγξει τον συγκεκριμένο διευθυντή γιατί η ανοχή σε τέτοιες καταστάσεις είναι συνενοχή.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΕΛΛΗΝΙΚΟ Εδώ και μία εβδομάδα, Διευθυντής σχολικής μονάδας στον Άλιμο κρατούσε κλειστή την θέρμανση στο σχολείο, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα στο κρύο και να ταλαιπωρούνται. Γιατί; Επειδή, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι "προσβλητικό" και "μειωτικό" για έναν διευθυντή ή έναν εκπαιδευτικό να ασχολείται με την θέρμανση του Σχολείου! Δεν προβλέπεται, λέει, στα καθήκοντά τους... Δεν έχω ξανακούσει ποτέ κανέναν παρόμοιο ισχυρισμό από κανέναν εκπαιδευτικό ή διευθυντή, ούτε από τον Άλιμο, ούτε από ολόκληρη την Ελλάδα. Το ακούσαμε, όμως, δυστυχώς και αυτό... Διαπιστώνοντας σήμερα ποιά είναι η κατάσταση, ο Δήμος μας παρενέβη, άναψε την θέρμανση και το σχολείο αύριο θα υποδεχτεί, ζεστό και ασφαλές, τους μαθητές. Θα έχουμε, επίσης, τον νου μας, για να μην ξαναπαγώσουν παιδιά και εκπαιδευτικοί, αφού ο επικεφαλής του Σχολείου αρνείται να ασχοληθεί με τέτοια "υποτιμητικά" για το κύρος του ζητήματα. Αντί για πολλά άλλα, και πέρα από τις ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν, δύο μόνο λέξεις μου έρχονται στον νου και ας τις ακούσουν καλά οι αρμόδιοι: ΝΤΡΟΠΗ!! και ΚΑΤΑΝΤΙΑ....

Posted by Ανδρέας Κονδύλης on Wednesday, November 24, 2021


Ειδήσεις σήμερα:

Στη δίνη της πανδημίας η Ευρώπη - Πρωτοβουλία Μητσοτάκη για ασφάλεια στις μετακινήσεις εντός της ΕΕ

Εμβολιασμοί: Τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού για πρώτη δόση

Η νέα γερμανική κυβέρνηση, οι αλλαγές στη χώρα και οι σχέσεις με την Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης